МАЙските крачета вече тичат край морето (72)

• 9 408
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
Кроче ми питай бе жена да ти кажа ноу-хау-то  Laughing - купувате силикон и разтегляш държачите до нужната височина на вратичката за да не изпада, подпълваш със силикона и оставяш да съхне 24 часа. Не е лошо да става вратичка по вратичка, че да не се губи размера на шкафчето.

Бисерна аз будя в определени ситуации - когато е станал много рано прави две спанета - едното сутрин към 9 и тогава го будя след час сън, че иначе следобед няма заспиване (или е с много нерви и убеждаваници) и после не изкарва до вечерта...и се обърква всичко. Като цяло и аз като Валя процедирам на режимен принцип и се старая да не се отклоняваме много от него.

Калина да ти кажа хубаво си реагирала - поскарала си се леко (на мястото на липсващата майка). За мен правилното е майките на по-големите деца да си ги учат че това е бебе (или по-мъничко детенце), че то не може да се пази, за това по-големите го пазят.

КатКа пропуснала съм развитието, ама е добре че нещата отшумяват.

Desita_  на период е това с пищенето и тръшкането надявам се  (вероятно имаш достатъчно опит с каката) - та ще премине. Всичките ни зверчета са такива, да са ни живи и здрави - рогатички са  Heart Eyes .

За ортопеда - ние ходихме когато беше на 6 месеца. Нашата педиатърка ме увери, че преди навършването на две години какъвто и дефект да има (стъпване навътре, навън и т.н.) не се предприемат мерки, така че явно следващото посещение ще е около тогава.

Айде весел ви ден!    bouquet

Последна редакция: сб, 15 юли 2006, 09:26 от Tia

# 136
  • Му Кинд Оф Плаце
Дами,
има ли някой новини от Сиска? Че, така, мисля си за тях.

# 137
  • София
Здарвейте и от нас Simple Smile

На ортопед ние сме ходили вече 3 пъти профилактично, на 1 месец, на 7 и сега след като проходи да се види как стъпва и има ли някакви притеснения. Следващия път на 3 г след като се е оформил вече свода. Всичко ни е наред

За буденето - будя мнооого рядко, само ако знам че ще последва много късно вечерно лягане, но си имаме режим и Калина сама си го спазва

Калина, при нас в парка най - редовно има деца - изтребители с колела, тротинетки и тем подобни, всички майки непрестанно сме нащрек от къде ще долети поредното, а някои нарочно минават покрай нас и си просят забележката (някои и получават   #Cussing out )

# 138
Здравейте, Ники също има проблеми с по голямите, но се оправя сама, те я бутат , а тя им ръмжи!
Никога не я будя, но те си има режим, спи към 13 до 15 часа.
Кали, ние нектарини още не сме давали, но от другие плодове нямаме проблем.
Ние ще ходим на Приморско също.Тръгваме на 22ри юли здраве и живот.
Как е Дени?

# 139
  • Пловдив
Здравейте!Аз пак нямам време, но се включвам само за да кажа,че вчера говорих със Сиска.Не са ходили на друго педи,защото го нямало. Дени беше по-добре,показвал желание да хапва, макар и по малко. Кърмят се и пие вода и поне не е обезводнен.Това знам.Надявам се днес вече да са съвсем бодри и усмихнати. Hug

# 140
Аз не се включвам, щото не искам вече да се оплаквам, пък да се похваля за сега не мога. Дени от вчера не е повръщал. Хапва по съвсем малко, аз и не смея да му предлагам повече, защото оня ден като видяхме че отваря уста и уж му дадохме малко, но явно сме прекалили - претоварихме му коремчето и отново повърна. Та вчера изяде 20-30 гр бульонче и 1 малка средичка хляб, 1 обикновена бисквитка и повече не посмях да му дам. Днес гледам, че ми носи плика с хляба, подава ми го и вика "Ляб", което значи че иска да му дам хлебец (той много обича да си хапва сух хляб). Явно му се връща апетита постепенно, но едва ли скоро ще стигнем количествата които изяждаше преди и които би трябвало да изяжда. Мен ме е страх на всяка хапка, която лапне да не му дойде вповече или да му се догади. Вкараха му една система. Педа, при който искахме да го заведем е на море до понеделник, но поддържаме постоянна връзка. Знае какво става с Дени във всеки един момент и ни съветва как да действаме. В понеделник ще го поеме, ще направим изследвания и ще действаме.

# 141
А така, Сиска, радвам се,  че Дени се подобрява! Съвсем скоро ще си навакса, ще видиш!
Ние също сме здрави вече. Днес ходихме на контролен преглед и всичко е ок. Има още леко червено гърло, но не е такова каквото беше.

Калина, нектарини не съм давала, а от мъхестите праскови, ама то все тая... Не е имало проблем, но плод е все пак, може и  да причинява колики. 
Хич да не те гризе съвестта  за онуй хлапе - и аз бих постъпила по подобен начин. Все пак са достатъчно големи да разберат, че това са бебета и не могат да се пазят сами.
За ортопеда -  ходихме като беше на 2 месеца. Следващото ходене ще е на 2 години. До тогава се оформя свод, походка, няма смисъл по-рано.
За буденето -  сърце не ми дава да го събудя, ама и той рядко спи до 17-18ч. В такива случаи лекинко увеличавам заобикалящия го шум и се събужда сам  Mr. Green
КаТка, радвам се, че и вашия проблем ще се разреши  thumbsup

# 142
Сиска, радвам се, че Дени е по-добре, пожелавам муда се оправи много бързо! Praynig
Пламен го прегледа ортопед на 2м., после на 10, когато започна повече да ходи хванат за ръчички и като проходи ще го заведа пак.  Също така педито ни каза, че след годинка е добре да го види и офталмолог, прегледа го и слава Богу, всичко е ОК.
Калина на морето и аз се озъбих на два пъти на две дечица. Първия път едни деца си играеха в едно голямо дърво с хралупа и Пламко затърча разбира се веднага към тях. Едното детенце, русначе, вика "А сдес маль(ъй)ши ненужни!" Аз зейнах "въй не нужни", веднага да му направите път и той да си играе тука - на българо-руски Embarassed Наговорих и още неща, ама много ме ядосаха де. После един път пък на една детска площадка с къщичка, която много хареса на Пламен някакво русначе, пак, само блъскаше и тряскаше вратичките и при всяко посягане на Пламен към вратичките му викаше "ненадо" и му се караше да не пипа нищо и да не си играе. Търпях, търпях, майката стоеше безучастно, че като го нахоках и него, а то нахално, само се зъби и тръшка. Накрая му казах, тихо де, "абе я се махай" Embarassed, щеше да прищипе пръстите на детето.
Катка, пропуснала съм за подутите гърдички на Ава. На какво се дължи това?

# 143
Сиска радвам се че сте добре.

Явно обаче беше наш ред.... от обяд насам Калоян повърна два пъти, и като отворя памперса за да го сменя и аз и той повръщаме.... чухме се с нашата док, изписа ни илачи + лечебна храна. Сега заспа и се надявам като стане да хапне мъничко или поне да е склонен да пие течности.

# 144
Аман от болести.

Да пиша аз за поредната изцепка на свекитата.
Снощи заведохме към 8 Теа в Младост, за да излезем вечерта. И понеже тя така и така заспива поне в 10-10:30 - решихме да отидем на едно кино, да се върнем да я приспя и тогава да ходим на парти. Отидохме, но понеже изпуснахме всички прожекции, свършващи около 10-10:30, решихме да хвърлим едно око на тазседмичната младостка санзация - Кауфланд и да си ходим да приспиваме дете. Отидохме, видяхме, купих си една книга и се прибираме. В аратамента - тъмно. Отключвам с пулс 200 - ни дете, ни баби, ни деди. Полудях. Докато се обади мъжът ми по тел. направо щях да припадна, без майтап. Сърцето в гърлото. И какво станало? Нашите решили, че за едно бебе е много подходящо в 9 ч. вечерта по кози пътеки и те да отидат да разгледат Кауфланд. В цялата блъсканица, беше като митинг, при всички вируси, дето върлуват в момента! Облекли а, на ръце в тъмницата и хайде навън. Ни бележка написали (щото се предполага, че сме на кино), ни нищо. А това, че в 10 детето трябва вече да спи - к`ви са тия глупости? Подивях #Cussing out След като този път и мъжът ми призна, че са се върнали в пубертета, положението беше сериозно. Върнаха я в 10, след като мъжът заплаши със саморазправа ooooh! И какво - ами тя милата се раздивяла, превъзбудена - едвам я приспах в 11:15, за партито тръгнахме в 11:30, аз със зверско главоболие, отидохме в 12 (беше все пак далеч - в Бояна) и в 2 свеки се обади, че детето реве, да се връщаме. Ей такива са ни излизанията на нас.

И въпреки че (пак) писах много, да споделя нещо.
Вече мисля за отбиване. Ама много сериозно, повечето знаят през какво минах само и само да кърмя и аз се учудвам на себе си сега, но в момента мисля, че повече вредя на Теа, отколкото да й помагам. Като изключим безспорните ползи за здравето й, от психологическа гледна точка нещата не ми харесват.
Мамите, които отбихте около годинката - по мое мнение това е най-добрият вариант! Аз в момента просто не виждам как ще стане безболезнено. Теа (след вируса или от възрастта, може би пак период) се е вкопчила в мен, непрекъснато иска да суче, изпада в истерия. Точно около годинката бяхме стигнали до 3 пъти на ден - рекорд!, сега суче не по-малко от 8-10 пъти! Преди да заспи на обяд изпадна в истерия, че отказвам да й дам. Аз се чуствам изтощена, боли ме, ставам поне по 4-5 път нощем, тя спи неспокойно. И лошото е, че е дотолкова привързана към мен, че буквално при друг не може да заспи, яде и т.н.  Дано да е период и да отмине, през септември съм решила да се ориентираме към приключване, живот и здраве... Нали не бивало през лятото, затова септември...

# 145
Мегстар, как е мила, тежи ли вече пупата?

# 146
Сиска радвам се, че дени вече си хапва, сигурно скоро ще си навакса, а вие морето наистина ли ще го отложите?
Анди пак го хвана разстройството от АБ и сега сменяме памперси на всеки 2 часа, което ограничава разходките в този интервал от време.
Аз откакто дойде свекъра съм нов човек, отпочинах си и си възвърнах доброто настроение, много ще съм му задължена на този човек, а иначе и аз бях почнала да крещя по анди, защото винаги ходи на забранените места, а те са само две печката в кухнята когато готвя и компютара. Периода, в който децата изучават света-къщата и изпробват реакциите на околните е доста е доста тежък за родителите. Както казва Феъри, очакванията ни се разминават с държанието на децата ни. Поне до две годишна възраст, те не свързат "не"-то с това, че там не трябва да се пипа, а по скоро с реакцията на мама "Я Innocent , ако отида там ще накарам тази жена да ми обърне внимание и да се развика  newsm29smile3534
Относно контактите с други деца, аз имах обратния проблем, поради липса на такъв се записахме в една детска група 1 час седмично, където се събираме пеем песнички и играем, много съм доволна, анди се забавлява и общува а майка му учи немски Crazy, но сега сме вяв ваканция.
Калина въпреки, че нектарините нямат мъх, те са от едно семейство с прасковите, така че нищо чудно да си забелязала реакция, можеш да спреш да даваш за известно време и после пак да опиташ, за да си сигурна, че реагира точно на тях.
Айде спирам, че никой няма да ме прочете  Embarassed
Кики лек полет и приятна почивка, много поздрави на родината bg

А мартеа здравей  Hug, тежи, тежи моя съпруг, откойто напоследък само се оплаквах, но сега ще похваля ми донесе един колан за бременни и така ми облекчи положението.

# 147
Хайде да се разпиша и аз - най-после след 24 часа свалихме температурата на Митко. Снощи положението беше много сериозно, стигна почти до 40 градуса. Ние тъкмо бяхме дошли на гости на свекърите с преспиване и детето с температура, мъжа ми с изваден по спешност мъдрец с операция, а аз се бях нагласила да излизаме същата вечер...Слава богу с оцет и много Панадол засега няма температура, благодаря на мамите за отговорите вчера! дано да е настина от ваксината, няма други симптоми. Радвам се, че и другите дечица болни са по-добре.
Има ли още пишещи и неработещи мами от района на Заимов? Ние тази седмица сме в центъра и мисля да се разхождаме натам от време на време.

# 148
  • София
Вече мисля за отбиване. Ама много сериозно, повечето знаят през какво минах само и само да кърмя и аз се учудвам на себе си сега, но в момента мисля, че повече вредя на Теа, отколкото да й помагам. Като изключим безспорните ползи за здравето й, от психологическа гледна точка нещата не ми харесват.
Мамите, които отбихте около годинката - по мое мнение това е най-добрият вариант! Аз в момента просто не виждам как ще стане безболезнено. Теа (след вируса или от възрастта, може би пак период) се е вкопчила в мен, непрекъснато иска да суче, изпада в истерия. Точно около годинката бяхме стигнали до 3 пъти на ден - рекорд!, сега суче не по-малко от 8-10 пъти! Преди да заспи на обяд изпадна в истерия, че отказвам да й дам. Аз се чуствам изтощена, боли ме, ставам поне по 4-5 път нощем, тя спи неспокойно. И лошото е, че е дотолкова привързана към мен, че буквално при друг не може да заспи, яде и т.н.  Дано да е период и да отмине, през септември съм решила да се ориентираме към приключване, живот и здраве... Нали не бивало през лятото, затова септември...

Ей ама много наистина 8-10 пъти...в интерес на истината и Ема месец преди да я отбия беше на тези нива, но после дойде пауза в зъбоникненето и аз лееекинко понамалих.
Щом чувстваш, че от психологическа гледна точка нещата не ти харесват, и НАИСТИНА решиш да отбиваш, ще трябва постепенно да се опитваш да заместваш тази нейна емоционална нужда с още по-голяма нежност и обич, по начините, които вие си имате, гушкане и прочее. Постепенно да намаляш кърменията и тя ще си покаже, ако усетиш, че и липсва, не и отказвай, но ако го направиш постепенно това едва ли ще се случи. Като начало можеш да се опиташ да не и даваш когато може да мине без.
Тъпо ми е да давам съвети за отбиване, но ако наистина се чувстваш, по начина по-който описваш, мисля, че едно от условията за успешно и дълго кърмене (и бебе и майка да искат) при вас отпада.
Ще бъдеш объркана, ще ти е тъпо....но минава. За себе си все още не мога да кажа дали беше правилно или не. Два безспорни плюса са, че Ема спи спокойно и ние също.
Ако имаш нужда от още съвети звънкай  Peace

# 149
Аз какво да кажа...ние се кърмим повече от 10 пъти дневно, изобщо не се и опитвам да ги броя. Никога няма да се отбием, това сериозно ви го казвам Wink И, Мартеа, аз не вярвам това да е период. При нас продължава вече 3 месеца, никакъв период не е това, а по-скоро граница - ясно показва детето че вече е сериозно пристрастен и отбиването оттук нататък става още по-трудно.

Мегстар, морето...ах, морето...имаме още 7 дни да го умуваме. Зависи от Дени и от изследванията в понеделник.  Praynig

П.С. Реших утре да преброя наистина колко пъти ще суче Дени докато заспи. Ще си записвам и ще видим какъв ще бъде резултата.

Последна редакция: сб, 15 юли 2006, 18:02 от Сиска

Общи условия

Активация на акаунт