МАЙските крачета вече тичат край морето (72)

• 9 410
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Ей, Тиа, айде сега пък и вие. Да се оправяте  Hug
Та да ви кажа за белите на Савата, онзи ден седя на гърнето 15 минути и отказа да прави каквото и да е. След което застана пред телевизора и почна да зяпа по голо дупе. В този момент ви звънна тутурутката за кратко и съм говорила няколко секунди. Сава ми е пред очите верно че бях с очила, с които не виждам добре и продължава да гледа тв. Обръщам се да оставя телефона и го виждам, как тъпче по килима и втрива нещо усърдно. Естествено се беше изакал и последва чистене и на него и на килима и въобще Sick
Вчера минал покрай печката и врътнал копчето на котлона. Отидоха на майка ми декоративните капаци на катлона. Сега отиваме да спим и после ще се видим пак Wink

Последна редакция: сб, 15 юли 2006, 18:15 от kroche

# 151
Мартеа, и Мари се държи точно така и също започна след боледуването...Май Malejna беше пуснала тема в Кърмаческия за ровенето в блузата навън, така че има и по-трагични случаи, Мари, а явно и Теа поне не правят това! Аз все пак мисля, че е период, това от опита на кърмачките  с по-големи деца в кърмаческия, явно всички деца го минават на тази възраст...За себе си поне, гледайки я, смятам, че точно сега не бих могла да я отбия, никакво гушкане не помага, те вече са големи и не се залъгват лесно, ще чакам затишие от нейна страна и тогава. А теб какво точно те боли?
А, и още нещо, ако смяташ да я да даваш на ясла, ако можеш, изчалай малко преди да отбиеш, неминуемо идват болести след началото на яслата и кърменето много помага, това от личен опит!

# 152
  • София
Сиска, радвам се да прочета хубави новини.

Мартеа,
успех в това, което решиш! Пък за свекитата...да не отварям дума, че от днес пак ми се насъбра и няма да пиша по темата Crossing Arms

Криси, дано се засечем тази седмица. Ако е хубаво времето и не се очертава да вали, сутрин може да се разхождаме заедно Simple Smile Пусни ми тел. си на лични за да мога да ти звънна да се уговорим за понед-вторник

Пък да си похваля детето, че от онзи ден се пуска за по 1-2 крачки. Знам, че може още, много стабилно ходи, но май попрекалих с оставянето му да пада и да се учи. Адски е предпазлив и е като алпинист, като тръгне нанякъде. Пък днес си фрасна главата в асфалта (не го водех аз) и сега има синя цицина на розови точки на главата. Хем ми е жал, ама е много смешен.

# 153
  • Варна
Болните по-скоро да оздравяват.  bouquet
Сиска, много се радвам че Дени е вече по-добре. Дано да се оправи вече детенцето и да можете да отидете на море.
Мартеа, ама твоите свекъри направо са за бой. То бива ама тяхното направо  Shocked.
За кърменето, моето кърмаче го кърмя 5-6 пъти на денонощие. Според мен отбиването ще е доста трудно, но ще му мисля на есен.
Аниа и Иво има навик като седне в мен и да започне да ми надига блузата и да си търси. Хич не го интересува къде се намира, навън ли , в къщи ли, иска си детето и толкова. Наскоро беше пробвал същата процедура и на тати си и останал много разочарован.
Калина, правилно си реагирала на момчето с мотора. И на мен ми се наложи да изскърцам на едно по-голямо момченце, което ми заяви, че не било за бебета на една катерушка. А за нектарината, за сега не съм давала, но съм давала праскова и нямаше реакция.
От два дни и аз съм към болните, карам някакъв летен грип с хрема и болки в гърлото. Болят ме ставите и все ми се спи, но няма как от двамата малки, които откакто взе да става по-горещо отказват да спят на обед.
Кроче, голяма дейност е развивал Сава.  Joy Обезателно да се обадиш като дойдеш във Варна, много ще се радвам да се запознаем.
Диана, честити първи крачки на Любачето. А за цицината не се притеснявай, Иво е целият в синини откакто проходи, само да не се стресне от падането.
Аз също съм будила Иво, ако спешно ми се налага да изляза, иначе го оставям да спи до колкото иска и през нощта се гоним по кревата.
Ама у дома режим е мръсна дума и поне за сега не се вижда вариант да има точни часове на ставане или ядене.

# 154
Подозирам повечето от вас вече сте го чели, но за всеки случай - http://www.biberonbg.com/info/povrashtane.htm - за повръщането и симптомите на обезводняване.

# 155
  • Пловдив
Браво на оздравелите дечица!

Хайде и останалите!

Момичета, мерси за отговорите ви. Hug

Аз вече кърмя само сутрин. Вечерното кърмене сам отказа поради късния час на вечеряне - явно не е гладен след това, а май не е хич привързан. Сутрин си цоква, повече не предлагам, а и той не иска. Скоро ще приключим, смятам че няма да има травми, а аз също мисля че няма да го приема тежко предвид факта, че настоящото положение е почти равносилно на отбиване.

Мартеа, страшни волности си позволяват вашите хора Naughty Явно ще трябва да пробвате вече тежката артилерия.

Леле, Кроче, Савата не си поплюва, май и друг път те е наказвал така. Аз веднъж имах случка с обърнато гърне, ама посъбрах там нещата и мина по-леко, представям си картинката  Hug

# 156
Аз отбих Митко на 11 месеца, беше по взаимно съгласие, сучеше само вечер. Ако бях оставила за по-късно сигурно нямаше да стане лесно защото от 1 месец проявява невиждана привързаност към мен. Преди беше много самостоятелен и не ме търсеше почти за нищо. Напоследък ми преоткрива ц*цте - все едно никога не ги е виждал преди Simple Smile
За оакването - случи ни се веднъж и то наскоро- бях оставила господина без памперс след баня в креватчето. След малко се наложи да го къпя наново и да пера всичко, което беше в креватчето Mr. Green
Диана, ще ти пусна тел. да се видим тази седмица Sunglasses

# 157
Аниа и Иво има навик като седне в мен и да започне да ми надига блузата и да си търси. Хич не го интересува къде се намира, навън ли , в къщи ли, иска си детето и толкова. Наскоро беше пробвал същата процедура и на тати си и останал много разочарован.

Joy Joy Joy Деспина прощавай но много се смях!
Като си говорихме днес за нектарини, на мен естествено ми се прияде и хоп на супера, бяха малко недоузрели и киселки, но това не попречи на малкия човек да си поръбва......
сега сме с дребни пъпки като петна под пъпчето там където залепвам памперса и по дясната страна на коремчето. В началото си помислих, че са от горещината, после да не би да е от пампатам но се сетих и за нектарина. Намазах с фенистил и утре ще видим Thinking
лека нощ на всички...

# 158
За отбиването и при нас май ще е трудно.  Пламен през деня не се сеща често, на 2-3 пъти, но като му откажа много ми се сърди. Ако двамата сме легнали няма никакво друго занимание освен да забива главичка в гърдите ми и да иска. Нощем суче много, дори и да спи, ако лежим много близо един до друг, щом се опитам да се обърна лекичко или да помръдна той веднага се разбужда и иска да суче пак. Това най ме изнервя. При него нуждата е основно психологическа, така си мисля, защото не суче, за да утоли глад или жажда, а може да суче много дълго и да се гушка. Усещам как много ще ми липсва кърменето като се отбиваме Sad

# 159
Диана, честити ви ходещи крачета!
Пламен също мога да кажа, че проходи. Още преди 3 седмици започна да се пуска и да прави по 10-15 крачки, но на морето спря. От 2 дни пак започна да пристъпва на по-големи разстояния Grinning Grinning Grinning.

# 160
Честити ходещи крачета на Любачето!(правописа  ми дава да го преименувам Любачето на Глупачето   bouquet)
Като си говорите за кърмене и отбиване си мисля нещо-наистина децата имат като че ли повече желание за ласки  ,отколкото потребност от ядене.Данчо като ме види гола ме хваща за гърдите и почва да ги стиска и мачка,дори лапва зърното Shocked-все едно иска да суче newsm78И това е всеки път,а е кърмен само до 4 месец.Много е смешен! Joy
Злобела,нектарините при Даката не дадоха никакво отражение(но им махам все пак ципата),но виж пъпеша.....разстройва му стомаха и ака акита със слуз Crossing Arms
Деспи,твоя юнак гладен няма да остане-щом и при тати си търси.Сладур! hahaha
Мартеа,твоите сВекровища са страшни! SickНе че всички не са такива.Но аз на моите директно им реквам нещата,когато смятам че не са както трябва!
Сиска,как е Дени днес?Дано вече не се притеснявате покрай него и да възвърне бесни сили малкия сладур!
Мегстар,четем ...четем.... Peace-радвам се че си почиваш,събирай сили мила,че какво те чака...и аз не знам!Но ще сме тук да ти помагаме виртуално(лесно е отстрани нали...)
Кроче,Савата има собствено поведение и мнение кога какво да прави!И на мен ми се е случвало,но чак до мазане не стигна,защото бях там SickОпасни дечурлиги baby_neutral

# 161
  • Му Кинд Оф Плаце
нектарините докарват колики на Фелипе с или без ципа-прийомът проба-грешка го доказа  Confused Ами догодина пак, поне плодове-бол
Мартеа, как сте запазили добрия тон, незнам, съжалявам. Понякога си мисля, че такива неща се правят с цел провокация- Един вид "Не се втелявай толкова", което пак си е неразумно, де.
Вчера за пръв път Фелипе не рева на плаж и беше просто перфектно-яде си пясък детето, а ние пием бира и нега. Днес сме се наканили да играем табла  Mr. Green с шапки от вестник, но гледам некви облаци се сбират, дано отминат

# 162
  • София
За отбиването при нас мина леко, но от тогава (беше Март) Калина се гушка страшно много в мен, просто по друг начин показва и иска привързаност и внимание. Никой друг не гушка така, понякога и по 1 час ме гушка и не мърда Simple Smile Предполагам че го приема като заместител на гърдите на мама. А иначе и до ден днешен като ми види голи гърдите се усмихва и започва да си ги пипа и мачка, дори напоследък ме разсъблича да си ги пипне, но последното е по - скоро интерес, не нещо друго според мен  Simple Smile

Нектарините днес ще бъдат пробвани от Калина, ще видим дали ще има резултат  newsm78

Нещо много смешно което прави Калина е като и кажа къде е бебето, тя идва до мен и започва да ми гали коремчето, обаче един път се обърка нещо и започна да гали корема на баща си, какво ли разбира милата  Laughing

# 163
Привет Heart Eyes

Честито прохождане на Любака и Пламъка!

Мартеа, ако мъжът ти е на твоя страна
е по-лесно да се опънеш на родата. Иначе няма да има ефект. Confused
Мойта мома не е правила голямата работа извън пампата, а така като чета явно  сме пропуснали голямо забавление hahaha

Сиска, хайде да се възстановите от тоя пуст вирус и дотук с болестите!  bouquet

Мегстар, внимателската с тия петна, да не направите като нашта беля. На Станислава Фенистила го давах на капки.

Вече нямам идея защо Станислава спи така лошо. Изчерпаха ми се всички идеи newsm78.
Снощи пак спа в баба си и за пореден път жената ми каза, че у тях спи като къпана. Нито се буди, нито мрънка, а в къщи е ад Sad

# 164
Всички болни бързо да се оправят.
На Никол и давам вече всичко, вчера изяде половин вафла Мура, бяхме в Била и тя си я взела наща, изгризала целуфана и си похапава блаженно.Яде и сладолед, но по малко.Чера ходихме до един басейн и Ники като видя колко деца има направо полудя, обаче я е страх да си топне крачетата, слагам  я аз , а тя ги свива, беше много смешна.

Общи условия

Активация на акаунт