Раждане в Болница “Лозенец” Правителствена болница

• 38 719
  • 379
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, мами, да попитам някоя има ли актуална информация дали идната седмица (16.-20.) ще има ЖК в болницата, предвид епидемията и извънредното положение. Аз трябва да отида на 19., тъй като след това ми предстои БХС.
При предишната епидемия нямаше ЖК, но най-добре се обади и попитай на регистратурата. Също така провери и за БХС дали въобще ще можеш да го направиш, защото до колкото знам само частните прегледи ги извършват и то не навсякъде.
Здравейте, мами, да попитам някоя има ли актуална информация дали идната седмица (16.-20.) ще има ЖК в болницата, предвид епидемията и извънредното положение. Аз трябва да отида на 19., тъй като след това ми предстои БХС.
При предишната епидемия нямаше ЖК, но най-добре се обади и попитай на регистратурата. Също така провери и за БХС дали въобще ще можеш да го направиш, защото до колкото знам само частните прегледи ги извършват и то не навсякъде.
Може ли да споделиш дали ще има ЖК ако се свържеш с регистратурата? Благодаря 😊

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 15:57 от AnMary

# 106
Обаждах се и питах, всичко е отменено и няма ЖК до 29.03., казаха ми на 30ти да се обадя пак. За БХС не питах, защото прецених, че предвид цялата лудница, моят скрининг може да почака. Нямам оплаквания и се чувствам добре, така че ще почакам. Но ако някоя има оплаквания или притеснения, съветвам да се обърне към частна болница.

# 107
Здравейте, утре ще звъня и аз на регистратурата и ще пиша, ако има нова информация!
Аз имам няколко въпроса- имате ли телефон на доц. Асенова? Платих си проследяване на бременност при нея 770 лв - отидох веднъж и пандемия. Поне да имам телефона за всеки случай!
Тук чета постове от майки, че болницата август почива?!? Някой има ли инфо за тази година! Защо никой не ми го спомена когато си плащах пакета и термина ми е тогава?!? Ако това е вярно ще трябва да започна да се следя в друга болница! И да съм отишла на един преглед за платените 770лв!

# 108
Здравейте, утре ще звъня и аз на регистратурата и ще пиша, ако има нова информация!
Аз имам няколко въпроса- имате ли телефон на доц. Асенова? Платих си проследяване на бременност при нея 770 лв - отидох веднъж и пандемия. Поне да имам телефона за всеки случай!
Тук чета постове от майки, че болницата август почива?!? Някой има ли инфо за тази година! Защо никой не ми го спомена когато си плащах пакета и термина ми е тогава?!? Ако това е вярно ще трябва да започна да се следя в друга болница! И да съм отишла на един преглед за платените 770лв!

Като,ще се радвам да пишеш,ако научиш нещо.
На мен от регистратурата края на март ми дадоха телефон на АГ отделението 02/9607300
Тъй като беше четвъртък,успях да се свържа именно с доц.Асенова.Тя ми каза,че тогава няма шанс изобщо да вляза в болницата,защото се приемали само родилки или спешни случай.
Аз в момента съм в 30 г.с. + 3  дни и ми предстоят вече записи на тонове и по-чевто посещение на кабинета.Сипно се надявах да се отмени вече това положение,но ето,че го отмениха чак до 13 май.Записах си час за късната ФМ ,салони само да отида на някакъв преглед,защото раждането наближава.Тези дни ще взънна и аз на докторката,дано успея да я намеря ,за да ми каже кога да отида на ЖК ,защото и болничния вече трябва да ми издадат (от 28 април трябва да изляза вече в отпуск по майчинство).
Толкова е объркано всичко,много е притеснително,с единственото,което ми дава надежда,че всичко е наред е ритането на бебето.Жените с начална бременност направо не знам как издържат.
С първа бременност съм и ме е страх всеки ден да не започне раждане.От провинцията съм,пътуванията са затруднени и ако човек не си наложи да е спокоен,направо ще се побърка от тази неинформираност.

# 109
Сега говорих с отделението и казаха, че женски консултации се провеждат- не са отменени, но все пак съветват който няма проблем да си остане вкъщи, но ако отиде няма да го върнат!
За почивката на болницата през месец август- не били сигурни, но смятат че тази година няма да има подобно нещо,защото вече били към Министерство на здравеопазването и имали нови правила.

# 110
Някоя от майките, раждалите със секцио скоро, дали знае нещо за контролен преглед около 40 ден?

# 111
  • София
Някоя от майките, раждалите със секцио скоро, дали знае нещо за контролен преглед около 40 ден?
И аз трябваше да отида на такъв преди около 10 дни, но предвид ситуацията реших, че в момента няма да ме приемат и въобще не опитах. Мисля си поне да звънна по телефона, макар че едва ли ще получа кой знае колко различна или полезна информация. Спокойна съм, поне, че нямам оплаквания и се надявам, че всичко е наред.

# 112
На мен ми вдигна телефона акушерката и каза,че няма проблем да отида на ЖК,тогава ще ми издадат и болничния.Обадете се по телефона ,сигурна съм,че ще ви дадат нужната информация от доктора,при когото се следите.

# 113
Здравейте.Имам спешна нужда от съвета ви.
Във вторник 28.04 трябва да отида да ми издадат болничния 45 дни преди термина.
Акушерката не ми спомена да нося каквото и да било документи.Но някой ми каза,че задължително трябвало да си нося някаква лична амбулаторня карта,която да е заверена от ЛЛ.Аз нямам такава карта,трябвало да си в купя от някоя книжарница,после да отивам до личната да ми я заври и чак тогава да отида до АГ за болничен.
Никога до сега не ми се е налагало да ползвам болничен у нямам представа как стоят нещата .Споменават и за обменна карта,картони...Тъй като само утре ми остава ден преди да отида до София за болничния ще ви бъда благодарна,ако някоя знае как се процедира и какво са ви искали на вас за издаването на този болничен.Не искам да ходя напразно до София ,защото нямам време,а после трябва да дам този болничен до 6-7 май в счетоводната къща.
Само да спомена,че се следвмпри доц.Асенова и ще си раждам в Лозенец с платен пакет.Казвям,го защото ми квзахзпе имало значение дали ще раждаш там където се следиш за тези документи.

Извинявам се ,за малко обърканото обяснение,надявам се да сте ме разбрали и ако някой знае за какво става дума да ми отговори,защото Доцентката ще е на работа във вторник,когато вече ще съм в София и не знам ако звънна утре в кабинета дали някой ще може да му обясни какво да нося .

# 114
Аз раждах на 27 февруари, следих се при доцентката и нищо не ми е искано за болничните. Всичко изготвят. Мисля, че няма промени, но звъннете рано утре най-добре.

# 115
Здравейте, искам да попитам някоя има ли информация дали се записват вече часове за ЖК, че чух и такова нещо от други мами. И също - някоя ако има график за май, ще съм благодарна, ако го сподели.
На мен ми предстои да започна да се следя там и се чудя кога и как да ида.

# 116
Здравейте, искам да попитам някоя има ли информация дали се записват вече часове за ЖК, че чух и такова нещо от други мами. И също - някоя ако има график за май, ще съм благодарна, ако го сподели.

ЖК вече има ,но за записване на часове не знам да има такова нещо.Отиваш си ,вписваш се на регистратурата и си чакаш реда пред кабинета.Избрала ли си си при кого ще се следиш? Аз ще ходя във вторник,ни не знам дали ще бъде качен графика за май ,иначе бих ти го снимала ,ако го има вече.
Миналия път моята докторка си беше по график,но я нямаше,а ме прегледа друга.При всички случай няма да те върнат,който и да е на смяна.Успех и лека бременност! Simple Smile

# 117

ЖК вече има ,но за записване на часове не знам да има такова нещо.Отиваш си ,вписваш се на регистратурата и си чакаш реда пред кабинета.Избрала ли си си при кого ще се следиш? Аз ще ходя във вторник,ни не знам дали ще бъде качен графика за май ,иначе бих ти го снимала ,ако го има вече.
Миналия път моята докторка си беше по график,но я нямаше,а ме прегледа друга.При всички случай няма да те върнат,който и да е на смяна.Успех и лека бременност! Simple Smile

Ще съм ти благодарна, ако снимаш график, стига да има, разбира се!

# 118
Здравейте Simple Smile От тази седмица, заради извънредното положение, трябва да се обадиш на регистратура и да си запишеш час преди да отидеш на ЖК. Идеята е да няма струпване пред кабинета на бременни жени. В четвъртък имаше момичета, които не знаеха за новото изискване и съответно се получи струпване пред кабинета и чакане час и нещо. Всеки влезе спрямо реда си и не се гледаха записаните часове.
Преди няколко седмици ми издаваха болничен и ми поискаха номера на Лична Амбулаторна Карта (ЛАК). Най-добре се обади и попитай утре. Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 22:28 от MeYoR

# 119
Здравейте Simple Smile От тази седмица, заради извънредното предложение, трябва да се обадиш на регистратура и да си запишеш час преди да отидеш на ЖК. Идеята е да няма струпване пред кабинета на бременни жени. В четвъртък имаше момичета, които не знаеха за новото изискване и съответно се получи струпване пред кабинета и чакане час и нещо. Всеки влезе спрямо реда си и не се гледаха записаните часове.
Преди няколко седмици ми издаваха болничен и ми поискаха номера на Лична Амбулаторна Карта (ЛАК). Най-добре се обади и попитай утре. Simple Smile

Ай,добре,че сподели за запазването на час.Оше утре звъня и на регистратурата и на отделението да ми кажат ,но и утре ще си купя  такава книжка да ми я завери личната.Аман от това положение вече,да му се не види и късмета ни баш в такива времена на носим и раждаме бебетата си...

Общи условия

Активация на акаунт