С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 543
  • 713
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Не, не е майка. Родителка е.

Това, че някой те е родил, не му дава правото да те мачка, да мачка семейството ти, да те изстисква...

# 556
Разбира се,  MIA. Тя не препростира, за да дразни, а за да помогне един вид. Моята, специално, и през ум не и минава, да е егоист, тя всичко за нас прави... Кажи и само, че е сгрешила нещо и гледай драми. А и с възрастта положението хич не се подобрява, искам да ви кажа.

За мен това са дребни работи, от тях искам само да се грижат за себе си и да са здрави. Това, че ми сменила местото на статуетката, въобще не е важно.

Изключително много помага да си в свое жилище и въобще на своя територия. Това рязко редуцира попълзновенията, макар да не ги ликвидира съвсем.

# 557
Майките са хора и те, с недостатъци като всеки човек. А как точно ще си организира ежедневието един човек, така че сравненията му да са сведени до минимум, зависи от него и няма нищо общо с изоставяне и някакви лоши,  лоши работи. Т.е. ако едно повтарящо се чуждо действие те дразни ежедневно, ти си отговорен.
Въпрос на отговорност.

# 558
  • София
Скрит текст:
Момичета, изнасяли сме се.
Ревове, заплахи за самоубийство, заплахи за лишаване от наследство...
Скрит текст:
Няма оправия! Жената е тормозител от висша класа. Вероятно има и психически проблем. Нарцис от най-чист вид. А парадоксът е, че има невероятен късмет и с нахалство постига всичко, което си е наумила, че и отгоре! Simple Smile

Ако не друго, поне се оплаках. Simple Smile
Минала е покрай "желание за помощ и за доброто на децата".
Това е психически тормоз като по учебник.

# 559
  • Най-красивата страна
А не може ли да заключвате само вратите на стаите?

# 560
Скрит текст:
Момичета, изнасяли сме се.
Ревове, заплахи за самоубийство, заплахи за лишаване от наследство...
Скрит текст:
Няма оправия! Жената е тормозител от висша класа. Вероятно има и психически проблем. Нарцис от най-чист вид. А парадоксът е, че има невероятен късмет и с нахалство постига всичко, което си е наумила, че и отгоре! Simple Smile

Ако не друго, поне се оплаках. Simple Smile
Минала е покрай "желание за помощ и за доброто на децата".
Това е психически тормоз като по учебник.

тормоз е само ако ти го възприемеш така. обикн. въпроса е защо го възприемаш ти така ?

# 561
Не, тормоз си е, обаче няма много опции, защото все пак това е майката на някого от вас. При нас и двете, и майка ми и свекървата са от тоя модел, за жалост. Всяка, обаче нЕрви само собственото си дете, а към половинката са добрички. С някои рецидиви де, но за 20 години...
Само че, ние много ги обичаме, макар от време на време да прехвърчат искри, а и са превъзходни като баби.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 13:49 от Iris04

# 562
  • София
Добре, хайде не по учебник, а по закон.
Не ме питай защо депутатите го възприемат така, моля.
Тук е обясено много ясно кое какво е – https://www.mvr.bg/gdnp/%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1% … D0%BB%D0%B8%D1%8F

# 563
  • София
Имаме чудесни поговорки за действията на властите след избухването на демокрацията:
"Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак"
" Стана по-голям католик от Папата"

# 564
  • при късмета
Разбира се, че е тормоз. Няма какво друго да е щом грубо навлиза в личното им пространство. И заради това никаква майка не е. Аз не бих позволила такова нещо на собствената си майка, какво остава на другиго. И ако се наложи по тази причина да прекъснем отношения, не, няма да се чувствам виновна. отношенията ще са прекъснати заради нейни, а не заради мои действия, така, че изобщо няма защо аз да се чувствам виновна.
Майка ми идва у нас когато нас ни няма, но това е защото е помолена, иначе като заминем някъде ще ми загинат растенията. Аз също ходя у тях когато я няма дълго по същата причина. Имаме ключове взаимно. При нормални обстоятелства, всеки се обажда, ако ходи у другия.
тормоз е само ако ти го възприемеш така. обикн. въпроса е защо го възприемаш ти така ?
А ти как възприемаш влизането в чужд дом и пренареждането му, неперстанно и в отсъствието на живущите? Ключовата дума е болднатата. Аз бих си задала въпроса защо ти не го възприемаш като тормоз

# 565
E, все си мисля, че това непрекъснато е доста пресилено. Като им е съсипала скъпите екзотични подправки и Ляля е набрала скорост. И с право, де, и аз бих Simple Smile Не знам защо свеката си е завряла носа в тях, но със сигурност не е от лошотия, а от грижа. Вярвала е, че помага на глупавите и неопитни млади Joy
Наистина ли обикновен разговор и молба не помагат. Защото ако само се ядосвате и си мълчите, как да разбере човек, че не одобрявате помощта му.
Това с ключовете, оключването, смяната на патрони и пр. демонстративни екстри не го разбирам. Надявам се никога и да не го разбера! При нас всеки има ключ от всекиго и никой никога не е злоупотребил. Или пък разбиранията ни за "моето" и "злоупотреба" са доста размити. Хич няма да се разсърдя, ако зълвата, приятелката или др. измие двете чинии, оставени в мивката, напр.. Дори, напротив, ще се възмутя, ако разбера, че са се мотали в къщата ми, а не са пипнали нищо, гадините Joy

# 566
  • при късмета
Птица, както винаги не четеш. Ляла сама написа, че редовно се обаждат да я питат къде е това и онова, а за подправките даде само пример. Не си мълчи, а ѝ крещи профилактично, ама не знам защо е решила, че това е ефективна мярка, като сама каза, че вече не им се занимава с каквито и да е реакции. И ако я помолят за помощ, ще те изгледа лошо и ще каже да не я нареждат. Та не знам къде точно я видя тази загриженост на свекървата

# 567
  • София
Мацки, направо ви завиждам, че не знаете за какво чудо на чудесата става дума! Grinning По принцип се имам за разбран човек и мога да разбера мотивите на почти всеки за всичко. Но! Тук става дума за алогичен човек, който при направена забележка за допусната грешка подскача като ужилен и вместо да си вземе поука какво да НЕ прави, започва моментално да извърта нещата и без да слуша никой, освен себе си, изкарва виновни всички за всичко. Grinning Диалог не може да бъде осъществен, тъй като свека се опиянява от собствената си "значимост" и "мощ", "вездесъщие" и безгрешност! Joy 

Мания за величие. Тя е дъ Бест, другите са мизерни душици и тя трябва да им покаже как да правят нещата правилно....Grinning

В интерес на истината не я мразя. Приемам, че толкова си може жената. Но наистина нямам за момента какво повече да кажа по темата. По-натам, ако имам муза и има интерес към изцепките и ще ви разказвам. Simple Smile

# 568
  • Най-красивата страна
Аз пък нямам ключ от жилището на майка ми,нито от това на свеки.
Ключ за нашето жилище имаме само аз,съпруга ми и детето.
И не смятам,че е редно друг освен нас да има.

Какъв е този зор свеки да има ключ,да влиза и то точно когато знае,че младите ги няма,да рови,да преподрежда и да простира.
Това не е помощ.Това е демонстрация -аз съм в къщата на сина си ,ще идвам когато си искам и ще правя каквото си искам.

# 569
Ляля, разбирам те идеално и ти съчувствам. При мен такъв човек е майка ми. Вечно дава акъли, които никой не е искал, все тя най-добре знае кое и как, другите всичките са олигофрени, ужасен отвратителен характер има, който с годините става все по-зле. Свела съм комуникацията с нея до абсолютен минимум, просто не мога да говоря с нея изнервям се на макс.

Общи условия

Активация на акаунт