С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 664
  • 713
  •   1
Отговори
# 315
  • BG
Ох, и словестна логорея. Същата работа като при мен. Не е в начална фаза. Прегръщам те и ти пожелавам да се отървете бързо и леко, защото при нас беше ад 7 години.

# 316
  • София
Гугълче, приятелят ти да се оправя, а ти пълно дистанциране. Ясно, мъчно ти е за него, но те са си семейство.

# 317
  • при късмета
Имах предвид, че съм останала с убеждението, че ако ще звъни по телефона, звъни на теб, а не на него. То е ясно, че все ще го поучават техните, но и той предполагам си е изработил механизъм с реакция. Ще трябва обаче на свекъра да се кажат някои неща директно и то информативно. И си отстоявате вашето, защото той ще си кара по този начин докато му се позволява. Изяснява му се да ти изтрие телефона, изобщо да не търси контакт с теб и ако те види на улицата да минава на другия тротоар. От там нататък може да го пере съчмата, колкото си иска.
Обаче натисни мъжа ти да се направи някаква консултация, че той да е по-наясно как да действа. Нервите ще са за него, то няма как да му се размине, но пък твоите могат да се спестят

# 318
Не знаех диагнози и  подобни истории, само лекарката ми намекна ,че е заболяване ,да не се  вгорчавам толкова, не е лично.Но над три години свекърва ми беше невменяема-съседът взел домашния  и сапун, дървата , ред други радости наши откраднал.Говорела съм със съседка, не трябвало ,че тази  само това чака да навреди(в същото време  явика да и мери кръвното и ред други неща ,използва я) Идвали мъже у нас нощем, чула да говорят ,то  по пътя си вървяха хора за и от работа , все още имаше предприятия, та да е чула може ,но обърква посоките.На последното и казах ,че е вярно ,видях ги да излизат от нейната стая и тя млъкна.Напъваше зиме в снега  да си влезе в къщи ,но в обратна пооска на вратата.Слагаше ми галош пред външната врата , да проличи излизам ли нощем.И съм забравила какво още ,но  това е добре да забравям,че доста дълго го носих и  страдах  и се нервих.Получи масиран инсулт , синът  гледа снимката и каза, че не е специалист толкова ,но че половината мозък е мъртъв се вижда.След 10 дни в болница  една мед сестра ми каза ,че е добре да си спестим разходките по документите , лесно им било да я  закарат до моргата и ние да търчим за превози ,  актове  ит.н. било въпрос на дни.Взехме я и  за чосове без системите си отида.Цинично е ,но ако бе продължило още години  аз щях да изперкам ,защото дори като знаеш за какво иде реч, като ти повторят емнайсе пъти нещо - изперкваш.Аз все пак бях на 54, за един млад човек с необръгнала на дивотии психика и непримирим пред идиотизма е  много по  отрицателно въздействащо.
Понякога ме е срам ,че почти всичко ми се е случвало ,но като поживееш доста е така.Но има още да ми се случва  гледам...

# 319
Имах предвид, че съм останала с убеждението, че ако ще звъни по телефона, звъни на теб, а не на него. То е ясно, че все ще го поучават техните, но и той предполагам си е изработил механизъм с реакция. Ще трябва обаче на свекъра да се кажат някои неща директно и то информативно. И си отстоявате вашето, защото той ще си кара по този начин докато му се позволява. Изяснява му се да ти изтрие телефона, изобщо да не търси контакт с теб и ако те види на улицата да минава на другия тротоар. От там нататък може да го пере съчмата, колкото си иска.
Обаче натисни мъжа ти да се направи някаква консултация, че той да е по-наясно как да действа. Нервите ще са за него, то няма как да му се размине, но пък твоите могат да се спестят
Хм, не знам защо си останала с такова впечатление, може би заради пръскането с вода на Олимп. 99% от случаите звънят на него, а на мен само като не им е достатъчно изливането на яд върху МП. То обикновено МП "не ми дава" да им вдигам (не, че аз съм се засилила) затова като цяло рядко имат възможността да ми надуват главата.
Това днешното беше някакво изключение, но имам лошото предчувствие, че няма да е последен случай, ако не се вземат мерки.
Аз също имам намерение да се дистанцирам максимално и той вече да си ги вижда само сам.

# 320
Те няма и да пожелаят да ходят да се лекуват. Такава ми е прогнозата. Т.е. майката трябва да се намеси и да го заведе, но кога ли ще го направи...
Правилно си решила да стоиш далече, ама и ТП трябва да стои далече, ако винаги са така и към него, майко мила е положението.
Отвратителна ситуация, съжалявам много!

*Нали разбираш, че става дума или за деменция/ както написаха/ или за някакво психическо състояние. Т.е. не е лично и не е към теб?

*Иде ми да се изкажа по повод джи питата, но няма.

# 321
  • при късмета
Много подробно винаги си пресъздавала разговори и затова може би съм останала с такова впечатление. Не само за Олимп, за чинчилата например си спомням, че беше голяма сага, все заради теб, все ти си виновна, каквото и да сте решили двамата, накарала си го и ей такива Както и да е, грешката явно е в мен. За дистанцирането, няма друго правилно решение. но е хубаво да сте двамата, когато ясно и категорично се забрани на свекъра да контактува с теб и да му се поясни защо. Това доколко ще го разбере, няма никакво значение, важното е, че вие ще сте действали правилно.

*Иде ми да се изкажа по повод джи питата, но няма.
Какво общо имат личните лекари? Ако не ходи често? Аз съм имала поне 2 пъти периоди от по 4-5 години моята изобщо да не я виждам. Мъжа ми не я виждал и за по-дълго. С майка сме при една и ако потрябва направление тя ни взима, защото и без друго ходи заради лекарства, които пие непрекъснато, а здравословни проблеми не сме имали.

# 322
  • София
Ех, тази Чинчила. Сал тя ни остана, след като Хамстера се спомина.
Главните букви не са случайни

# 323
А, той не е ходил на личен лекар от... е, аз не съм се познавала с МП от тогава, т.е минимум 6 години. Реално вероятно дооста повече.

ма ко, не се бях замисляла така. Всъщност каквото и да намилат, все е било на него. Като цяло те най-много тормозят него и сестра му. Като се замисля, обаче, преди правеха сцени и на мъжа на сестрата на МП. Само че те нали се разведоха. Възможно ли е сега да минава на мен, защото вече не му стигат отдушници?

Ех, тази Чинчила. Сал тя ни остана, след като Хамстера се спомина.
Главните букви не са случайни
Пращи от здраве г-жица Поли. Вчера някакси се измъкна от хола и ми дойде на гости в другата стая. Grinning Обиколи победоносно и отново се прибра в хола. Grinning

# 324
  • при късмета
Всичко е възможно Гугъл, така, че си мисля, че консултацията е наложителна. поне ще знаете дали го прави заради заболяване или просто си е такъв. Но е определящо за подхода към него занапред. Така си мисля.
А как ще стигне да доктора това вече е друг въпрос, предполагам, че няма и това да е лесно

# 325
Тенденциозно отношение, основано на вещи. Която баба дава хубави подаръци, е по-желанта баба. Да превърнеш едно дете във вещоман въобще не е трудно.

Малкият ревял, че имал грозен според майка му несесер, пък и черен и празен бил. Оставете го да реве от баба му, нека детето усети разочарованието и само да започне да я отбягва. В крайна сметка тя си го заслужава.
Всяко 6-годишно се впечатлява от джунджурии и шарении, особено ако за сестра му има, а за него не. И не мисля, че цената на подаръците има значение за децата,но при нас делението е очеИзвадно. Съвсем наскоро се похвали на мъжа ми как купила за другите си внуци тоалети за  100 долара, а за нашите праща ластици за коса Simple Smile

Абсурд, ще следвам твоята линия - ще си сдържам нервичките, 2 хладни думи и толкоз, бебето има колики и реве Simple Smile 
В крайна сметка, наистина няма смисъл

# 326
Аз лично повече с тия хора не искам да се виждам никога.
Да. Категорично. Сестрата на първия ми мъж се беше опитала в началото на брака ни да го играе свелкърва и се пробва да ми спретне подобна сценка на публично място. От тогава не съм я виждала и чувала до ден днешен, с изключение погребението на брат ѝ. Точка. Ако ТМ те подкрепи, това е най-добрият вариант.

# 327
Пак нахлувам с моята.Звъни ми днес да ми каже,какъв късмет съм за сина й.
Взела наша снимка от сватбата и бам на гледачка.Онази казала,че много пари даваме за дете,скоро щяло да стане,че и второ.И колко много се обичаме и един за друг родени.Добре ,че отиде на гледачка,не знам съмнения имала ли е,но вече няма.И една щастлива,доволна...

# 328
Е, то друго си е гледачка да каже, че се обичате. Ако друг не го каже, не е истина
Grinning

# 329
Пак нахлувам с моята.Звъни ми днес да ми каже,какъв късмет съм за сина й.
Взела наша снимка от сватбата и бам на гледачка.Онази казала,че много пари даваме за дете,скоро щяло да стане,че и второ.И колко много се обичаме и един за друг родени.Добре ,че отиде на гледачка,не знам съмнения имала ли е,но вече няма.И една щастлива,доволна...
Разсмя ме. Хаххахаха. Научи я коя е тая гледачка, отиди я почерпи. Joy

Общи условия

Активация на акаунт