С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 513
  • 713
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Cvetuniа, защо ти влияе мнението на "чужди хора"? От всеки клиент можеш да чуеш и видиш по-крайни и обидни коментари . Можело е тактично да ти намекнат да се обучаваш и развиваш.
Аз съм чувала подобни коментари и от хора без трудов стаж, които търсят "престижни професии", но нямат качества 

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 14:11 от Viviana91

# 151
  • MI
А ти защо не им кажеш с усмивка, че си работила като такава след поредната тирада? Wink Но спокойно и усмихната че съвсем в небрано лозе да се озоват.

И аз се впечатлих от тази, която иска жената на доведения й син да я нарича мамо. Flushed

# 152
Но Meraviglia в момента си има дертове / искрено пожелавам и аз бързо оздравяване !/ и понеже е чувствителна, това за стоте години го е приела като подигравка.
Не като подигравка, приела го е като знак, че свекито не иска за сина си за сто години напред жени с репродуктивни проблеми.
Иначе и аз мисля, че може би пишещата търси под вола теле - при болест се пожелава здраве по малко по-различен начин от "общото" пожелание за здраве, при репродуктивен проблем... аз няколко години пожелавах на едни приятели бебе (не, не е бил тайна проблемът, може да се спестят обясненията, че съм нетактична селянка и клюкарка), въобще ако има нещо на преден план за момента, то по естествен начин си влиза в пожеланието.
Аз също като Meravigla бих забелязала тънкия нюанс в редуцираното само до пожелание за здраве честитене на празника. Твърде "сухо", сравнено с обичайните "100 години... и т.н."
       Хич да не ти пука, момиче! Гледайте си кефа с мъжа и колкото по-малко я информирате по проблема, толкова по-добре. (Ай ше му се не види, идвало ми е да развявам спермограми... дрънкам и аз кокалите на моите свекър и свекърва)

# 153
  • София
Проблемът, е че в продължение на доста години ги чувствах много близки, до момента в който не се настроиха срещу мен и почти не се стигна до развод.Те са хора, които не се интересуват от чувствата на другите, но в същото време са адски докачливи. Не съм обръщала внимание на изказванията им до сега, винаги съм си премълчавала. В момента съм податлива на външни влияния и това много ме тормози. Те знаят, че съм работила като такава.

# 154
  • при късмета
Проблемът, е че в продължение на доста години ги чувствах много близки, до момента в който не се настроиха срещу мен и почти не се стигна до развод.Те са хора, които не се интересуват от чувствата на другите, но в същото време са адски докачливи. Не съм обръщала внимание на изказванията им до сега, винаги съм си премълчавала. В момента съм податлива на външни влияния и това много ме тормози. Те знаят, че съм работила като такава.
А мъжа ти защо позволява такова безумно отношение към теб?

# 155
Много забавна темичка Simple Smile!
Аз се запознах с моята свекърва на сватбата ни. Ръкува се с всички гости, представяйки се като: “Свекървата!”, не с името си... Simple Smile
Седмица след сватбата спря да ни говори - и на мен, и на мъжа ми, защото свекърът ми поиска да го наричам “татко”, а за нея остана обръщението “леля Вили” (така я нарича съпругът ми от повече от 20 години, от времето, когато се е оженила за баща му). Майката на съпруга ми е починала.
На мен, лично, ми се стори неуместно аз да я наричам “майко”, при положение, че той не се обръща към нея така, а и моята е жива и здрава! До ден днешен, вече две години и половина, тя не говори с нас, заради това...

Тъпо да се сърди за това и да не ви говори с години.

Тя има ли собствено дете? Ако няма, бих разбрала желанието й някой да я нарече мамо. Но щом и мъжът ти не я нарича така...
Комшията е отгледан от мащехата си /истинската майка е избягала, като е бил 3-4 годишен/, нарича я "майко", и снахата също я нарича така,а сега като остаря и се разболя, идват често при нея /въпреки, че се случвало да имат конфликти и дрязги през годините /.

Днес се сетих за една от изцепките на баба. Жената на брат ми беше довела детето /днес вече младеж/, баба го съзерцава известно време и заключва "емиии, не е много грозен. Е, нали си е наш... "   смях в залата. Тя снахата по принцип е сръдлива, но тогава не се получи скунфузно, много се смяхме. То реакцията зависи и от тона, и от човека, който го казва, и от атмосферата в момента.

# 156
В интерес на истината няма  никакво значение какво работят и дали работят. Точно, защото си го чула няколко пъти вече трябва да ти минава през ушите. Тези приказки не те формират като човек.
Kак така няма значение?
Ако е бивш директор на НАСА,би било разбираемо подобно мислене,но бившата домакинка на НарКооп(примерно) да направи подобно изказване,си е като да се присмее хърбел на щърбел

Ако сега бях млада снаха и свекърите искаха от мен да ги мамосвам щях да им отвърна така:
Няма проблем,ще ви наричам мамо и татко,но в такъв случай ще очаквам от вас да ме обичате и се отнасяте с мен,както го правят родните ми родители.
После с мила усмивка,обяснявам каква мамина Богданка съм и как мама ме е гледала като писано яйце,а тати цял живот на ръце ме е носил и нито са дали косъм да ми падне от главата,нито дума напряко са ми казали...И въх,Боже,къв кеф,голяма късметлийка съм,ще си имам още една майка,която ще ме обича като родна дъщеря и ще трепери над щастието ми Simple Smile  

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 14:49 от Какво?

# 157
  • София
Всеки може в младостта си да е работил какво ли не, когато си без образование - какво ще намериш?
И аз съм била чистачка, макар и на престижно място. Бяхме няколко момичета, на които трябваше 8-месечен стаж за кандидатстване задочно, така беше около 10 ноември

# 158
  • някъде в орбита...
Хора, как бихте реагирали ако свекъра и свекървата казват, че за тях да си продавач  не е работа и, че едва ли не се работи от най-простите, а пък вие сте работили като такива?
Работила съм продавачка. В забутана барака в крайна улица, в тузарски магазин на Пиротска, в магазинче към блока, и на каса в супермаркет. Това можех да намеря, това работех. Сметките и университета не питаха от къде ти идва заплатата.
На твое място щях да ги отрежа и игнорирам. Нямам намерение да се държа любезно с подобни хора, но не си струва времето и нервите да се разправя човек.

# 159
На мен ми се случи по-кофти ситуация. Станах учителка след много сменени работни места и борба. От години мечтаех за това. Както и да е, бременността си изкарах на легло от третия месец. Беше ми мъчно за децата, не ми продължиха договора и други кофти моменти....
Само гък да кажа за нещо свързано, че съм (била) учителка и свеки зяпва " Ама, ти вече не си!". Ставаше ми мноооого тъжно от просташкия коментар , повторен 37373747946 пъти, аааа, и гарниран с Пенка от махалата е детска учителка (аз бях с големи деца) и има респект към Пенка, защото е действаща учителка. Вече не се тровя за простото й мислене по тая тема, тя не е постигнала това, което аз, не е учила, не давам веече да ме засяга. Знам, че някой ден пак ще преподавам!
Написах всичко това, за да ти кажа, че не бива да те съсипва просташки подхвърлено мнение, животът е твой и ще си постигнеш мечтите. Злобата е за дребните душИ ✌😉😉😉

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 15:00 от Ива Кръстева

# 160
  • Варна
Ива винаги може да се преквалифицирате и обучавате , ако тази професия ви е призвание и обичате деца.
Не ограничавайте желанията си. People Girl
Злобата  е в честа симбиоза с простащина и завист.   

# 161
  • София
Защото за тях е нормално да говорят каквото им дойде в акъла, но в същото време се обиждат за най-дребни неща. Аз ако реагирам на подобни изказвания за работата например, майка му най вероятно ще ревне, или ще ми кажат, че не са искали да ме обидят. В този случай излиза, че аз съм сръдлата. Но аз ако кажа, че е срамно за мен да започна работа с връзки, ще излезе, че ги нападам и пак аз съм виновна. Много е трудно общуването с такива хора. Остава ти само да мълчиш и да се усмихваш тъпо, както правех в продължение на 9 години.
 Имам висше образование, имам изкарани два курса по pfotoshop и графичен дизайн, не съм необразована, но просто не ме взимат на престижни длъжности, заради дългия ми стаж като продавач консултант.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 18:31 от cvetunia

# 162
Какво да им говорим за обноски на тях, на тази им възраст? Абсурдно.
Мъжът ми се е отгледал сам. Единствен дефицит и негатив, който намирам и не е малък е, че му трябваше много време да свикне с идеята какво значи "семейство" и това да не си сам. Да споделяш всичко с партньора, да имаш подкрепа. Нещо, което не е виждал. Сплотено семейство.

Хмм!  Поредният идеален, отгледал се сам.

# 163
  • Варна
Може и с ирония да се подходи. Но няма гаранция, че ще я усетят.

# 164
  • при късмета
Какво да им говорим за обноски на тях, на тази им възраст? Абсурдно.
Мъжът ми се е отгледал сам. Единствен дефицит и негатив, който намирам и не е малък е, че му трябваше много време да свикне с идеята какво значи "семейство" и това да не си сам. Да споделяш всичко с партньора, да имаш подкрепа. Нещо, което не е виждал. Сплотено семейство.

Хмм!  Поредният идеален, отгледал се сам.
Защо вие свекървите, не вярвате, че някой се е отгледал сам? И то точно синовете, а някак за жени в подобна ситуация, такива коментари от майки на синчета, не се правят. Защото тогава свекървата няма никакво значение за връзка на сина си или по друга причина?

Общи условия

Активация на акаунт