Сполучливи имитации на маркови парфюми - 29

• 55 741
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Оригиналният Джой трае точно 15мин. пръснат на китката ми.

# 526
  • Варна
Благодаря за пояснението Nell999!
Той е срещу МВР болница, нали? На спирката на 74 и тролейте посока към мола? По спомен говоря, но така ми се върти.
Eто за този магазин на Мартинез става въпрос:
https://www.google.bg/maps/place/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8% … .307997,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x40aa85155948951f:0xeeddfb51fd6d1364!8m2!3d42.6930759!4d23.3101857
Трябва да копирате целия линк и тогава се отваря!

# 527
По отношение на трайността аз съм също много капризна - искам да се напръскам сутринта и евентуално /евентуално!/ още веднъж към края на работния ми ден /в случай, че не усещам самата аз парфюма си вече/, което прави примерно след около 6 часа от първото пръскане. Установила съм, че парфюми, с които съм се разделила по причина, че не ги усещам или ми се губят след 15 минути, след година примерно си намирам отливката, която съм си направила - 3-4 мл. ей така, за спомен, и...о, ужас! Усещам го парфюма и още как, траен е и още как, а аз съм го продала или разменила вече примерно... Simple SmileДа се изядеш просто! Simple Smile Та... Или парфюма се е "настоял", или обонянието си прави шегички с нас Simple Smile Когато не усещам нещо, вече правя тест дали и други освен мен у дома не го усещат...Тествам и на блотер, не само на кожа, защото понякога проблема е и в кожата ни...
Като цяло и аз се разстройвам, когато не си усещам парфюма. Искам да го усещам. Затова се пръскам, не за другите около мен... И е абсолютно недопустимо /особено за оригинал!/ да е "разредена водичка"...Но за това говорихме преди време - така им е изгодно да го правят, защото докато има кой да им купува разредените водички, те са на плюс, не на минус! И ще обясняват как трайността не била толкова важна... Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Колкото до мен -  понеже кожата ми изяжда някои аромати, сутрин като се пръскам, пръскам освен по себе си и отпред по дрехата си. Няколко пръсвания! По този начин в 90% от случаите не ми се налага да подновявам парфюма си, защото от дрехата си го усещам Simple Smile По косата гледам да не пръскам, защото и без това я мия прекалено често, а това не е добре за нея.
Направило ми е впечатление и още нещо: душа даден парфюм. И си правя експеримент между две помирисвания, поднасям към носа си блотерче от ДРУГ парфюм.... Хора, казвам ви, ИМА разлика в осезанието след това "разбъркване"/"рестарт"... Simple Smile Примерно при първото помирисване съм усещала две от нотките на парфюма, а след като съм помирисала ДРУГИЯ парфюм и ПАК помирисвам пъвия...и вече усещам други нотки в него, по променен начин го усещам...
Случвало ми се е и при покупката на даден парфюм да усетя нотки, които никога повече не усещам в същия парфюм...Никога!!! Което е странно, но е факт от моя личен опит.  Thinking Много е странно...  Thinking

# 528
И аз това го забелязах. Помирисвам едно нещо,а после се връщам към втора бутилка и пак към същото-и вече усещам и други нотки. Отричах например напълно Е.А. Рояле,но има нещо,което ми харесва-малини и велур.
Аз мисля,че като привикнем с аромата и вече не го усещаме. При мен този период е около месец може би. Също при Бритнито -в началото усещах плодовата нотка и една бонбонена сладост,сега като го поносих известно време ми изпъкна белия шоколад осезаемо и ванилията и все едно е друг парфюм. А на мен специално при него ми допадат повече връхните нотки.

# 529
  • София

За цените на  Мартинез вчера посетих магазина на Раковска и мисля, че видях плакат 1бр. - 20 лева, 2 бр. - 33 лева. На ламинираните картончета също пишеше - 20 лева. Дали 17 лв, 2 бр - 30 лева е за он-лайн пазаруване? Или някъде другаде в София цените са по-ниски, а само на Раковска завишени?
Jo Malone - Wood, sage and sea ми хареса доста и се чудя нямаше ли някоя друга интерпретация. Нещо ми се върти в главата ЗАГ, но може би се бъркам.
В София само Мартинез на Руски паметник е  официален магазин на фирмата. Другите са франчайз и затова продават по-скъпо.
Да на Руски паметник са два за 30 лв. Последно от там си взех Любимото ми вече Интенз кафе и WOOD SAGE AND SEA SALT. Втория го разносвам вече цяла седмица и за мен трайността си е окей. Е все пак подновявам по някое време през деня, но аз така обичам, без значение дали е някой свежак или тежката артилерия. И наистина всичко е до кожа. И аз пръскам и по дрехите, нищо че съм си правила поразии така. Blush

# 530
Интенз Кафето за кой сезон е според теб и можеш ли да го опишеш или сравниш с друг аромат.Нямам къде да го подуша,а да не стрелям на сляпо.Благодаря!

# 531
Здравейте момичета, чета ви от много време защото темата е чудесна! Пиша с молба за съвет, много ми харесва Alien (в оригинал) моля ви препоръчайте ми най - добрата имитация.  В началото на темата пише, че е на d&p така ли е според вас и от къде да поръчам. Благодаря предварително!

# 532
Макар че питането не е към мен, ще си позволя да дам добронамерен съвет да не се взима на сляпо Интенз кафе освен ако не сте голям любител на розите. Не познавам този на Мартинез, но имах на Гиза и го размених веднага. Подлъгах се по кафето(пълна мистерия ми е защо са го нарекли така този парфюм???), което грам не се появи при мен за сметка на огромно количество рози, но не свежи и росни Grinning , а някак тежки, много сладки и задушаващи лично за мен. Пробвах го през зимата и ми дойде в повече, а в тези жеги тотално би ме нокаутирал. Сигурна съм, че не е случайно, че има толкова почитатели, но категорично не е за сляпа поръчка според мен.

# 533
  • Бургас
За есен-зима е подходящ Интенз кафенцето,става и за по-прохладни нощи.За мен версията на Мартинез на този парфюм прилича много на Van Cleef & Arpels Rose Rouge,трябва да харесваш сладки рози Миме,за да ти допадне.На мен Alien ми харесва на Баргело.

# 534
Много ти благодаря за отговора, Bright Crystal! Купих Alien на Рефан, но е далечен според мен,  ще поръчам на баргело от базар.бг 💐💐💐

# 535
Глас и от мед за Барджело- 1 към 1 с оригинала и Алиен.

# 536
  • Бургас
Много ти благодаря за отговора, Bright Crystal! Купих Alien на Рефан, но е далечен според мен,  ще поръчам на баргело от базар.бг 💐💐💐
Моля,на Рефан не става Alien,както и Хипнотичната им отрова.Ще си я купя от ДП за студените дни,невероятен парфюм и много добре издокаран.Май е време да направим нов списък за оригиналите и съответно най-добрата версия според изказани мнения в темата сега.Нелче,тр. да направим нещо по този въпрос,има страшно много оригинали,които могат да влязат в списъка и съм сигурна,че ще е полезен за всички.

# 537
  • Варна
Права си Брайт, но е страшно много труд да се следи непрекъснато темата и да се правят бележки за най добрите имитации на парфюмите. Аз не се наемам да го направя/нямам това време/, ако някой реши да направи този списък и да го предостави с удоволствие ще го включа в следващата тема.
Освен това ми прави впечатление, че и да има такъв списък пак непрекъснато ще се пита. Така е по лесно вместо да се чете. Simple Smile

# 538
Благодаря ви за мненията относно Интенз кафето,обичам рози,но не всякакви...не такива задушаващи или тип мускалчето  от бабиното време.Обичам кафе....но ще се въздържа от покупка преди проба.

# 539
  • Бургас
Нелче,аз се наемам,ще ти споделям парфюмите на лични,но няма да мога август,защото ще пътувам,ще стане началото на септември живот и здраве.Ще се разберем на лични,нека си питат хората,някой нямат време да четат всички 29 теми,не ми пречи да отговарям лично на мен,а мисля никого не съм ощетила.Отговарям на всички и тук и на лични съобщения за абсолютно всякакви парфюми и оригинали обсъждаме.

Общи условия

Активация на акаунт