С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 542
  • 713
  •   1
Отговори
# 525
  • при късмета
Продължаваш да искаш да я промениш, а пак ти казвам няма да стане. Спасението ви е не да я променяте, а да ограничите достъпа ѝ до вас, от там възможността ѝ да ви играе по нервите.
Щом сте се изнасяли и тя е била тази, която е настоявала да се върнете, значи спокойно може да смените патронника и да не ѝ дадете ключ. Как тогава ще влиза? Ако направи проблем от това, пак се изнасяте, като заявявате, че този път е окончателно и никакви заплахи няма да успеят да ви накарат да се съобразявате с нея. Притеснения от евентуални разговори, с евентуални съседи и евентуални компромати са оправдания на плахи хора, несмеещи собственото си лично пространство да отстоят. А това е нещо елементарно и гарантирано на всеки, та ако ще да е клошар. Не може да сте неспособни да го отстоите, че и семейството на другото ѝ дете. Няма как свекървата да е виновна, вие сте

# 526
  • София
Ау тя и млада и пълна с енергия. Чак пък и да препростира. Явно се бори за титлата "простирач", "подреждач" и "философ" номер 1 и без намесата на нейната веща ръка и на нейните съвети целият свят е обречен.
Познавам една подобна особа, децата ѝ я впрегнаха в собствената ѝ амбиция за безпогрешност. След като въпросната грабнала един път парцала от ръцете на снахата, за да ѝ покаже че така не се мият прозорци и премила чиниите, решили като дойде на гости да ѝ намират работа четкайки я: "Майко, така и така си дошла, може ли да измиеш банята, че аз колкото и да се старая не мога като теб" Grinning Първия път се вързала. Втория с недоволство го свършила, а след това от инат категорично отказвала да пипне каквото и да е в тяхната къща.
Игра на нерви си е, но не и ако го приемаш от забавната страна. Бъзикай се с нея!
Разбира се възможно е да скъсате всякакви взаимоотношения. Но кръвта вода не става, това е майка все пак с всичките ѝ кусури.

# 527
  • София
Абе това свекървите на специални уроци по вменяване на вина ли ходите?! Joy За малко да повярвам, че пак съм виновна за нещо... Joy Сакън, днес никой не ме беше обвинявал, но ето, че обвиненията дебнат зад всеки ъгъл и следваща страница.... Joy

# 528
  • София
Ау тя и млада и пълна с енергия. Чак пък и да препростира. Явно се бори за титлата "простирач", "подреждач" и "философ" номер 1 и без намесата на нейната веща ръка и на нейните съвети целият свят е обречен.
Познавам една подобна особа, децата ѝ я впрегнаха в собствената ѝ амбиция за безпогрешност. След като въпросната грабнала един път парцала от ръцете на снахата, за да ѝ покаже че така не се мият прозорци и премила чиниите, решили като дойде на гости да ѝ намират работа четкайки я: "Майко, така и така си дошла, може ли да измиеш банята, че аз колкото и да се старая не мога като теб" Grinning Първия път се вързала. Втория с недоволство го свършила, а след това от инат категорично отказвала да пипне каквото и да е в тяхната къща.
Игра на нерви си е, но не и ако го приемаш от забавната страна. Бъзикай се с нея!
Разбира се възможно е да скъсате всякакви взаимоотношения. Но кръвта вода не става, това е майка все пак с всичките ѝ кусури.

Абе тя отвреме навреме мие чиниите, но толкова пести водата, че оставя доста сапун и по чиниите и по кранчето... Гнусна работа. Веднъж реши да измие една мушама. Натърка я със веро и я остави да изсъхне. Close Не си направи труда да я изплакне дори веднъж... Забранила съм да храни децата защото непрекъснато си облизва пръстите.... Sunglasses ... Ако имаше някакъв коефициент на полезно действие, щях да я впрегна, но ... Тя има огромен талант единствено да пречи и да вбесява. Така се зарежда. Като изнерви някой после е една хрисима и спокойна.... Simple Smile Забравих да спомена пак, че е страшно докачлива и ако някой я избъзика за чистене или каквато и да било робска дейност ще го умъртви с поглед Joy

# 529
  • Варна
" Тя има огромен талант единствено да пречи и да вбесява. "
Предполагам, че е вдовица... Joy

# 530
  • София
Не е. Свеко също е под ножа, но има волско търпение. Откъде тези здрави нерви не знам. Joy

# 531
  • София
А случайно да е "глух" или поне да не дочува Joy

# 532
  • София
А случайно да е "глух" или поне да не дочува Joy

Честно казано да! JoyJoyJoy

# 533
Абе това свекървите на специални уроци по вменяване на вина ли ходите?! Joy За малко да повярвам, че пак съм виновна за нещо... Joy
Един възрастен човек "скача по главата" на друг възрастен.
Кой е виновния?
Естествено, че този, който позволява да МУ скачат по главата.
"Кучето скача според тоягата!"-са казали едни умни хора.  Smiley

# 534
  • София
Скрит текст:
Абе това свекървите на специални уроци по вменяване на вина ли ходите?! Joy За малко да повярвам, че пак съм виновна за нещо... Joy
Кой е виновния?
Скрит текст:

Този, който скача по главата на друг не е виновен?

# 535
  • при късмета
Скрит текст:
Кой е виновния?
Скрит текст:

Този, който скача по главата на друг не е виновен?
Защо да е виновен? Ако не му коригират поведението и действията, с каквито мерки е нужно, той ще счита, че не прави нищо нередно. Тогава защо да не продължава? При това положение, единственият виновен остава, този който продължава да го позволява

# 536
  • София
Защото нахалства, накратко казано.
Поради каква причина един възрастен, здрав психически индивид, да не носи отговорност за действията си?

# 537
  • при късмета
В обсъждания казус е просто характер. Според авторката се държи така с всички, прочети ѝ първия пост и после уточнението, че и със семейството на другото ѝ дете. Значи не е вид деменция, както имаше предположения, а характер, манталитет и начина на мислене. Носи отговорност за действията си, разбира се, но щом никой не ги коригира ефективно, тя не счита, че прави нещо нередно. Явно и потърпевшите не го считат за кой знае какъв проблем и са се примирили и тук вече започва да липсва отговорност, която да носи. Съответно разрешаването на проблема е в мерките които се взимат за коригирането, защото характера ѝ няма да се промени. Могат само да ограничат нейни действия, но характера няма как да променят. А от няколко поста стана ясно, че Ляла иска именно това.
Да, свекървата ще остане нахална и не съобразяваща се, но е защото те не прекратяват достъпа ѝ до дома им. И да си остане нахална и не съобразяваща се, няма да им пренарежда дома, ако не я допускат там. Толкова е просто.
Може да е нейна собственост, но когато други хора живеят там е тяхното лично пространство.
Така мисля

# 538
  • София
Ах, тези модерни и кухи казуси...

След като каканиза нищо, може ли по същество?

Свекървата носи или не носи отговорност за собствените си действия?

# 539
Единственият коректив  за който и да било нахалник, е ответната реакция. Кой, както и докъдето може.

Общи условия

Активация на акаунт