НОЕМВРИйки 2019 - тема 5

• 28 738
  • 770
  •   1
Отговори
# 705
Аз сега се потя и то много. И предния път беше така. Обаче като родих ми беше все студено. Бях единствената дето спеше и с одеялото. Бях си взела тънък халат за върху нощницата ама ми беше студено и поръчах на мъжа ми да ми донесе дебелия. А в родилното беше жега, а и навън си беше топло. Бяхме 3 в стаята и другите 2 момичета ме гледаха мн странно като кажех, че ми е студено. Сега се чудя какъв халат да взема или направо и двата.

# 706
Аз сега се потя и то много. И предния път беше така. Обаче като родих ми беше все студено. Бях единствената дето спеше и с одеялото. Бях си взела тънък халат за върху нощницата ама ми беше студено и поръчах на мъжа ми да ми донесе дебелия. А в родилното беше жега, а и навън си беше топло. Бяхме 3 в стаята и другите 2 момичета ме гледаха мн странно като кажех, че ми е студено. Сега се чудя какъв халат да взема или направо и двата.
Да имаш проблеми с щитовидната жлеза? На мен ми беше много студено по тази причина.

# 707
Не, нямам проблем с нея. Явно преминах през някакъв период. Аз винаги съм обичала да ми е по топличко.

# 708
Нощници трябва да има, за раждане, за визитация
След това си обличате долничка, ако се чувствате по-добре в нея
Бикините за еднократна употреба са много добра алтернатива, хвърляш направо с лигнина до следващата визитация

# 709
Не си представям да бъда облечена в нещо от две части, дори и да не го изискваха. Сега ми е трудно да си обуя бельо и къси панталони. Три нощници си ми стигнаха точно, като едната не ставаше за обличане, дори след като я изпрах, а другите две им ги давах на близките да ги изперат и донесат на следващия ден. Стояхме 5 дни.
Бързо раждане, не знам кой какво визира. Може би кратък престой в предеодилна и родина зала. Мен ме остави ММ в болницата в 17:00 точно, в 19:20 (16.11.2017) вече се беше родила дъщеря ни.
Но не е бърза работа раждането, първите контракции започнаха да ме пукат в 23:30 на 15.11.2017.
На стария ми телефон още стои бележката, в която ги броях и записвах. Моят АГ ми каза "Станат ли в този интервал, ела да те видя и после отивай към болницата.".
Мисля, че това ми спести продължително висене в родилното, много напрежение и страх.

# 710
Лидси, аз точно това искам да избегна - дългото висене в родилното. В какъв интервал ти бяха контракциите, когато отиде?

# 711
Мислите ли за замръзване на стволови клетки и ако, да на коя тъканна банка сте се спряли?

# 712
Мислите ли за замръзване на стволови клетки и ако, да на коя тъканна банка сте се спряли?

И аз щях да задам същия въпрос Simple Smile

# 713
Ние го обмисляме, future health мисля, че се казваше. Simple Smile

# 714
Не, поради няколко причини и нито една от тях не е финансова.
В интернет има достатъчно информация. Да не говорим, че в БГ нито веднъж до сега не са размразявани, пък за съхранението и специалистите, които го правят имам дълбоки съмнения. В международен план имаше някаква статистика, че една от 30000 трансплантации е със стволови клетки от пъпна връв. А количеството, което се извлича е крайно недостатъчно за курсовете трансплантации, които се извършват.
Включително има и случай на фалирала тъканна банка, замразилите в нея не знаят нито къде са им клетките, нито нищо. Платили за Швейцария, пък ги преместили не знам си къде, пък сега май са в Полша, мерси съм. Не могат да  ме убедят в капацитета си по никакъв начин. В някоя друга държава вероятно да, в България - не.

# 715
Лидси, аз точно това искам да избегна - дългото висене в родилното. В какъв интервал ти бяха контракциите, когато отиде?
На 12-15 минути (4-5 на час) , или изтичане на води.

# 716
Много е различно колко бързо контракциите ще зачестят. Аз имах някакви редки срязвания през деня,ама на големи периоди.Късно вечерта помня ,че се хванах лазаня с макарони да правя ,към 12 ядох ,пих чаша вино,къпах се  и даже легнах уж да си спя.Трябваше да постъпя в болница за предизвикване в 8.По едно време към 5 , станаха на 15 мин,но много бързо,аз се ошашках, защото си болеше,и веднага организирах превоз до болницата .Докато чаках колата ,вече се свивах на 3 ,по пътя виках и в болницата бързо мина всичко.Но според мен от нерагулярни и не толкова болезнени, много бързо станаха родилни.
Не са ми изтичали води,даже мислех да чакам още час и да си хвана автобуса.Според док, ако са ме били сложили на система е щяло да бъде много по-бързо.А и ако съм се била забавила е трябвало да ме израждат по пътя.Малко ми се стори пресилено,но си имах напъни,мислех че ми се ходи по голяма нужда обаче.

Според мен си е бързо раждането ми,на всички приятелки съм пожелавала като моето.
Предният ден на тонове не видяха и една контракция, разкритие 1 см,шийка неизгладена,честно казано не очакваха да тръгне без индукция.

Стволови клетки не съм замразявала с малката ,за бебо не съм мислила.Но доводите на Самър ме карат ,по-скоро и сега да се откажа .

# 717
И аз не мисля да замразявам в частна банка, summer е обяснила добре. Допълнително - около половината болести, за които помага това, са генетични. Само дето ако има дефект в гените, го има и в началната доза стволови клетки. А за брат/сестра не винаги са съвместими. Много по-голям шанс има ако има национална публична банка за стволови клетки с много дарители.
В Александровска може да се уговорите да се дарят стволовите клетки. Бтв, там могат и възрастни да дарят, мисля. Но далеч не всяка аг болница работи с Александровска, а и мисля, че събират само в работно време. Миналият път така и не стигна времето да проверя точно.
https://alexandrovska.com/display.php?bg/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B … D1%80%D1%8A%D0%B2

Последна редакция: вт, 13 авг 2019, 21:39 от vesibu

# 718
За водите помня, че имаше тънка струйка, която се стичаше много слабо докато вървях към предродилна зала. До мен вървеше един много млад лекар и ме питаше дали са изтекли. Казах, че не съм сигурна каква е тази течност, посочих прасенца си, питах това ли е? Спукаха се, когато вече бях там и той каза "Ето това е".
А самото раждане беше в час, в който персоналът се сменя. През цялото време до мен имаше една хубава докторска, с разкошна коса. Каза ми:"На теб ти остава съвсем малко до пълно разкритие, а на мен - съвсем малко да се прибирам. Искаш ли да ти помогна, ще ми се да го видя това бебче". Обясни ми какво ще прави, какво трябва да направя аз, и така... Та и от екипа много зависи, макар да не бях платила за избор, паднаха ми се, смятам, много хубави, ведри, млади хора.

# 719
Момичета, малко на патерици, минавам да почерпя виртуално за рожденният ми ден вчера Simple Smile Навърших Христовата възраст 33  Simple Smile Връщам се назад да ви чета! Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт