НОЕМВРИйки 2019 - тема 5

• 28 774
  • 770
  •   1
Отговори
# 600
Може , аз така мисля да направя . Толкова хубави дрехи купихме от H&M , някой комплект от тях мисля и красива пелена да го завия . Ние взехме красиви ромпърчета ,бодита и панталонки , шапки в същият цвят . Така , че ще е едно от тях .

# 601
Искам да се посъветвам вас. Стъклени или пластмасови шишета, със силиконов или с каучуков биберон? Каучукът може ли да се стерелизира или се прецаква бързо? Само силиконовите ли са антиколик? И се чудя да взимам ли нагревател? Вие как мислите
По препоръки на няколко мои приятелки и от консултанта в магазина се спрях на Комплект пластмасови шишета Авент комфорт (4 броя шишета+биберони+четка за 75 лв).Нагревател,стерилизатор и електрическа помпа за кърма (ако имам нужда от нея) също на Авент.Дано на нашата бебка да й харесат шишетата хаха.

# 602
Не е задължителен разбира се комплекта за изписване.Дрешки,каквито ти харесват и пелена или порт бебе.

Аз бях взела,защото не сэм купувала други дрешки,сега видях снимка,имало е в комплекта пелена дебела (между другото си я използвах и после),малка възглавнички (не е влязла в употреба тогава),лигавник, буйки,боди с дълъг ръкав,блузка и ританки.Взехме го мисля към края на септември,очаквахме я края на октомври,но тя се роди ноември.Не е имало нищо,което да не може да бъде закупено отделно. Вместо блузка и ританки,може и гащеризонче.Гледах че има комплекти с роклички и чорапогащник за момиче или с дънки за момче ,ама вече въпрос на вкус,на мен ми се струва трудно обличането и не бих взела.

# 603
И аз смятам да я изпиша ама точно с каквото ми е кеф(за сега така си мисля де ,не се знае колко ще изтрещя до ноември)😃 не че няма да излезе същите пари като комплектчето ...но какво от това .А и да го мъча милинкото със специални тоалети за едните снимки и от родилното право в нас ...пука й на памперса че майка й нЕмож си овладя хормоните на бебешките дрешки 🤣

# 604
По добре блузка и ританки, че ако е по големичко може да не се събере в гащиризончето. На моя 56 размер гащиризончета изобщо не му ставаха. Направо на 62 минахме.

# 605
Аз съм харесала ей такъв тип

Има най-различни разцветки и са около 30 - 35 лв. Иначе и ние имаме разни красиви дрешки и рокли, ама си държа да си купя комплект за изписването. Grinning

# 606
Раничко е още. Все още са изкарани по тънките дрешки, а ноември си е хладничко.
Аз лично ще си направя сама комплекта. Пелина не ми трябва имам много. Но имам една, която баба ми ми изплете и не е ползвана с големия защото е дебела. Лично на мен мн ми харесва и мисля да е с нея.

# 607
Аз съм харесала ей такъв тип

Има най-различни разцветки и са около 30 - 35 лв. Иначе и ние имаме разни красиви дрешки и рокли, ама си държа да си купя комплект за изписването. Grinning
Много ми харесва.От сайт ли е или от магазин?Аз се спрях на този комплект от Вис Виталис (почти всичко ще ни е от там-от бибероните до количката 😁).

# 608
На изписването бебетата, ще са овити. Вземете си прости за обличане дрехи защото у дома, ще се видите в чудо. В болницата акушерките обличат децата, но приберете ли се става интересно. Също, че в болницата и на снимките е топло. Може да е ноември, но няма да ги облечем все едно в снега, ще играят и от първия ден да се препотят и настинат. Пътя им навън е точно до колата и често на бегом. Второто си бебе, ще обуя в клинче и боди за да ми е удобно, като се прибера да я сложа да си спи и само да сменя памперс. С предната беше с ританки, боди и някаква близко-рокля и това беше ад за събличане. Все едно пинчера си бях омотала в красоти... 😂 Също поне на мен не ми вършеха работа ританките. Бебето, като риташе се събува ха от дупето. Бързо накупих клинчета и чорапи. Също много удобно беше с чорапогащик и боди. Бях си съчетала в сякакви комплекти и не стоеше смешно, като загащен хайдутин. В зимния сезон много ползвах космонавти. Един дебел и един по-тънък ми свършиха златна работа. Голямата се роди края на септември, така че от нея ми е ясно какво значи зимата да се гледа бебе. В лидл пускат мн интересни неща за бебета и на добри цени. Поне аз бях взела няколко ромпърчета и не им личеше, че са носени. Сега за второто бебе вече си взех сушилня и честно я препоръчвам на всяка която няма. С първото не мислех, че ми е нужна, но тя много повръщане до 4 месец и през ден перях пипкави малки дрехи... Отделно се роди 47см и представете си колко месеци дрешките бяха мини, мини. Сега за втората съм оставила малко дрехи от кака, няма да купувам много нови и със сушилнята няма да имам проблем кое е сухо, кое за пране. Също да спомена, че hm около Коледа има отново намаления страхотни. Съветвам ви да ги посетите. Космонавти, чувалчета са по 10-20лв от 70лв намалени. Комплекти по-плътни пак по 10лв. Чорапогащници 2бр 5лв.. Поне 2017г зимата всичко беше на такива цени.
Грешка която бях допуснала  беше да слушам хората да купувам 62-68 размер защото бебето бързо растяло и бля бля, заринах се. Както вече казах - родих 47см и 62 носеше на почти 4 месеца. Не се стърпях да ми стои детето, като в чувал и накупих 50-56 😁 общо взето пак изненада...

# 609
Аз забелязах, че повечето, ако не и всички , комплекти за изписване включват и лигавник. Чудех си наистина ли трябва това за новородено ? Някакси си мислех че по късно влиза в употреба. Да знам дали трябва да се запася и с такива. Blush

# 610
Аз забелязах, че повечето, ако не и всички , комплекти за изписване включват и лигавник. Чудех си наистина ли трябва това за новородено ? Някакси си мислех че по късно влиза в употреба. Да знам дали трябва да се запася и с такива. Blush
Според мен са нужни от самото начало още.Все пак бебетата се плюнчат,повръщат,може да изплюят мляко.Ще се подсигуря поне с 5-6 броя.

# 611
На мен ми трябваше лигавник. Още от родилното, връщаше по малко след ядене.Като тръгнаха зъбите пък лигите и стигаха до корема и ако не слагах лигавник,трябваше често да я преобличам,защото се мокреше. Вече при захранване взехме от този тип,при които материала е като мушамичка,по-удобни са,защото просто се забърсват или  изплакват и няма петна и т.н.

# 612
Моят син е кърмен. Имаше 2 стъклени шишета за вода (така и не поиска да пие и така си седяха), и от комплекта с помпата на авент 1 пласмасово, купих още едно същата марка да имам винаги 1 чисто. Някой маркетингов гений е направил шишетата/бибероните на различни марки несъвместими Sad
Пласмасовите шишета(авент) ми изпускаха заради лошо завити биберони. Със стъклените(нук) такъв проблем не съм имала. Стъклените са сравнително здрави, изпускала съм ги доста без последствие. За щастие бързо се отървах от шишетата. По времето, когато синът ми почна да проявява интерес да си държи сам нещо, беше минал на чаша с мек накрайник.
Лигавници почти не съм ползвала, до захранването въобще, а после пак нямаше особена нужда. Някои бебета се слюнчат или плюят, други - не. Освен това на всяка лекция за бременни подаряваха лигавници. След захранването взехме пласмасов лигавник с джобче, беше много полезен.

# 613
Какво трябва да включва комплекта за изписване? Нужен ли е наистина?

Нищо от подготвеното в тези комплекти не съм ползвала. Едно от така или иначе купените цели гащеризончета му сложиха. Овиха го в пелена, която веднага махнахме, за да можем да го сложим в столчето за кола.

Лигавник ми трябваше чак като почнаха лигите. Връщаше след хранене, но за целта се ползват пелените. Лежейки или оригвайки го на рамо/коляно, себе си не е цапал, но около себе си - много. Отделно са опасни. Не бива да има нищо около бебешкото лице, което може да се допре до него и да го задуши, а лигавникът лесно се обръща.

# 614
Никога не съм го оливала с шише на авент. Но лигавник ползвах от самото начало. Като го хранех го слагах защото не винаги успяваше да преглътне и някога му потичаше от устата. Така запазвах дрешките чисти. Но под слагах разбирам само до подпухвах под брадичката му и после го махах. 
За захранването ползвах едни като мушама с джобче. Наистина са много удобни. Той беше от малкото бебета, който не се лигавеха така че не са мо трябвали като никнеха зъби. А и зъбите ги изкара лесно почти не разбрах.
От комплекта за изписване шапката му беше малка, блузката и ританките са обличани само тогава и те му бяха малки. Ръкавички не съм ползвал. Буйките също само на изписването. Възглавницата и пелината ги ползвах за количката после. Моя беше с камизолка и нея не съм ползвал бях взела боди. Бодитата тип прегърни ме ми бяха много удобни. Лесно се събличат и обличат и не му остава голо между копчетата, като на тези който се закопчават само отпред. И такива имах ама постоянно се отваряха и ги ползвах като резервни.

Общи условия

Активация на акаунт