Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 7

• 56 182
  • 787
  •   1
Отговори
# 150
  • София
На някой да са му изписвали естрофем вечерта преди трансфера? И знаете ли за какво в случая е естрофемът? Rolling Eyes

Това ще ми е 3ти трансфер, но досега освен дуфастон, друго не съм пила.

# 151
  • София/Севлиево
Естрофемът ,когато съм на ЕЦ,ми го включват 5 дни преди трансфер,заедно с Утрогестана...Иначе ,когато не съм била на ЕЦ, винаги съм го почвала от 2 ден на цикъла...

# 152
  • София
Естрофемът ,когато съм на ЕЦ,ми го включват 5 дни преди трансфер,заедно с Утрогестана...Иначе ,когато не съм била на ЕЦ, винаги съм го почвала от 2 ден на цикъла...
Благодаря ти. Дам сега ще правим ЗЕТ на ЕЦ и искат да го изпия вечерта преди трансфера.

# 153
Здравейте момичета!
 Искам да попитам при замразен трансфер, изписвали ли са на някоя от вас антибиотик Азитрокс в деня на трансфера? Всички изследвания, които изискват преди трансфера са отрицателни.

# 154
Хм, това Азитрокс трепе уреаплазма и микоплазма. Изследвала ли си ги преди трансфера? Тези бактерии не се хващат от обикновените микробиологични изследвания. Ако не е твърде нахално да попитам-в коя клиника правите трансфера?

# 155
Хм, това Азитрокс трепе уреаплазма и микоплазма. Изследвала ли си ги преди трансфера? Тези бактерии не се хващат от обикновените микробиологични изследвания. Ако не е твърде нахално да попитам-в коя клиника правите трансфера?
На мен ми го изписаха при ЗЕТ. В Адела съм. Изследванията ми са добре.

# 156
  • София
Преваинтивно е, мисля че и в турция го изписват. Взимай го, нищо няма да стане.

# 157
vessy.k, изследвала съм хламидия, микоплазма и уреаплазма (ДНК тест) преди трансфера - отрицателни са, затова ме изненада изписването на антибиотик. Ако имаше някаква такава инфекция, нямаше да има трансфер, преди да се излекува. Клиниката е Адела. Успех на всички!

# 158
благодаря Naya. Разпитвах те, защото преди два месеца загубих първата си бременност (свеж трансфер) във втория триместър. Обясниха ми, че е инфекция и наистина излезе уреаплазма на изследванията, които за съжаление не се бях сетила да пусна преди процедурите. Казаха, че понякога при трансфер се случва обикновена микрофлора от влагалището да премине в матката и при "подходящи" обстоятелства като чести кръвоизливи например да направи инфекция, която да спука околоплодния мехур-моя случай....Мисля че това е и логиката да изписват антибиотика-колкото и чисти да са ти изследванията докторите признават, че няма 100% гаранция че всичко е санирано напълно. Не съм специалист, но ми се струва добра практика да се презастраховат...по-добре антибиотик сега, отколкото в по-късни седмици, когато всичко се е запечатало и на практика няма как кръвоснабдяването да разнесе антибиотика до огнището на инфекция...

# 159
Здравейте момичета, един въпрос за замразения трансфер - как се определя дали да бъде на естествен цикъл или на Естрофем? На мен ми предстои в сряда и съм на естествен цикъл, та днес чак се зачудих по какво се определя това?

# 160
При мен решиха да е на естествен цикъл, защото хормоните ми бях добре, и правех добра лигавица. Извикаха ме чак на 12 ден на преглед, хормоните бяха супер, и даже не се наложи да предизвикваме овулация, всичко беше напълно на естесвен цикъл. Е, точно за ЗЕТ не беше оптималната лигавица, но според лекарите ми структурата беше по-важна и направихме трансфера.

# 161
Относно антибиотика, на мен ми е изписван след положителен тест (около 12г.с.) и след това повторих  курса (около 18г.с.) също Азитрокс. Обясниха ми, че е превантивна мярка, след ин витро можело да възникне някаква инфекция, която докато се установи щяла да нанесе сериозни, а може би и необратими последствия.10
   А за ЗЕТ на ЕЦ или Естрофем решава лекарят в зависимост от ритъма на твоя организъм. Аз съм имала ЗЕТ на ЕЦ и дума не е ставало за лекарства. Аз имам естествена овулация и се възползваме от това, тъй като и лигавицата винаги ми е била ОК.

# 162
Здравейте, за първи път ще ми предстои ЗЕТ. Инвитрото направихме в Турция. Първо имам 3 бастициста замразени на 6ти ден. Дойде ми много рано 5 дни след пункцията. Същевременно ми предписаха противозачатъчни Ясмин, след което на 2ри ден да отида. Въпросът ми е, колко често ще ме викат на преглед, това че за замразени на 6ти, означава ли, че ще направят трансфера 6 дни след стопиращата?
Тоста ми е объркващ този момент с прегледите и ходенията до там.

# 163
  • София
Трансфера ще го направят на 7-ми ден от почване на прогестерона, като първия ден е нулев.
Преди това от 2-ри ден ще ти изпишат някакъв естроген - естрофем, климара... ще проследят лигавицата и когато порасне достатъчно ще ти включат прогестерона и ще ти кажат деня на трансфера.
Обикновено преди прогестерона се правят около 3 прегледа. След него викат направо за трансфера.

# 164
Трансфера ще го направят на 7-ми ден от почване на прогестерона, като първия ден е нулев.
Преди това от 2-ри ден ще ти изпишат някакъв естроген - естрофем, климара... ще проследят лигавицата и когато порасне достатъчно ще ти включат прогестерона и ще ти кажат деня на трансфера.
Обикновено преди прогестерона се правят около 3 прегледа. След него викат направо за трансфера.

Благодаря за информацията Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт