Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата... - 3

• 63 224
  • 787
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, не бях си пускала никога изследване на вит. Д и заедно с хормоните на щит. жлеза, реших да си го изследвам. Оказа се, че имам  нисък вит. Д-8.20, при латентен дефицит  на референтните стойности 10-20, дали ниските стойности на  вит Д е причина за потене всяка вечер при мен между 12 и 2 ч. вечер, прочетох, че има връзка, при някои от вас има ли подобни симптоми, според  ендокринологът ми щитовидната е ок.И дали 10 капки vigantol  на ден са добра доза? Предварително ви благодаря!
Все едно описваш мен, будя се нощем точно по същото време, потя се, но имам и сърцебиене. Даже ме втриса. С дефицит на витамин Д съм, наваксвам го със спрея на Better you. Търсих причината за това, ЛЛ ми пуска ПКК и желязо, желязото излезе на долната граница, та пия и едни ампули сега. Иначе за потене то и сърцебиене то бях на ендокринолог, кардиолог и невролог - нищо. Само невроложката каза, че се съмнява за нощни паник атаки и ми изписа успокоителни на билкова основа. При мен 10 капки вигантол на ден не помогнаха особено - от 9 го вдигнах до 21, но така стоя с месеци. Сега ще видим със спря как ще е. Както е казала Ема, бавно се вдига.

# 556
Здравейте, ноември месец изследвах витамини Д и се оказах с голям недостиг. Не съм се консултирала с доктор. От средата на декември започнах да пия капсули от 5000 единици. Случва се някой ден да забравя да ги изпия. Дали не е висока дозата? И след колко време трябва да изследвам пак стойностите? Целя забременяване и исках бързо да набавя недостига, но започнах да се притеснявам да не ми дойде в повече.

# 557
Здравейте, не бях си пускала никога изследване на вит. Д и заедно с хормоните на щит. жлеза, реших да си го изследвам. Оказа се, че имам  нисък вит. Д-8.20, при латентен дефицит  на референтните стойности 10-20, дали ниските стойности на  вит Д е причина за потене всяка вечер при мен между 12 и 2 ч. вечер, прочетох, че има връзка, при някои от вас има ли подобни симптоми, според  ендокринологът ми щитовидната е ок.И дали 10 капки vigantol  на ден са добра доза? Предварително ви благодаря!
Все едно описваш мен, будя се нощем точно по същото време, потя се, но имам и сърцебиене. Даже ме втриса. С дефицит на витамин Д съм, наваксвам го със спрея на Better you. Търсих причината за това, ЛЛ ми пуска ПКК и желязо, желязото излезе на долната граница, та пия и едни ампули сега. Иначе за потене то и сърцебиене то бях на ендокринолог, кардиолог и невролог - нищо. Само невроложката каза, че се съмнява за нощни паник атаки и ми изписа успокоителни на билкова основа. При мен 10 капки вигантол на ден не помогнаха особено - от 9 го вдигнах до 21, но така стоя с месеци. Сега ще видим със спря как ще е. Както е казала Ема, бавно се вдига.

Сърцебиене то може и да е от нерви. При мен се проявяваше в безсъние и сърцебиене. Аз също пия  антидепресант(много малка доза) ,с един опит- постепенно спиране ,но неуспешен.След което   доктор-психиатър ,които посетих ми отговори ,че трябва да си ги пия  по половин постоянно ,защото явно имам нужда от серотонин.Каза ми също ,че повечето хора имат различен недостиг .И има резон в това .Диабетиците се нуждаят от инсулин-важен хормон ,който позволява на тялото да усвоява захар- така балансират нивата на кръвната захар,хора с аденом на хипофизата -имат повишен пролактин-трябва да го регулират,пак с прием ,различни проблеми с щитовидната жлеза - увеличена продукция на хормони или намалена такава,съответно отново се налага  баланс на хормоните ,чрез медикаменти.Хипертониците също всекидневно трябва да приемат предписаните им медикаменти ,с цел баланс на кръвното .Повечето хора имат някакъв недостиг. Както е и явно недостига при нас на вит Д, но ако не си го изследваш по собствено прозрение, рядко доктор търси причината в него, само се за маскират нещата, а не се търси причината, която го провокира и така се въртим в един омагьосан кръг, докато не открием причината.

# 558
Някой приемал ли е липозомно капсулирана добавка и ако да, какви са му наблюденията за усвояването?

# 559
Някой приемал ли е липозомно капсулирана добавка и ако да, какви са му наблюденията за усвояването?
Аз приемах липозомният на SmartVit, и на вкус не ми харесва и нивата не успях да си вдигна. Но аз имам нарушено усвояване на мазнини и от там и на мастноразтворими витамини заради холецистектомия преди години. Оттогава ми започнаха всичките проблеми с дефицитите.  За ето този става въпрос. https://remedium.bg/smart-hit-iv-vitamin-d3-h30-ml-151624/p
И чисто финансово SmartVit не е изгоден, 10 капки съдържат 400 IU, което при дефицит не е никаква доза. Цялото шишенце е 30мл. В момента приемам по 4000 - 3000 от спрея на Better you , който ми препоръчаха момичетата тук + 1000 от капсула. След 2-3 седмици ще правя контрола, дано да се е повишил.

# 560
Много ти благодаря! Точно този продукт ме интересуваше.

# 561
А освен вит Д, някой от вас пие ли и Уримил форте, ако има проблеми с кръста и всякакви други, свързани с периферната нервна система. Тъй като и в Уримил форте има малко количество вит Д, намаляте ли броя на дневната доза на  капките Вигантол?

# 562
Здравейте, днес ми излезе резултатът от изследване на витамин D - 9,51 ng/ml, референтни стойности 20,6- 50,00.
Ca 2,38 mmol/l референтни стойности 2,15 - 2,5
P 1,25 mmol/l референтни стойности 0,81- 1,45
М g 0,69mml/l референтни стойности 0,66- 1,07.
Имам записан час за лекар след три седмици. Реших да започна веднага самолечение  и искам да попитам тези капки подходящи ли са според вас.
https://aptekamedea.bg/vitamin-d3-59ml-solgar

Благодаря предварително.

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 15:08 от sosko

# 563
Моля за мнение АлфаД3 подходящ ли е за този дефицит. По 1 капсула дневно ми е изписана.

# 564
  • Столичанин ама не в повече :D
А освен вит Д, някой от вас пие ли и Уримил форте, ако има проблеми с кръста и всякакви други, свързани с периферната нервна система. Тъй като и в Уримил форте има малко количество вит Д, намаляте ли броя на дневната доза на  капките Вигантол?
Гледайки там има колкото една капка вигантол, така че няма нужда от намаляване.
Здравейте, днес ми излезе резултатът от изследване на витамин D - 9,51 ng/ml, референтни стойности 20,6- 50,00.
Имам записан час за лекар след три седмици. Реших да започна веднага самолечение  и искам да попитам тези капки подходящи ли са според вас.

Благодаря предварително.
Да, по две дози на ден за около 3 месеца и след това контрола.
Моля за мнение АлфаД3 подходящ ли е за този дефицит. По 1 капсула дневно ми е изписана.
Това е по-различен д, който се прилага при по-специфични състояния (мисля, че съм писал преди за него), ако няма точно определена причина за предписването му според мен е по-добре насочване към по-стандартен вид, като тези в по-горните мнения.

# 565
Много ви благодаря!

Скрит текст:
А освен вит Д, някой от вас пие ли и Уримил форте, ако има проблеми с кръста и всякакви други, свързани с периферната нервна система. Тъй като и в Уримил форте има малко количество вит Д, намаляте ли броя на дневната доза на  капките Вигантол?
Гледайки там има колкото една капка вигантол, така че няма нужда от намаляване.

Благодаря предварително.
Да, по две дози на ден за около 3 месеца и след това контрола.
Това е по-различен д, който се прилага при по-специфични състояния (мисля, че съм писал преди за него), ако няма точно определена причина за предписването му според мен е по-добре насочване към по-стандартен вид, като тези в по-горните мнения.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 13:00 от AnMary

# 566
Ле-ле, момичета, отдавна не съм чела темата, но случайно попаднах на една лоша новина. Sad  Нали тук се препоръчваше д-р Кадъм за консултация, починала е от коронавирус днес. Sad Не са успели да я спасят. 40 годишна ... Sad

# 567
  • София
Бог да я прости д-р Кадъм! Disappointed Уникална беше!

# 568
  • Пловдив
Момичета, при дефицит колко е дневната норма?
Резултатът е 21ед. Трябва да стане поне 50-60.
Взех този...
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010030413

# 569
При дефицит - 5000 IU дневно, комбинирано с К2. С тези таблетки ще трябва да пиеш по 1, иначе идва много К2. Предполага се да няма предозиране, но аз не бих пила повече от 120 mcg дневно.

Общи условия

Активация на акаунт