32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" - гимназиална степен

• 40 512
  • 422
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Щастлива съм!, със сигурност ще питам, когато разбера имената на учителите, благодаря Flowers Hibiscus Дано има за разказване повече положителни неща, отколкото негативи.Hug

Schokolad, маже да запознаем девойките и да си допаднат

Разбира се, няма проблем, но моят е младеж Simple Smile

# 286
  • Русе, София
Аз също съм с момче, прието в паралелката английски - руски. В понеделник ще се запише. Ако се записвате в понеделник преди обяд може да се запознаем на кафе.

# 287
  • София
Щастлива съм!, със сигурност ще питам, когато разбера имената на учителите, благодаря Flowers Hibiscus Дано има за разказване повече положителни неща, отколкото негативи.Hug

Schokolad, маже да запознаем девойките и да си допаднат

Разбира се, няма проблем, но моят е младеж Simple Smile

Ама съм и аз. Нищо, имам наличен и младеж  - близнакът на девойката. С младежа на Pate стават 3 броя Hug

# 288
В 9 и 10 клас преди 3 години се учеха по 4 разказвателни предмета на АЕ, сега може да е различно, и бяха с един повече от АЕГ и другите езикови, благодарение на директорката.

# 289
В 9 и 10 клас преди 3 години се учеха по 4 разказвателни предмета на АЕ, сега може да е различно, и бяха с един повече от АЕГ и другите езикови, благодарение на директорката.
Знаем я колко е амбициозна директорката и да е жива и здрава, много прави за училището. Ама да си провери и да не подвежда с информацията, специално спрямо Първа АЕГ не са повече предмети, изучавани на език, а по-малко. За другите английски, не мога да  кажа. И да, по зададен норматив в програма на МОН, трябва да са три, но на практика в Първа АЕГ са пет. Така че 4 не е повече от 5.

# 290
  • София
Доколкото знам в 2 английска учат по-малко предмети на английски от 32-ро.
Питайте като научите учителите, ще ви казваме, но имайте предвид,че в 8 клас ще са с една учителка то английски или учител, ще имат само мат и бел, освен разбира се физическо и пеене: После в 9 ти вече ще са други. При нас си остана една и съща по бел до сега от 8 клас, само по мат се смени в 11 ти.

# 291
  • София
Доколкото гледах в учебния план, на английски се изучаваха по 2 предмета на година. И това не е малко. Разбира се, не е възможно да учат повече предмети на английски, отколкото самите езикови гимназии, но поне да е най- добрата тяхна алтернатива.

# 292
Чета ви и си мисля ,че освен у-ще и учители има и деца! Обучението е двустранен процес и в него има много субективизъм. За един учителят е добър , за друг - не! Мога да направя сравнение между 2 АЕГ и 32-ро, защото най-голямата завърши преди 4 години елитната. В първите дни беше ...уаууу...а  след това  емоцията утихна и се видя истинското положение. Там също всички учители не са на ниво. Смениха някои в 10 клас и новите не бяха по-добри. Втори език НЕ научи , защото и двете ми дъщери са завършили немска гимназия. Ако разчиташе на учителя още  щеше да учи азбуката. Не знам какво е положението в момента ,че мнението ми се базира на давност от няколко години. Надявам се , че се е подобрило. Що се касае до първи език АЕ  младежът не отстъпва на девойката. Не знам дали зависи точно от учителя или от самия него. И най-добрият учител не може да ти налее в главата , ако ти сам не си разбрал за какво си в у-ще. Отношенията в класа са в плюс на 32-ро. Децата може и да не бяха с бал над 480 , но пък конфликти нямаше и бяха добър клас. В елитната имаше безброй групички в класа по какъв ли не признак. Това си личи даже и от снимките в албума , който получиха при завършване. Не си спомням девойката да е излизла  с деца от класа , но пък младежът не се спира. Постоянно някой звъни и се вълнуват кой къде ще учи. Така , че може и да нямате възможност да се изфукате , че детето ви учи в елитна гимназия , но за това пък децата ви могат да намерят добри приятели и да са спокойни 5 години.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 10:12 от Didia

# 293
  • София
Didia, от твоята ръка в Божиите уши. Като майка точно това искам - да си намери приятели, да няма конфликти в класа между съучениците и да са спокойни, когато са в училище. Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 294
  • София
Писала съм и в други теми мнението си преди година, да си кажа и тук - когато големият беше в 8.клас смятах, че колкото повече предмети на английски има - толкова по-добре. Да, но дойде 9.клас, после и 10.клас  - видях каква мъка е да се учат термини и материал на английски по предмет, който не му харесва /биология/. Един път ме помоли да му помогна - изпитвах го за контролно. И сама се убедих, че това не е нужно за моето дете.
Друг е въпросът, че се купуват учебници на английски - но това не означава, че всичко се преподава на английски. Относно учителите по НЕ във 2АЕГ не мога нищо да кажа, но единият учител по ИЕ е голяма резачка и това демотивира доста деца. Това не означава, че 2АЕГ не е хубава гимназия, напротив- големият ми син си е точно на мястото, има приятели както от класа, така и от други паралелки и от други набори.
Настоящите ми кандидат-гимназисти знаят всичко за 2АЕГ от кухнята, дет' се вика. И въпреки това мечтата им беше 2АЕГ с испански и с нищо друго. Не се получи, здраве да е. Навремето страдах, че големият ми син не избра 1АЕГ, оставих сам да решава и не сбърках  - намери страхотни приятели и обожава голяма част от учителите си.
Надявам се сега и "малките" да получат същото от бъдещото си училище Hug

# 295
Не съм казала , че 2 АЕГ е лошо у-ще! Коментирах , че и там всичко не е цветя и рози. Голямата можеше да избере каквото си поиска. Ходеше на курсове в 1 АЕГ и самите учители казваха , че е по-добре във втора! Голяма част от колегите им бяха сменили местоработата си. От първа във втора. За испанската изобщо не помисли въпреки , че и казахме колко е популярна. Искаше си АЕ  първи и втори НЕ. Не поиска първи НЕ в НЕГ. Меракът си и беше 2-ра. Това и беше първо желние и влезе на първо класиране. Приятелите и бяха от по-големите или по-малките класове. От нейния клас имаше 3-4 , деца на наши познати.

# 296
  • София
Didia, не сте ме разбрали, не казвам, че от Вашите думи излиза, че 2АЕГ е лошо училище  - извинявам се, ако е прозвучало така Flowers Hibiscus Имах предвид, че въпреки изброените от мен "негативи", аз не смятам, че 2АЕГ е лошо училище  - да не прозвучи, че гроздето ми е кисело, защото "малките" ми деца не са приети там Hands V
Точно кореспонденцията с Вас на лични наклони везните към 32-ро - отново Ви благодаря за безценната помощ Flowers Hibiscus

# 297
MianaNia, няма смисъл да спориш, казвам ти как е било 2020/2021 r 2021/2022 г., пет предмета, но с английския, ако разговорът е само за спора - давай, аз се отказвам. Директорката не е подвеждала за това.

# 298
beb4o_fb , обясних защото може друг да помисли , че мнението ми за у-щето е лошо. Никъде няма идеално и не трябва да се прави трагедия , ако децата не са се класирали  по първо желание. Чета седмокласната тема и виждам как "мечтаната паралелка " се превръща в една безумна цел. Там на всяка цена!  И тази цел е по-скоро на родителите , а не на самото дете. Гимназията е просто етап от обучението и нищо повече. От нея не зависи какво точно ще работиш в бъдеще. Изборът на университет решава този въпрос и не винаги първият избор е правилния. Много често студенти се отказват и записват друго , защото първото не е било тяхното.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 21:38 от Didia

# 299
  • София
При нас учиха четири предмета на английски в девети и три в десети клас. Но това което се казва малко по-горе наистина имаме много трудно да учат термини и особено по предмети които не харесват като биология и химия примерно.

Общи условия

Активация на акаунт