С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 537
  • 713
  •   1
Отговори
# 540
Въпроса е , че вероятно за д асе раъправят с нея би коствало време и неприятни емоции и сега в въпроса ако коригират едното да не си навлекат другото и кое е по-кофти за тях.
Т.е. да не стане @да изпишеш вежди ще избодеш очи@

Аз бях пуснала подобна тема .

В случая ако си нямат работа и имат нерви да се преборят ... ок, ако си имат работа и нямат време и са натоварени много ... остава да се разправят с някаква бабичка!
НЕ знам . Те си знаят и преценката да е от тях.

luna  нахалника има цялото време и гледам фин. възм. и енергия и желание да се занимава и целта да му обърнат внимание ... може луди да ги направи ако те са натоварени и не могат да се занимават.

Имаше едно крими на Агата Кристи как едно бабе с железни нерви ги накара да се избият чрез психо атаки.

# 541
Скрит текст:
Абе това свекървите на специални уроци по вменяване на вина ли ходите?! Joy За малко да повярвам, че пак съм виновна за нещо... Joy
Един възрастен човек "скача по главата" на друг възрастен.
Кой е виновния?
Естествено, че този, който позволява да МУ скачат по главата.
Скрит текст:
"Кучето скача според тоягата!"-са казали едни умни хора.  Smiley

Този, който скача по главата на друг не е виновен?
Виновен, колко да е виновен, че се е родил идиот?   Smiley
НО, ако позволявам на всеки идиот да ми скача по главата, чия е вината?Моя или на идиотите?

# 542
  • София
На идиотите, че се опитват.
На теб, че им го позволяваш.

Хайде да не оневиняваме всеки нагляр.

# 543
Свекървата носи или не носи отговорност за собствените си действия?
Носи, адаш, носи, ама не искат да я накарат да понесе отговорност, а я оставят да се вихри безотговорно.

Белла Чао, не да се разправят с бабето, а да се изнесат от дома, който тя очевидно счита за свой. Като са в свое жилище, за което тя няма и грам заслуга, ще могат да отсвирят опитите ѝ да влиза и да се вихри като стопанка там където не ѝ е мястото.

# 544
Въпроса е , че вероятно за да се разправят с нея би коствало време и неприятни емоции и сега в въпроса ако коригират едното да не си навлекат другото и кое е по-кофти за тях.
Т.е. да не стане @да изпишеш вежди ще избодеш очи@

Аз бях пуснала подобна тема .

В случая ако си нямат работа и имат нерви да се преборят ... ок, ако си имат работа и нямат време и са натоварени много ... остава да се разправят с някаква бабичка!
НЕ знам . Те си знаят и преценката да е от тях.

Скрит текст:
luna  нахалника има цялото време и гледам фин. възм. и енергия и желание да се занимава и целта да му обърнат внимание ... може луди да ги направи ако те са натоварени и не могат да се занимават.

Имаше едно крими на Агата Кристи как едно бабе с железни нерви ги накара да се избият чрез психо атаки.
Изобщо не ми минава през ума за разправии с когото и да било. Виж, всичко е въпрос на гледна точка.
Рязането също е ответна реакция, но не на всеки му стиска.

# 545
  • София
Ето това казвам.
Те носят отговорност за бездействието си.
Тя носи отговорност за действията си.

П.П. Хм, не ми излиза съобщение, че има нов отговор докато пиша.

# 546
толкова много дразнители има в ежедневието . ако човек реагира на всичко и особено ако е зависим с нещо в сл. с жилище.
може да има и по умни идеи да се обърне внимание на бабет .

# 547
  • при късмета
Ето това казвам.
Те носят отговорност за бездействието си.
Тя носи отговорност за действията си.

П.П. Хм, не ми излиза съобщение, че има нов отговор докато пиша.
Да де, тя носи отговорност за действията си и аз това казах. Но като не счита, че не прави нещо нередно, поради липса на адекватни противодействия, за понасяне на отговорност не може да се говори

# 548
На идиотите, че се опитват.
На теб, че им го позволяваш.

Хайде да не оневиняваме всеки нагляр.
Далеч съм от мисълта да го оневинявам.Но, не мога да го променя.
Мога обаче да променя себе си и да го игнорирам.
Което и правя.
Да съсипвам целия си живот да му "обяснявам" какъв е нагляр и колко ме наранява с поведение, не е моята "игра".

# 549
Стига сте я дъвкали Ляля. Оплака се жената, изпусна парата, съвети от нас не видях да иска Simple Smile
Щом така са решили да й търпят изцепките на свекървата, тяхно си право. Те си знаят чудото и най-добре си преценяват заслужава ли си или не. Всъщност, при такъв човек и аз бих предпочела да влиза, пипа и размества, вместо да вие на стълбите, прави циркове пред съседите и какво ли не още истерии под прозорците, по телефона, в работата. Щото тя като нищо и там би се замъкнала...

# 550
  • София
Ама това е майката на някой бе хора. Моята майка е такава, свекърва ми - майката на мъжа ми е такава. Трудни са, много са трудни. Но аз лично не смятам за нормално да скъсам всякакви отношения с майка си, само защото не мога да променя характера ѝ на 60, 70 или 80 години. И само защото някой от форума така ме е посъветвал. Защото да сменя патрона на вратата е равносилно на скъсване на взаимоотношения. Който не си е имал работа с такива характери - той не знае. Не са ги пречупили родители, учители, шефове, колеги, а на пенсонна възраст децата им ли ще успеят? Ще се променят само ако сами го осъзнаят.
Ако моите деца решат да ме превъзпитават на 60+ и стигнат до извода да не ме виждат и чуват повече, само защото не се държа като тях ще бъда много разочарована.
Но това е лично мнение. Колкото и да ме ядосват, колкото и да е дразнещо, не бих искала да си захвърля майката заради едното препростиране, та дори и заради скъпи, екзотични подправки. Затова ги оприличих на дете, което ти е счупило кристалния сервиз. Ядосваш се, караш се с тях, пък после ти мине и всичко отначало.

# 551
  • София
Майка, която е такъв егоист спрямо децата си, майка ли е?

# 552
Ами, аз нямам нерви да си играя цял живот на "нерви".Сори.
Избирам си битките.
На никого не бих позволила да диктува живота ми, на никого.Без значение дали ми е майка, сестра, дете, мъж или съсед.
Има начини да озаптиш Всеки.Стига да искаш.
Давам си сметка обаче, че повечето хора не желаят промени, стига им просто да си помрънкват отвреме навреме.
И си е тяхно право.

# 553
milenaka майка е. търси внимание. M_I_A добре го каза.
липсва и компания. къде са и приятелките. белот не играе ли ?

# 554
  • София
Майка, която е такъв егоист спрямо децата си, майка ли е?
За мен си остава такава. И аз ли да стана егоист: да я забравя и да не я погледна? Да не говорим, че те го правят с твърдото убеждение, че са полезни по този начин + желанието децата им да им обръщат внимание.

Общи условия

Активация на акаунт