Що за мъж е това?

• 15 228
  • 342
  •   1
Отговори
# 240
Аз просто не разбирам защо е нужно една жена да се обяснява словестно за емоциите си и за намеренията си и то на фаза съвсем начален флирт. Толкова ли е дървена та да не може с тялото си (поглед, усмивка, жест, излъчване) да се изрази, че той и харесва и е склонна да приеме ухажването. И кой по дяволите говори за сериозни отношения и намерения още в този начален етап?!  Ми това е изключително демотивиращо! Както за мъж така и за жена. И от какъв зора жената трябва да обяви, че го желае, т.е. би си легнала с него още в самото начало. Все едно да му каже "няма нужда да се стараеш и да се мориш излишно да ме сваляш, аз вече съм свалена". И тука има два варианта, но с един и същи резултат - или ще се дръпне, както е направил въпросния коментиран тук, или ще се възползва, но без сериозни намерения докато някоя женсвена, тайнствена и съблазнителна жена не му се усмихне очарователно, не го стрелне с бърз поглед изпод мигли..и небрежно отметне косата си ...без да изрича нищо. На разбира се хората са различни за накой дървеняк тези сигнали може и нищо да не означават и може би за него ще му трябват вербални указания.
Да, де  Simple Smile Аз така правя в началото. Започвам да се обяснявам в последствие, ако забележа, че флиртът се точи прекалено дълго, без кой знае какви ясни действия. Или не разчитам правилно сигнали на мъж, за който от САМОТО НАЧАЛО не съм била приоритет, или го отблъсквам в хода на събитията  като започна да се напрягам

# 241
  • София
И от двата пОла има обиграни хора, които въобще не си губят акъла, но това не им пречи да са настъпателни, проактивни, както е модерно да се казва. Та не е абсолютно необходимо да си влюбен, може подбудите да не са толкова романтични

# 242
Склонна съм да подкрепя тезата, че жената трябва да бъде преследвана от мъжа и да поддържа известна дистанция в началото. Нямам предвид да мълчи като риба и да не го отразява за жив, за да "поддържа интереса му" Joy
По-скоро да показва, че и е приятно, да се усмихва и да се наслаждава на флирта, без да си създава огромни очаквания за деца и внуци. Да не се държи така, сякаш е на всяка цена. Жената да се цени и да не толерира лошо отношение.
Също съм против придържане към шаблони в отношенията, но според личния ми опит стигам до предположение,че в това точно има голяма доза истина. Thinking
Ще дам пример със себе си, защото съм автор на историята Simple Smile Споменах, че е тенденция да не ми се получават нещата точно с този, от когото се интересувам. Сега и в миналото. Не тенденция, направо си е парадокс.
Никак не ми липсва мъжко внимание. С риск да прозвуча нескромно, получавам доооста голямо такова. В повечето случаи, когато се запозная с мъж, той е привлечен от мен визуално или поне такъв вид дава. Имам добра генетика Hug
Ако не съм привлечена от него интимно, но ми допадне като характер, давам възможност за приятелство. Не се стягам, общувам леко, забавлявам се, но спазвам известна дистанция (защото не го желая, все пак).
Винаги бързам да обясня каква е работата, защото не искам доброто ми отношение да се сбърка със зелена светлина за романси.
Въпреки това, в част от тези случаи съм била свидетел колко виртуозни неща може измисли и направи един мъж, в стремежа си да ме впечатли и спечели. И, повярвайте, нито странични фактори, нито налично негово гадже и дори атомна бомба не могат да го откажат от целта, която си е навил на пръста.
Обратът настъпва когато влюбената съм аз Flushed Съвсем друга съм. Обикновено в началото мъжът дава вид на заинтересован или поне на мен така ми изглежда. Стягам се, общувам напрегнато (от притеснение да не кажа нещо неподходящо). Бързо свалям картите на масата, защото нямам търпение за развръзката. Започвам да го търся и ставам по-инициативна от него в стремежа си нещата да се получат. Ако усетя, че се дистанцира ставам още по-инициативна, за да си върна вниманието му. Под постоянно напрежение съм да не вземе да ми се размине романса, който толкова желая. Разбира се, старая се да прикривам тези вътрешни тревоги и да изглеждам небрежна, но дали ми се получава? Smirk
Развръзката винаги е сходна. Мъжът се отдръпва, намира си нов обект на желание или започва да се държи несериозно и пренебрежително. Аз продължавам да си чакам, да се терзая и да се самодоказвам Rolling Eyes
Не твърдя, че това мое поведение е причина за мъжката не заинтересованост.
Ами, в основата си е точно то... Мъжа вижда, че си влюбена и напираш, а той още не е "запомнил фамилията" ти. Отдръпването на мъжа е тест (дори да не го прави съзнателно) как ще реагираш, колко си хлътнала... като почнеш Ти да го преследваш, му показваш, че си му в кърпа вързана, съответно той почва да губи интерес, преди да има възможност да се влюби.

# 243
  • Sofia
Поне съм убедена, че да си хубавичка, със среден интелект и благ характер, съвсем не е достатъчно някой си изгуби ума по теб Relieved
Не само че е достатъчно, ами даже е в повече! Има неугледни жени, с много проклет характер, чиито мъже са здраво хлътнали по тях, какво остава за една хубава (по твои думи) жена, с лежерен характер.
Нещо друго има тук.
Или отблъскваш мъжете с определен модел на поведение, или изначално се влюбваш единствено в мъже, с които инстинктивно усещаш, че няма да ти се получи – един вид, недостъпни мишени.

Мога да ти кажа, че ей това същото се развива по абсолютно същия сценарий, когато мъж започне да преследва прекалено една жена. Никаква разлика. Заменяш думата "мъж" с "жена" в текста и пак е верен.
Изцяло зависи от това, дали жената си пада по конкретния мъж. Ако някой ми е симпатичен на базово ниво, няма как да ме отблъсне с настойчивост и упорство. Други са нещата, които биха ме отказали в началния етап на едни отношения.

# 244
какви фермани,какви заключения Simple Smile  Brunetkaa следващия път като ти дойде мъж на гости,заключваш вратата и го почваш.Ти за 10 мин си му размътила мозъка и той избягал човека Smile

# 245
  • София
Имаше една руска поговорка: Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

# 246
  • Агент под прикритие
Скрит текст:
Поне съм убедена, че да си хубавичка, със среден интелект и благ характер, съвсем не е достатъчно някой си изгуби ума по теб Relieved
Не само че е достатъчно, ами даже е в повече! Има неугледни жени, с много проклет характер, чиито мъже са здраво хлътнали по тях, какво остава за една хубава (по твои думи) жена, с лежерен характер.
Нещо друго има тук.
Или отблъскваш мъжете с определен модел на поведение, или изначално се влюбваш единствено в мъже, с които инстинктивно усещаш, че няма да ти се получи – един вид, недостъпни мишени.

Мога да ти кажа, че ей това същото се развива по абсолютно същия сценарий, когато мъж започне да преследва прекалено една жена. Никаква разлика. Заменяш думата "мъж" с "жена" в текста и пак е верен.
Изцяло зависи от това, дали жената си пада по конкретния мъж. Ако някой ми е симпатичен на базово ниво, няма как да ме отблъсне с настойчивост и упорство. Други са нещата, които биха ме отказали в началния етап на едни отношения.
Objection !!! JoyJoyJoyJoy Ах, как ми се искаше да го кажа!
... и това същото цитираното е вярно, като смениш местата на думите "мъж" и "жена". Ама не, чакай, сега пак ще започне да ми се обяснява как мъжа щял да се възползва от положението, защото всички били еднакви. JoyJoyJoy

Последна редакция: вт, 16 юли 2019, 17:25 от AgentProvocateur

# 247
  • София
... и това същото цитираното е вярно, като смениш местата на думите "мъж" и "жена". Ама не, чакай, сега пак ще започне да ми се обяснява как мъжа щял да се възползва от положението, защото всички били еднакви. JoyJoyJoy
Не сте еднакви, но сходни - да. На биологично ниво определено, т.е. желанието ви идва много по-бързо и лесно, без непременно да имате някаква страшна химия с жената.
Чувала съм и израза: "Тоя трябва много да си е намразил оная работа", но е по-скоро изключение

# 248
  • Агент под прикритие
Това никой не го оспорва, но не мисля, че Франсоаз имаше предвид биологичното ниво.

# 249
  • София
Това никой не го оспорва, но не мисля, че Франсоаз имаше предвид биологичното ниво.
Не зная дали си наясно, че тя и още някоя съфорумка са намерили единичните бройки перфектни мъже.
А за останалите - неперфектни, дефектни, какво да се прави. Докато намериш перфектния и си държиш цената - животът си минал.

Последна редакция: вт, 16 юли 2019, 18:18 от Cuckoo

# 250
какви фермани,какви заключения Simple Smile  Brunetkaa следващия път като ти дойде мъж на гости,заключваш вратата и го почваш.Ти за 10 мин си му размътила мозъка и той избягал човека Smile
Хахаха, виж, това не ми беше хрумвало Joy Демек, да изнасиля клетия момък?  Simple Smile После да не се окажа първата жена с присъда за блудство. Ще те търся после да ми платиш гаранцията, да знаеш Hug Joy

# 251
Мда, познато ми е това с напрягането когато някой наистина много ми харесва. Езикът ми се връзва на фльонга и си глътвам граматиката, ставам неуверена, на моменти дори леко наедекватна. И за съжаление мъжът безпогрешно разпознава тези сигнали и му става ясно, че си падам по него, т.е. в кърпа съм му вързана . За съжаление това трудно се поправя, случва се несъзнателно и не може да се контролира. Но това, което може да се контролира са действията - това, че тръгваш ти да инициираш неща, че почваш да го търсиш и да искаш да си изяснявате отношенията. Забрани си го просто. Остави го да се отдръпва без това да води до твои истерични реакции и все едно нищо не е станало и той ще се успокои, че не е преследван и пак ще се върне.

# 252
едва ли ще се оплаче,но и да го направи няма доказателства,само няма да го дереш и хапеш Simple Smile

# 253
Не зная дали си наясно, че тя и още някоя съфорумка са намерили единичните бройки перфектни мъже.
Нищо подобно... Няма да е поименно, че не е о. к., реални хора са, но на прима виста се сещам за поне 20-на стабиляги. Сменете средата на търсене...

# 254
С тая ирония за перфектния Красин мъж какво постигате? Ясно е, че перфектен човек по земята не ходи, ама че перфектно може да се напаснат един на друг и кривините даже, това  се случва.

Общи условия

Активация на акаунт