Раждане в Болница “Лозенец” Правителствена болница

• 38 584
  • 379
  •   1
Отговори
# 360
С пакет бях.

# 361
Здравейте на всички!
Ще споделя и моето мнение, актуално за март 2025.
Проследяването на бремеността ми беше при д-р Калоян Персенски, като започнах при него в началото на 8-ми месец. Всички прегледи и изследвания бяха платени, така и не попитах за пакет, просто защото не остана много до края. Simple Smile
Родих естествено раждане с две миоми (субсериозни по преден и заден кант на матката).
Благодаря на целият екип на УМБАЛ "Лозенец", за търпението, отношението и помощта по време и след раждането. Раждането мина много добре и бързо, под наблюдението на д-р Лещарска (беше на смяна в деня на раждането) и д-р Персенски (който дойде незабавно при обаждане).
Д-р Персенски винаги ведър, усмихнат, обяснява всичко бавно и внимателно. Благодаря им искрено на всички!
Легловата база е повече от чудесна. Бях настанена в самостоятелна стая. Банята и тоалетната са извън стаите, като за две стаи се пада по една баня и тоалетна. Бебчо ти го дават от 06:00 сутринта, като го взимат преди сутришната визитация в 08:00-08:30, след това по обяд пак ги оставят и така до преди вечерната визитация, като ако искаш остава постоянно при теб. Ако не, мисля, че до 21:00 часа можеше бебо да е при теб, после ги взимаха.
Храната изобщо не беше по моят вкус..или прекалено малко или едни манджи от консерва (на такива ми наподобяваха). Само закуската си изяждах, всичко друго идваше по поръчка от вън от таткото.
Единствено, като съвет за следвашите, които искат да им е максимално удобно е, вземете си един памучен комплект за единично легло. Чаршафите в болницата са някаква изкуствена материя, която постоянно се изпотяваш и спарваш.

Пожелавам на всички безпроблемна бременност и раждане. А за избор на болница, няма да съжалявате! 🍀🍀🍀

# 362
Здравейте, не ми стана много ясно каква е цената на раждането в болницата. Следя се на частно на друго място, но следващият ме АГ изражда там. Бях останала с впечатлението, че може да се мине по каса, като се заплаща само избор на екип, така ли е или грешно съм разбрала?

# 363
Аз платих само избор на екип 900лв, както и някои задължителни изследвания, които трябваше да направя преди това, заедно с прегледите - тонове, алергии към упойки и т.н. Стандартни неща

# 364
Здравейте!
Раждах в Правителствена болница преди почти 6г. По онова време не се допускаха бащите при раждане в отделението, беше категорично забранено.
Също така и епидурална упойка не слагаха, въпреки че го имаше обявено в ценоразписа.
Искам да попитам някоя дама раждала скоро там дали наистина пускат бащите при раждането или е пак само на хартия?

# 365
Здравейте ,пускат бащите по време на раждянето , мисля че около 200 лв струваше .
Това беше лятото на 2024 .

.
Цитат на: beyourself1101 link=topic=1128218.msg49818434#msg[b
[/b]49818434 date=1749194381]
Здравейте!
Раждах в Правителствена болница преди почти 6г. По онова време не се допускаха бащите при раждане в отделението, беше категорично забранено.
Също така и епидурална упойка не слагаха, въпреки че го имаше обявено в ценоразписа.
Искам да попитам някоя дама раждала скоро там дали наистина пускат бащите при раждането или е пак само на хартия?

# 366
Здравейте!
Родих преди 4 дни в болницата секцио, понеже бебето ми на термин не беше слязло в таза и нямах никакви симптоми за раждане, а в крайна сметка се оказа, че не е имало как да родя естествени, въпреки, че много исках. Следих се при д-р Митева в частния й кабинет, препоръчвам я на всички - страхотен лекар и човек! Операцията мина без проблеми, всички се постараха да ми бъде максимално комфортно и ме успокояваха, понеже много ме беше страх.
Като база всичко е чудесно - стаите са чисти и удобни. На две стаи се пада една баня с тоалетна.
Относно храната - не е лоша, но ако сте придирчиви едва ли би ви допаднала. Вечерята се сервира към 5, а закуската към 8, съветвам ви да носят храна отвън, тъй като не е готино да стоите 13-14 часа без храна.
Относно персонала - в родилното отношението е супер, всички са любезни.
В неонатологията има какво да се желае - повечето акушерки са много особени.
Любезни са, но мрънкат ако искате да си оставите бебето за през нощта, мрънкат и ако искате да им го оставите, за да излезете на свиждане, дежурната фраза е, че имали много работа. Иначе на мен ми показаха как да сменям памперси и с това приключиха съветите. 😁 Носят ви мляко на 3 часа, на моменти имах нужда от по-начесто, не са ми отказали никога. Взимат бебо за тоалет рано сутринта, ако си е при вас и ви го връщат в 6, след това в 8-8:30 пак го взимат за визитация и след това си е изцяло при вас.

# 367
А правят ли се изследвания на бебето. Много бих искала да има такава опция.

Здравейте!
Родих преди 4 дни в болницата секцио, понеже бебето ми на термин не беше слязло в таза и нямах никакви симптоми за раждане, а в крайна сметка се оказа, че не е имало как да родя естествени, въпреки, че много исках. Следих се при д-р Митева в частния й кабинет, препоръчвам я на всички - страхотен лекар и човек! Операцията мина без проблеми, всички се постараха да ми бъде максимално комфортно и ме успокояваха, понеже много ме беше страх.
Като база всичко е чудесно - стаите са чисти и удобни. На две стаи се пада една баня с тоалетна.
Относно храната - не е лоша, но ако сте придирчиви едва ли би ви допаднала. Вечерята се сервира към 5, а закуската към 8, съветвам ви да носят храна отвън, тъй като не е готино да стоите 13-14 часа без храна.
Любезни са, но мрънкат ако искате да си оставите бебето за през нощта, мрънкат и ако искате да им го оставите, за да излезете на свиждане, дежурната фраза е, че имали много работа. Иначе на мен ми показаха как да сменям памперси и с това приключиха съветите. 😁 Носят ви мляко на 3 часа, на моменти имах нужда от по-начесто, не са ми отказали никога. Взимат бебо за тоалет рано сутринта, ако си е при вас и ви го връщат в 6, след това в 8-8:30 пак го взимат за визитация и след това си е изцяло при вас.

# 368
Да, правят се всички необходими изследвания и първите ваксини, докато сте в болницата.

# 369
Искате да кажете, че вече ви оставят бебето за през нощта ли? Аз родих 2021г. там и вечер го вземаха. През деня си стоеше при мен, но вечер най- късно 22:30 го прибираха.
quote author=FBID1882439818456881 link=topic=1128218.msg49870624#msg49870624 date=1750370200]
Здравейте!
[/quote]

# 370
  • София
Е, винаги я е имало опцията бебето да си е при теб. Аз родих януари 2020 и след първата вечер си го исках да си е при мен.

# 371
Не са ми предлагали и не съм знаела, че има такава възможност. Идваха към 23ч най късно и го вземаха, сутрин още в 6ч ходех да го търся, за да го кърмя.
Е, винаги я е имало опцията бебето да си е при теб. Аз родих януари 2020 и след първата вечер си го исках да си е при мен.

# 372
  • София
Мда, не предлагат. Аз питах дали може и ми казаха да, после на още една майка като споделих, че е опция си го взимаше и тя нейното.

# 373
Дам, първата вечер след като се раздвижих една от акушерките ме помоли да го оставя към 21:30 часа. След това никой не е идвал да го взима за през нощта и си беше при мен. 🙂 
Искате да кажете, че вече ви оставят бебето за през нощта ли? Аз родих 2021г. там и вечер го вземаха. През деня си стоеше при мен, но вечер най- късно 22:30 го прибираха.
quote author=FBID1882439818456881 link=topic=1128218.msg49870624#msg49870624 date=1750370200]
Здравейте!
[/quote]

# 374
Здравейте!  решила съм да се следя и раждам в Болница “Лозенец”.Бих искала да родя нормално, ако всичко е наред, Има ли някой с "пресни" впечатления от отделението им и работата, отношението им към бременните? При кого бихте ми препоръчали да се следя и раждам? Благодаря ви! И можете ли да направите един бърз процес през какво преминахте(имахте ли избор за поза в която да раждате или е обикновено по гръб?

Общи условия

Активация на акаунт