МАЙските крачета вече тичат край морето (72)

• 9 401
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
ania, ние ще ходим в Приморско. Мислихме го къде да бъде много, при нас най-важно е да сме сигурни къде отиваме и всичко да е наблизо, защото сме ентусиасти без кола. Резервирали сме си частен хотел, храната на място ще я мислим, не ми е проблем. Обаче наистина е много скъпо. Една позната се върна от Мармарис, ми а двамата ще ни излезе всичко, колкото тук само спането Confused Обаче как да пътуваме не знам си колко часа с автобус и малко дете Confused

# 121
  • София
Здравейте мили Майчета,

Напоследък имам толкова много работа и съм толкова изморена, че главата ми е празна и нямам идея какво да ви напиша.

Надявам се всички болни дечица да се оправят скоро  Praynig

Ема и добре, слава богу. От няколко дни сутрини се гримира заедно с мен...само ми пищи да и дам я молив, я четка за руж...и маниерничи и се върти главата. Ами мумитинти ми е то, суетно  Laughing

# 122
Гуш, отдавна се каня да те питам (щот изпуснах няколко теми  Embarassed) дали Ема се адаптира добре в яслата? Нали в Ежко Бежко беше или бъркам? Колко ви струва на месец? (ако предпочиташ и на лични  Wink) По колко дечица са в група? как се справи тя в началото с некърменето през деня и най-вече заспиването?

другото, което исках да попитам всички майчета е за преглед при ортопед. помните ли, че когато на около месец преглеждаха мъниците, някой май   newsm78 беше споменал, че следващ профилактичен преглед е, когато детето е проходило. имате ли такъв спомен? някой ходил ли е на такъв преглед?

# 123
За ортопед и нектарини не мога да съм от полза - не съм водила Митко на преглед досега, а за второто - ми той не иска никакви плодове и зеленчуци Sad
И на мен ми е интересно да науча за яслата на Ема и как се справя тя с "учението".
Аз имам питане за температурата след ваксините ( в случая на 14 месеца). Дадоха на Митето капките снощи в 18 часа и той вдигна 38 градуса днес следобед. Според педката е нормално до 3 дена да има реакция до 39'. Каза да давам Панадол и да и се обадя ако мине 39. Има ли и друго детенце с такава температура понеже моето вдига за пръв път не само след ваксина, а изобщо и малко се притеснявам.

# 124
Криси, не се притеснявай за Т. Щом педката е казала до 39, значи няма страшно. Мартин ми вдигаше Т след всяка ДТК ваксина. (учудвам се, че полиомиелитната дава такава реакция, но пък не съм лекар  Confused)

# 125
  • Пловдив
Здравейте, момичета!

Малейна, след задължителния преглед след навършване на 1 месец аз заведох Преско когато беше на 7 месеца.Исках направление, но педката каза, че нямало нужда, но аз на своя глава го заведох - хем да съм по-спокойна, че той рано почна да иска да седи, да стъпва...хем да го питам разни неща за обувки, проходилки и т.н. Тогава той си записа нашите данни и каза, че ще ни вика като навършим 2 години. Трябвало да види дали крачетата са с О- или Х-образно изкривяване и да прецени има ли нужда от специални мерки.

След полио са възможни следните реакции: обрив, висока Т, отпадналост, сънливост, диария.

Аз съм се простила с морска почивка тази година.Ще се задоволим с гостуване на роднини в Бургаско, а пък се надявам да ме огрее някоя екскурзийка през септември.

Момичета, вие будите ли децата ако спят до по-късно следобед? Понеже Преско все още спи 2 пъти и следобед заспива към 3 и спи 2-3 часа, понякога до 18:30. И когато днес споделих, че нощем често се буди, ме порицаха и посъветваха да го вдигам по-рано, за да може да спи повече през нощта. Аз си мисля, че е гадно да го будя детето докато си спинка сладко,сладко. Някоя да има опит?

# 126
  • Му Кинд Оф Плаце
Здравейте,
днес се представих като "онези" майки. В градината пусах Ф да се разходжа. Там имаше две братчета на около 3 и 5 години, едното с моторно моторче (ама думи ползвам), другото с колело. Фелипе се туткаше около тях и едното тръгна към него и му вика "Варда, бебе". Незнам защо прецених, че няма да спре, а ще види какво е, защото Фелипе определено не му разбра командата. С два скока се метнах между Ф и моторчето и се почна една  ooooh!
Детето не спира, а аз го гледам в очите и му казвам-На пешеходци се прави път, има мвного място, откъдето да минеш.
Детето (което по мое мнение беше нещо друго) заобиколи и тръгна към Фелипе от друга страна. И тогава възрастната Калина се представи като голямата работа. Застанах отново между моторчето и Фелипе и му казах-Това е синът ми, аз съм му майка, ще се отместиш-като го гледах стръвно. Естествено, отмести се, пък аз се гърча в угризения, че се ръгнах на никакъв противник с кубинките. И, ако майка му беше дошла да ми иска сметка, щеше да е права. Не дойде.  Confused
няма д апускам спелчек, че н

# 127
здравейте момичета,
от кога не съм влизала и много се е изписало но ще наваксваме,моята щерка не се спира постоянно съм след нея и все по палава става да ми е жива и здрава....
Фелипе си има мама закрилница Hugама то така трябва да бъде,и аз така щях да реагирам...
това е от нас бъдете здрави поздрави Peace

# 128
Бисерина, аз Михаела не я будя никога, независимо от времето и продължението на съня. Дете да се буди ми се вижда кощунствено Naughty В резултат на това Мишка си няма никакъв режим, заспива по никое време, защото спи от 19до 20ч. примерно и после откарва до полунощ. Но не мога да я държа насила будна. Разчитам, че като поотрасне още малко, ще се нагоди сама. Ако я събудя без тя сама да е станала, после си отравяме взаимно живота. Confused

Калина, нормално е да се притесниш за Филип, те изобщо нямат инстикти да се пазят, като нищо ще хукне право към моторния мотор Wink Друг е въпросът, че малко по-големите пак са си малки и слабо разбират, че съвсем малките нямат инстинкти и не знаят какво е "варда, бебе"

# 129
Ходихме на детски ендокринолог. Станислава е с телархе, положението в момента е затихващо и докторката даде 99% гаранция, че няма да се стигне до нещо сериозно. Обясни ми дълго и подробно, но аз нищо не запомних Embarassed, освен за какви лоши признаци да гледам. Каза, че няма да правим изследвания, тъй като нещата отшумяват.
Сега ще се ръгна в Гугъла да попрочета нещо.

Калина, нямам представа за нектарините, обаче като стигнах до последното изречение на поста ти за "ония майки" видях, че е недовършено, та се притесних да не си припаднала от угризения на съвестта Joy
А иначе добре си постъпила какво пък толкоз Peace

Малейна, водих Ава на ортопед на 40 дни и на 6 месеца и двата пъти педката ми даде направление. Не знам за преглед след годинката.

Бисерина, никога не будя лъвът докато спи Wink. Има дни в които спим по 90 мин., има и такива, в които спим по 3 часа. Станислава напоследък няма спокоен сън, но не го отдавам на следобедната почивка, щото спи, не спи все е крива.

Ама Сиска наистина никаква я няма днес. Дано са добре.

# 130
  • Му Кинд Оф Плаце
Не бях права, реагирах на дете по неподходящ начин, фактът, че бях афектирана от нещо друго не ме оневинява. В един момент това дете ми се видя застрашанащо доброто на сина ми  Embarassed Малий, дано ми мине, че оттук нататък ще си контактува детето, ама с тоз борсук-мама  ooooh!
Бисеринка, аз будя, щото държа на нормалното заспиване вечер. Като се събуди сабахлян, къде 5:30 детето  Rolling Eyes (от глад, не щото е заспал рано, вечер не ще да яде тоз радетел на здравословния  живот  Confused) го държа буден до обедното хранене. В 12 ч е в леглото и преди спеше до 13-14 ч, сега откарва до 15-15:30 ч. Мине ли този час си го будя, щото събуди ли се той сам в 16 ч е гладен като вълк и отвратителен като нрав, а аз трябва да бия рекорда по бързо хранене. В 21 ч си е в леглото. Горе-долу разбрах, че това е режимът в яслите и искам да го приуча на него. Също така, като му мине едно леееко разстройство, ще го пусна на купешки меса, че стига е ручал бабините еко-мръвки, ми да свиква на столовата храна.

# 131
  • София
Гуш, отдавна се каня да те питам (щот изпуснах няколко теми  Embarassed) дали Ема се адаптира добре в яслата? Нали в Ежко Бежко беше или бъркам? Колко ви струва на месец? (ако предпочиташ и на лични  Wink) По колко дечица са в група? как се справи тя в началото с некърменето през деня и най-вече заспиването?

Яслата отпадна. От 25-ти април Ема има детегледачка и съм много доволна. Когато направихме беглите опити за ясла, кърменето се оказа проблем (става въпрос за яслата на Хр.Максимов)- казаха, че когато искала да суче учителките нищо не можели да направят. Ти сигурно не си разбрала, че аз от 20-ти април не кърмя. Стана много лесно и най-вече безболезнено. Единствения съвет, който мога да ти дам е да опиташ да намалиш зависимостта от дневните кърмения. В малкото дни, в които Ема ходи на ясла, аз ходих да я кърмя по веднъж, защото си мислех, че така по-лесно ще свикне, че ще и напомня, че не е изоставена - не знам зали беше правилно или не. Факт е, че се отказах от яслата тогава. От септември ще пробваме с нашата, районна ясла, дано да и хареса.

# 132
ania, ние заминаваме след 7 дни на моренце...резервирахме си апартаментче в х-л Биляна Бийч в Несебър-вярно е, че цените са направо соленки, но надявам се да си изкараме добре....айде да минава хремата на Мари...
Бисерина, ние си имаме строг режим и на хранене и на спане(бебе мечта)....така, че проблеми да я будя нямам...
Калина, споко Stop-аз щях да постъпя и по-зле с детето с моторчето...
Катка, аз знам, че подуването на гърдичките се нарича телархе...мисля си, че детето ще го израсте Peace...
malejna, на ортопед водих Иса на 1 и на 4 мес....повече не ми казвано да я водя, а и не мисля щото не виждам да има проблем....
Сиска, днес липсва....да не би да са в болницата Thinking....а до колкото знам и те като нас след 7 дни ще заминават на моренце...дано Дени да е по-добре...

Хайде и аз да кажа на кратко какво преживях....предиобяд съм с Иса и една приятелка на кафе....едно дете на 3 год. се появи до нашата маса и блъсна Иса-тя падна по гръб, удари си главата, а върху нея падна и детето....гушнах я веднага, а тя милата не реагира-само гледаше в една точка и за 2 мин. се отпусна в ръцете ми и заспа, неможех да я събудя по никакъв начин-изтръпнах цялата-веднага се обадих на педката и беж с такси при нея....през това време Иса се посъвзе-не правихме рентген, но я наблюдавах и слава Богу повръщане и др. симптоми нямаше....такъв ужас изживях, че още настръхвам...

# 133
  • Sofia
Едно бързо караконджулско включване - Калина, нема да се косиш за реакциите, нормалише е, ми ако беше блъснал Фил...и за нектарините, при нас положението е разхлабващо  Laughing
Бисерина, аз Сава въобще не го будя, понякога ми е заспивал и 17 часа, спал е и по три часа, после към 22 пак му се доспива. Не съм върл привърженик на строгия режим, а карам по гъвкавия такъв, за мен децата по-добре си знаят от какво имат нужда в конкретния момент - основните часове ги разширявам с около час, час и половина.
Кой питаше за морето  newsm78, ний ша ходим във Варна и ще тормозим варненски мами за среща  Hug
Тиа, това за шкафчетата...и ние си го имаме същото, просто отврат е като решиш да си измиеш зъбите и да си вземеш четката, заедно с вратичката на шкафчето  Shocked Mr. Green, ма кво да правиш, БДС
Сиска май спомена, че ще пиша като се пооправи Дени  newsm78. Дано да се включи още утре
Утре ще напиша, какви ги сътвори Сава тия два дни, че нещо клепачите ми натежават...

# 134
Мартеа,с нервите съм зле.От три години не съм работила и едва издържам.Бях в период на търсене на работа, когато ненадейно забременях Confused.
Двете деца продължават да кашлят и да се сополевят.Мъжа ми работи двойно повече заради отпуските.Парите в къщи са двойно по- малко.Калоян се тръшка и крещи за всяко нещо,което не му се разреши, а това значи почти постоянно.Събирам го с деца, но той ги хапи и аз Embarassed незнам какво да го правя.
Хубавото е  че след 20 юли, май ще ходим на море.Приморско или Созопол, още не сме решили, но без Калоян.
Никога не събуждам децата, освен ако не се налага.

Общи условия

Активация на акаунт