С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 578
  • 713
  •   1
Отговори
# 480
  • София
GrinningПроявих жалост, което със задна дата го броя за грешка. Мъжа ми ме предупреди, че ще стане така и ще ни се качи на главата. Simple Smile Опитвам се да си представям, че в нея има и положителни качества, които при определени ситуации ще се проявят, но тя упорито ме убеждава в невъзможността на тези ми греховни мисли....Grinning

Кажете ѝ да се самоубие най-после и да престане да заплашва само Joy

Heart Eyes Grinning

# 481
  • София
Ами поправете грешката, в такъв случай, и се изнесете сега без да отстъпвате. Ясно е, че ще има драма, но какво от това?

# 482
  • при късмета
Кажете ѝ, че ще се изнесете и този път няма да се върнете. Обяснете какво е неприемливо за вас и при прекрачването на тези граници, няма да поддадете и при заплахи за самоубийство. Но двамата с мъжа ти заедно, не само да ѝ крещите един по един. Изобщо за крещене забравете, заявете го спокойно и категорично. Ако няма резултат просто се изнесете и толкоз. Щом веднъж сте го направили, ще го направите пак. Ако сами сте с нагласата, че с нея няма оправия, то наистина няма да има. Няма да има и ако единствения ви начин е крещенето

# 483
  • София
Дори да се изнесем тя пак ще намери начин да ни тормози. Трябва да сменяме телефони. Да крием къде сме. Да предупреждаваме приятели и познати да не и казват адреса. А пък, ако случайно ни намери ще прави панаири..... Както и да е...

Освен пак да и преподредя  жилището.... Grinning

# 484
  • при късмета
Това което аз виждам, е че искате да се справите с проблема и търсиш оправдания. Имаш основания да се оплакваш от нея и то резонни, но трябва да разбереш, че вие го позволявате. Т.е по-голямата вина е ваша отколкото на свекървата, каквато и да е, ще си позволява толкова, колкото самите вие ѝ позволите.
Не нужно нито телефони да сменяте, нито да се криете. Просто заявявате, че тя в новия ѝ дом не е добре дошла и толкоз. Не е трудно. Ако ти се изтърси на вратата, не я пускаш или излизаш. Какъв панаир ще направи? Ще заплаши със самоубийство? И какво?

# 485
  • София

Освен пак да и преподредя  жилището.... Grinning

Това ти остава- с нейните камъни, по нейната глава, но при условие, че спреш да се ядосваш и го подкараш откъм веселата страна.
Обяви ѝ, че след нейно пренареждане, ще следва твое и гледай сеир. Simple Smile

# 486
  • София
Това което аз виждам, е че искате да се справите с проблема и търсиш оправдания. Имаш основания да се оплакваш от нея и то резонни, но трябва да разбереш, че вие го позволявате. Т.е по-голямата вина е ваша отколкото на свекървата, каквато и да е, ще си позволява толкова, колкото самите вие ѝ позволите.
Не нужно нито телефони да сменяте, нито да се криете. Просто заявявате, че тя в новия ѝ дом не е добре дошла и толкоз. Не е трудно. Ако ти се изтърси на вратата, не я пускаш или излизаш. Какъв панаир ще направи? Ще заплаши със самоубийство? И какво?

Ще говори със съседите и ще си съчини някакви истории, които ще ни компрометират. Ще виси по цял ден при нас. Ще търси съчувствие. Ще моли, заплашва, крещи.... Ще бъде жертва, ще обещае всичко, само и само да се наложи....Има какво да направи. Simple Smile Понеже съм я виждала в действие знам какво да очаквам. И се чудя кое ще е по-малкото зло и за нас и за децата. Да останем или да се преселим на друга планета ... Grinning

# 487
  • Варна
Сменете ключа. Ще има драматични реплики, но не и пряка намеса. Подобни персони, с фасони не разбират от думи и аргументи. Тя има ли  други деца ?

# 488
  • при късмета
Въпреки това, не виждам какво ви спира. кое ви е по-важно, какво ще кажат непознати, нови съседи или вашето спокойствие? Как ще ви компрометира с измислици?

# 489
Виж сега, Ляла, имам опит с подобен типаж, който на всичко отгоре ми е родител. При опит за разумен разговор се тръшка, прави сцени, вряска. Затова с такива хора не се губят време и нерви в разговори, а се действа. Аз лично правя това, което съм решила, без да го коментирам, обяснявам или оправдавам. Ако има въпроси, отговарям лаконично "Защото така съм преценила." При опит за тръшкане и сцена излизам и прекратявам контакт незабавно докато не се освести и не започне да се държи нормално. Действа, да знаеш. Номерът е никакви обяснения и пълен игнор на тръшкането.

# 490
  • София
Сменете ключа. Ще има драматични реплики, но не и пряка намеса. Подобни персони, с фасони не разбират от думи и аргументи. Тя има ли  други деца ?

Има. Същата ситуация. Simple Smile

# 491
свършиха ли се дядковците в градинката пред блока ?

# 492
  • при късмета

Има. Същата ситуация. Simple Smile
Какво значи същата ситуация? Дала е и на тях жилище и ходи когато си иска и преподрежда у тях? Заплашва ги със самоубийство и тях, ако не ѝ вървят по гайдата?
Загуби ме. Бях на мнение, че оплакванията ти са напълно основателни, но напълно ме загуби. Има една приказка, че кой каквото сам си направи, цяло село не може да му го направи

# 493
Мен пък ми е много любопитно, какво толкова преподрежда ?
Ляля, не съм дребнава , ама наистина не мога да си представя картинката. Значи- идва бабет у вас,  и започва да пипа....статуетки ли, съдове ли, картини ли, дрехите ви ли, мебели ли, ае...наистина ум не ми го побира, око не може да види.
Сменяте потрона, казвате, че има обири в района- някакъв сериен грабител и убиец, влизал само където има бабички , дори посред бял ден Stuck Out Tongue Winking Eye

# 494
  • София
Скрит текст:

Ще говори със съседите и ще си съчини някакви истории, които ще ни компрометират. Ще виси по цял ден при нас. Ще търси съчувствие. Ще моли, заплашва, крещи.... Ще бъде жертва, ще обещае всичко, само и само да се наложи....Има какво да направи. :) Понеже съм я виждала в действие знам какво да очаквам. И се чудя кое ще е по-малкото зло и за нас и за децата. Да останем или да се преселим на друга планета ... Grinning
И какво от това? И при мен имаше панаири. Оставяш лудите да лудуват, а ти си продължаваш живота. Много по-спокойно е, никой не ми пренарежда жилището, никой не ми се бърка, никой не ми дава наклон...

Общи условия

Активация на акаунт