32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски" - гимназиална степен

• 40 342
  • 422
  •   1
Отговори
# 390
Щастлива съм!, Бендива, благодаря ви за споделеното мнение. Тъй като децата ви са по-големи бих искала да попитам сега свободно ли говорят английски? В 8ми клас основно и след това научава ли се добре и ходили ли са на допълнителни уроци по езика?

# 391
......... Тъй като децата ви са по-големи бих искала да попитам сега свободно ли говорят английски? В 8ми клас основно и след това научава ли се добре и ходили ли са на допълнителни уроци по езика?

Нашият младеж завърши тази година 32-ро АЕ/ИЕ и вече е студент в СУ - право! Без никакви допълнителни уроци по АЕ на специлизиран изпит в един от университетите /есе и събеседване с комисия/ има пълна 6. Не мога да цитирам имена на учители , защото той сам си учеше и никога не сме го разпитвали какво учи и кой го учи. Свободно говори езика и сравнявайки го с братовчед му , който има талант в ученето на езици не му отстъпва по АЕ и това само с обучение в у-ще. Виж по ИЕ братовчедът го бие .Така и не му хреса този испански въпреки ,че учителката му беше много добра! Разбира езика , чете свободно на ИЕ ,но му е по-трудно с говоренето. Явно практическата употреба на езика е била по-малко и повече тестове на изпити за сметка на говоренето..

# 392
  • София
И моят син говори свободно английски, пише, гледа филми само на английски и разбира се прословутите клипчета също на английски, но тъй като исках да изкара сертификат, ходи тази година на подготовка заради изпита и неговите специфики. Иначе допълнително не мисля, че се налага - имат си достатъчно часове - в подготвителния клас мисля бяха 13 на седмица, после поне по 4 в 9 и 10 клас, а в 11 и 12 по 7 на седмица. За руския вече съм писала - там нещата бяха изпуснати две години и сега тепърва наваксват.

# 393
Нашият за сертификати не се е явявал , защото не са му трябвали  и е безсмислено да се явява - имат срок . Факт е обаче , че се предстви много по-добре от тези , които имаха сертификти и имат по слаб успех на изпита от него.

# 394
И моят син говори свободно английски, пише, гледа филми само на английски и разбира се прословутите клипчета също на английски, но тъй като исках да изкара сертификат, ходи тази година на подготовка заради изпита и неговите специфики. Иначе допълнително не мисля, че се налага - имат си достатъчно часове - в подготвителния клас мисля бяха 13 на седмица, после поне по 4 в 9 и 10 клас, а в 11 и 12 по 7 на седмица. За руския вече съм писала - там нещата бяха изпуснати две години и сега тепърва наваксват.

Благодаря Simple Smile

# 395
  • София
Нашият за сертификати не се е явявал , защото не са му трябвали  и е безсмислено да се явява - имат срок . Факт е обаче , че се предстви много по-добре от тези , които имаха сертификти и имат по слаб успех на изпита от него.
А САЕ няма срок.

# 396
                 Знам , но защо да се явява, като изобщо не му трябва? Няма да учи в чужбина ,  в СУ още не искат сертификат по АЕ. Само да се хвали , че го има, не е мотив. Знанията и уменията си по АЕ той показа на специализирания изпит , на който се яви.

# 397
Какви бяха точните дати за опознавателния лагер в края на септември? Струва ми се, че може 8 клас да не е чак толкова натоварен и ми се иска да го запиша на някакъв курс. А този, който съм харесала почва края на септември.

# 398
  • Русе, София
Какви бяха точните дати за опознавателния лагер в края на септември? Струва ми се, че може 8 клас да не е чак толкова натоварен и ми се иска да го запиша на някакъв курс. А този, който съм харесала почва края на септември.
26 - 28 септември

# 399
  • София
Здравейте, родители!
Синът ми ще бъде пети клас в 32 -ро. Интересуват ме извънкласните дейности.
Снощи търсих в сайта на училището, във фейсбук страницата им и в google, но никъде не открих.
Ще съм ви благодарна, ако имате информация, да я споделите Simple Smile

# 400
До миналата година 5-7 клас нямаше почти нищо. Опитаха се да направят футбол, но нещо не се получи.

# 401
  • София
До миналата година 5-7 клас нямаше почти нищо. Опитаха се да направят футбол, но нещо не се получи.

Благодаря за информацията!
Ще търся занимания на друго място след училище 🙂

# 402
Здравейте, включвам се отново с един въпрос към родителите на по-големите ученици. 8ми клас сме в училището и до момента моите наблюдения са за не достатъчна натовареност. Очаквах да взимат по 50тина думи на ден и да имат доста по-големи домашни, което не виждам да се случва. Имат два допълнителни часа Биология и Химия на английски, но без учебници като преговарят материала от седми клас, но и там не виждам някаква по-сериозна натовареност, поставени домашни или изискване за нещо да се научи, предаде, представи. Може би е много рано още и не искат да ги стресират, но малко прекалено лежерно ми се струва предвид заявката на училището и балът, с който се влизаше. Може ли някой да сподели с опит от минали години, как е била ситуацията в т. наречения по старо му подготвителен клас?

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 11:48 от ksanaidu

# 403
  • София
Здравейте, дъщеря ми в момента е 9 клас и според мен бяха доста натоварени миналата година. Домашни имаха всеки ден и си бяха достатъчно. Започват да изучават английски от азбуката и много бързо покриват материала, който са изучавали в часовете по английски до 7 клас. В класа й имаше 4 деца, които не бяха учили английски преди това. Дъщеря ми очакваше да й е лесно, но доста се оплакваше. В 8 клас биология и химия учат първия срок, втория срок ще учат история и география като ФУЧ. Срочни и годишни оценки няма да се поставят по тези предмети и те са единствено с цел подготовка за изучаването им в 9 клас. В 9 клас получиха безплатни учебници по тези четири предмета на български език, а учебниците на английски език си закупихме ние. Поне аз нямам оплаквания от подготовката в училището до момента.

# 404
Здравейте,
Дали някой би могъл да ми даде актуална информация за 1-4 клас в 32-ро? Става дума за 1ви клас от септември 2025та година, към кои учители и паралелки да се насочим, както и цялостно мнение за тези първи години от образованието в това училище? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт