С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 448
  • 713
  •   1
Отговори
# 45
Държа да уточня че живеем в голямо жилище и в две от стаите влизам само аз, а мебелите там са с колелца та и сакат да си можеш да ги разместиш..а мм изобщо не е забелязал разместването и китениците, защото не е и влизал в стаята.. Като му се скарах я нахока здраво..чак ми стана жал.. Разбирам че е искала да помогне, но от мечешка помощ ме боли глава вече!

# 46
Как пък не ще викаме свека да оправя....като я знам и тя ще постели разни такива старинни неща, ще преподреди, както тя иска и мисли и не, не, заболя ме чак глава....
Кажи на мъжа ти да се научи да помага вкъщи, срамота да чака мама на помощ....

И моят мъж недолюбва къщна работа, но след скорошен разговор каза, че като искам да направи нещо да му кажа кое какво. На мен ми прозвуча като да уча малко дете, но пък не се сърди и помага 😀

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 11:56 от Ива Кръстева

# 47
  • На зелено
ММ ще викне фирма, ако не може, но няма да се обади нито на неговата, нито на моята майка за помощ. Все пак говорим за хора над 30/35 и може сами да подреждаме/чистим. А и не би се разкрещял на майка си, защото това е разбирането й за подреждане и чистене. Моята свекърва ми помогна със засаждането на цветята, когато бях бременна. Тя ми каза, че била замислила как да направи една кичеста градина. Казах й, че аз съм го мислила и искам нещо простичко за поддържане. Разбрахме се с 2 думи. Не беше супер доволна, но жената направи каквото исках аз.

# 48
Като му се скарах я нахока здраво..чак ми стана жал..
Е, за какво я е нахокал? Затова, че по твоите думи я е извикал да му пусне прахосмукачка и да му сготви, защото му било писнало от кроасани, а ръцете му явно или са счупени, или заврени на едно място където и слънце не огрява. Баси нахалника! Значи ще вика маминка да го обслужи като бебе и после ще я хока, защото не го била обслужила както трябва?!

# 49
  • при късмета
Държа да уточня че живеем в голямо жилище и в две от стаите влизам само аз, а мебелите там са с колелца та и сакат да си можеш да ги разместиш..а мм изобщо не е забелязал разместването и китениците, защото не е и влизал в стаята.. Като му се скарах я нахока здраво..чак ми стана жал.. Разбирам че е искала да помогне, но от мечешка помощ ме боли глава вече!
Разбираемо е защо се хвърляш да защитиш мъжа ти. Но както виждаш, всички са на едно мнение, че той е виновния в случая, а не майка му. Ако не се замислиш над това, вместо да се фръцнеш обидено, че нападаме мъжа ти, ще имаш проблеми занапред и то от всякакво естество. Никой не го казва, защото му е за цел да защитава свекърва ти и мъжа ти излиза невинна жертва, казваме го защото това е истината. Той не може сам да се оправи с изхранването и почистването на дома си, а представяш ли си какво ще стане, ако недай Боже се наложи сам да гледа детето ви? Постлани китеници, ще са ти последния проблем. Над това се замисли

# 50
Той не може сам да се оправи с изхранването и почистването на дома си, а представяш ли си какво ще стане, ако недай Боже се наложи сам да гледа детето ви? Постлани китеници, ще са ти последния проблем. Над това се замисли
А, защо да се замисля? Мъжлето ще викне мама на помощ, а после, за да не му се кара женицата, ще наругае маминка, че не е сменила памперса правилно.

# 51
Абсолютно съм съгласна с Ма Ко и останалите. Аз трябваше да пренощувам в болница февруари, тогава детето беше на 8 месеца, мъжът ми си я гледа, къпа и тн без баба й, но защото още в родилното като идва, го посъветвах да гледа как се слага пампа, после и мляко даваше....естествено, като съм си вкъщи, се ослушва за някои неща, писах тука скоро, че ме (по)дразни, нооо послушах написаните съвети и впрегнах него, майка му е отделен човек, който не е част от нашето конкретно домакинство и семейство. ✌
В последната история си е така- мъжът е за "овикване", свеки е направила, както знае. Извикана е за помощ- толкова могла, така е разбрала тя помощта...

# 52
Вече в няколко теми чета как свекърви пренареждат домовете на снахите докато тях ги няма. Ще почна да внимавам, явно е запазена марка 😂

# 53
Ооо, моята баба преди години ходи при сина си на гости в чужбина. Той беше женен за жена, която не е българка и това бъркаше в здравето на баба. Ами, отиде тя и за отрицателно време й преровила гардеробите й и какво ли не, чинно иззела всичко що е българско и си го прибрала, та освен с пренареждане успя да се запише и с развод на сина си след гостуването Simple Smile)))))

# 54
Подобни пренареждащи персони са хора без работа, които се чудят с какво да си запълнят времето. Друга причина е, че те виждат дома на синчето като свой по простата причина, че синчето не само не е отбито, но даже и пъпната връв не му е прерязана.

# 55
Това у дома няма как да стане. Свека иде рядко и сама остава съвсем за малко. Отделно не смее да бута и реди( то и няма нужда, оправяме се сами).  Оставих детето на ММ за седмица ( на 4 годинки) и отидох с приятелки в Гърция. Справи се блестящо. Той помага за всичко у дома, домошар е. И никога няма да помисли даже да вика майка си да оправя у дома( не, че тя ще се затича де, пък и знае за споделената ни нелюбов).

# 56
Не ми се е случвало свекърва да ми пренарежда дома, макар да съм имала две. Може би защото домът е бил мой, а може да съм имала просто късмет.

# 57
От така наречените "старинни неща"  обожавам един котленски килим от свекърва ми, правен по поръчка за чеиз на сина й (моят съпруг). След брака ни поръчахме и такива пътеки за спалня.  Не ги заменям за никой съвременен. Съжалявам, че в новата ми къща няма къде да ги постеля, защото са за по-големи стаи.  Снаха ми не иска килими. Ако другата ми снаха е ценител на такива неща, ще й ги подаря. Та има и старинни, и старинни. Зависи.

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 14:59 от K.A.G.

# 58
В случая жената(свекърва)  смята , че е направила празнично и красиво за посрещане на новия човек, това са и разбиранията и  няма други.Не  е отишла да домакинства показно.А фактът ,че девойката     авторка не разбира къде греши и  какво да очаква от съпруга си е отделен.Те са патриархални и щом не вижда сцената , няма да изиграе постановката  както сегашните  нрави налагат и изискват.                                                                                                                                                             

# 59
  • MI
Ако ММ направи нещо подобно (на практика невъзможно), след като си избърша пяната от устата направо на лекар ще го заведа да видя да не е откачил. Rolling Eyes Да не е сакат да не може две яйца да си забърка или елементарна паста и да зачисти?! Преди да ме срещне да не е чакал на мама?!

Не е въпросът че е старо нещо, а че е по съвсем друг вкус. Ако искаме губери, ще си сложим сами, ама не искаме. Аз не размествам в къщата на други хора, очаквам същото от тях. Другият проблем е, че мъжът се е покзал като мързел с две леви ръце, заврени отзад. А това е по-дразнещо и от китеници, губери и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт