Весела ще е лятната почивка, защото ще съм бременна щастливка! - Бебеправим - Тема 356

• 26 156
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, не знам дали тук е мястото ноо,
ето мястото:
https://www.bg-mamma.com/?topic=606737.390

Станах и ми предписа някакви силни противозачатъчни и каза да ги пия 10 дена след което ще го предизвикане да дойде и от на на 3 и на 21 ден да направя някакви изследвания. Да, но аз няма да ги пуя да се тровя....
Предполагам някаква разновидност на прогестерон ти е предписан, не е противзачатъчно и не е отровно. Без името на лекарството не мога да кажа със сигурност, разбира се.

# 166
  • София/Севлиево
В повечето случаи предписват Дуфастон за предизвикване на цикъл,но на мен са ми давали и Марвелон в доза х2 за 10 дни(това си е противозачатъчно). Щом те викат на ден 3 за изследвания ще проследяват естрогена и прогестетона,на ден 21 обаче не помня какво беше,но всичко е напълно стандартно и безобидно.А и целта си заслужава(що "отрови" съм изпила през годините и то в дози много по -високи от обичайните, но се научих да не чета листовките-щом лекар ги е изписал значи има защо).Спокойно и успех!

# 167
Той каза че е силно противозачатъчно

# 168
Скрит текст:
Здравейте, не знам дали тук е мястото ноо,
Ситуацията е следната.. Закъсняваше ми д 20 дни и отидох на преглед на 20 ден (в петък). Гледаше ме вътрешно и много ме ровеше и каза че не е бременност не е и киста, пита ме за стрес или пътуване и му казах че началото на месеца съм ходила за 5 дена до Лондон, но трябваше да ми дойде преди това. Гледаше гледаше и ми каза че няма намерение да ми идва скоро. Станах и ми предписа някакви силни противозачатъчни и каза да ги пия 10 дена след което ще го предизвикане да дойде и от на на 3 и на 21 ден да направя някакви изследвания. Да, но аз няма да ги пуя да се тровя и на следващия ден имах кървене, но не е цикличната ми кръв. Преди кървях при полов акт и беше на моменти, днес все още продължава кървенето и не знам какво става, но се чудех дали има вариант, в който той не е видял ако има нещо, защото имах доста бяло течение и каза че му е било трудно да види..
Съжалявам, че го пиша. Не искам да се заяждам с никой, но точно този пост го чета пореден път, копиран от другите теми:

Моят съвет е (без да ангажирам никой с него). Направи си тест! Никъде не видях да си правила тест. Това не е врачуване. Направи един тест, дали пиклив, дали кръвен (по-сигурен). Не на последно място целите ли забременяване? Правили ли сте опити? Следиш ли овулация? Иначе казано очакваш ли бременност или предполагаш?
При 20 дена реално закъснение няма как да не се види поне нещо. Но допускам късна овулация, неправилно изчисляване и т.н. Може лекар да допусне грешка и те са хора.
Направи един тест и дйствай по това, което ти е казал АГ-то. На мен също преди време са ми предизвиквали цикъл (веднъж) , след това съм правила същите изследвания. Помня, че вземах оргаментрил. Нямала съм последствия след него. Не е страшно и това понякога се случва в живота на жената. Не всяко закъснение е знак за бременност.
Успех. Надявам се да откриеш отговора, който търсиш поне в една от темита

# 169
Здравейте. Как е настроението днес? Повечето сте в почивка, така че предполагам, всичко е 6.
Нямаме тестове и тва е, някой, някооййй да се похвали? Поне един? Дйте да видим някой стар тест на успешна бременност, пак е ок, важното е да виждаме четрите от време на време.
Аз, както никога, нали този месец имаше много "знаци" от съдбата, реших да си взема тест и да проверя дали тези "знаци" са били истински- ми не, не са. Празно поле , няма и помен от 2-ра черта. Толкова отрицателен, че чак да ме съжали човек. Сега си чакам цикълчето до няколко дни- 4 ли са, 6 ли са, един Господ знае, ще си ме мъчи ПМС-а и ще си чакам инвитрото. То се е видяло, че нормалният начин е за нормалните хора- не за нас.

Мулан, липсваш ми, къде си?

# 170
Джулс не знам защо се сетих за моя съученичка, с която си бяхме гъсти ама после се поотдалечихме, после бременяхме заедно и тя ми каза, че 4г не е ставало бебето а инвитрото от раз, докато разбере и бременна. Дано да забременееш преди това де! Айде пупу.
Иначе настроението е 6 на почивка е друга бира. Почва голямото щракане сега при мен.

# 171
Благодаря, момичета.
Да, абсолютно редовна без последния месец. Винаги от както имам цикъл е на 28 дни и дори часа беше около 13:00.
Юли месец ни е първия за опити и ми дойде на 19 ден.. супер странно. Но имах много проблеми и стрес и може и да е това. Почнах тестове за овулация от 7 ден, заради ранното идване на цикъла. Вчера ми беше 13 ден и нямам все още положителен резултат. Уж почнах да меря и БЗ, но след като ме показа 35.3 или 35.5 градуса в събота спрях. Сега имам нов термометър с галий и ако се налага другия месец ще го ползвам.
Да, мисля относно тренировките да мина на повече кардио, да бягам и на стадиона. И много разходки.
П.с. сега чета за Пре сийд, някакъв лубрикант, който помагал ЦС и уж забременяването.

Продължи с меренето на БТ. Тя ще покаже дали е имало овулация. Това че си пропуснала няколко дни не е проблем. важното е да хванеш преди О и да проследиш нататък. Дори бременност се засича ☺.

# 172
Днес се роди третото дете на братовчед ми. След 5 годишна борба, поне за едно. След неуспешно ин витро и отчаяние - 3 естествено заченати породени деца.
Много съм щастлива, че си имат още едно мъничко щастие.
Скрит текст:
Аз бях с термин, ден след нейния. Тъжно ми е, ама радостта ми е по-голяма. Явно надживях тъгата 💜

# 173
  • София/Севлиево
BornToBeHappy -първо честита радост.И второ-не се отчайвай.Ще ти се случи съвсем скоро и на теб,сигурна съм(само ако знаеш на колко много съфорумки пожелах бебета през годините и всички те вече имат...).Помня ,когато сестра ми забременя с втората племенничка, дойде и ме прегърна и ми каза колко я е страх,защото първата тъкмо бе навършила една година, и ме помоли да не и се сърдя(аз тъкмо бях направила първата инвитро стимулация).не само, че не и се сърдех, ами и благодарих и сега обожавам племенничките си.Знам, че и моето бебе ме чака и ще дойде когато трябва(въпреки че от 2016-та насам 8.03 ми е най-тъжния ден в годината-на тази дата ми бе първия мисед след първия ЗЕТ, на същата дата през 2017-та ми се падаше термина с тризнаците...).Горе главата-всички ще имаме своите бебета,някои по-лесно,на други ще ни е по-трудно,но ще стане...

# 174
Здравейте момичета. Ние се постарахме този месец, но нещо в овулацията си не съм съвсем сигурна и си записах час за гинеколог другия месец. Или ще видя точица или ще поговорим за фоликулометрия да се направи и може би някое друго изследване, дай боже да е първото. Правих тестове, мерих температура, ползвах гела изобщо всички мерки. 5ти месец опити и знам, че не е много, но ще съм по-спокойна, ако ме видят. Чакам и аз някоя да се включи с 2 чертички да ни разведри малко Hug

# 175
Елислава, знам, че е така. Аз не съм се отчаяла. Просто ми е мъчно, че сега трябваше да са ми пълни ръцете. Ще стане, разбира се. При всички ни. Много съм щастлива даже за тях. Преминах през етапите на отчаяние, заедно с тях. А аз още бях „боса” в тези работи. Заслужено се радват на трите си деца. Първото се роди през декември 2015. 💜

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 18:26 от BornToBeHappy

# 176
Хайде да Ви се похваля😀 Страхотен подарък за утрешния ми рожден ден. Поръсваме ви всички с този късмет!6сед.+1 ден видяхме ембрионче 7мм и чухме сърчице. Моля се всичко да е наред и занапред, че тази една седмица се измъчих докато дойде прегледа, заради страха от “кухо яйце”..
Пожелавам ви идния месец да ви донесе това щастие, което аз изпитвам🙏🏻

# 177
Здравейте. Как е настроението днес? Повечето сте в почивка, така че предполагам, всичко е 6.
Нямаме тестове и тва е, някой, някооййй да се похвали? Поне един? Дйте да видим някой стар тест на успешна бременност, пак е ок, важното е да виждаме четрите от време на време.
Вярно,че този месец е малко куц… за момента. Вярвам, че е някакво затишие пред огромна буря от двучертичков дъжд с гръмотевици от близнаци, че и градушка от тризнаци.
Не мога да се похваля с тест за бременност, но имам от днес тест за ову…

BornToBeHappy Да е честито малкото вързопче. Да е живо , здраво и много белички да им прави. Малко далеч от темата, ама аз винаги съм искала семейство с 3 деца.
Скрит текст:

Kaylinnn 5 месеца не са много, ама си тежат. Аз броих до годината. Вече само казвам над година, че правим опити. Това , което минаваш и ние го минахме. Бодене, изследвания… ама само при мен. Вече наистина се чудим дали нямаме и мъжки фактор. Така , че след началото на август, когато ми е часа за АГ най-вероятно и той ще поеме път към клиника. Така, че не се знае. Ако не стане може да го подготвяш, че и той може да се наложи да посети доктор. Ние доста поговорихме предварително и беше на приливи и отливи. Хем съгласен, а като наближи „дай да опитаме, то още рано”

lukytoo Току що си ударих задника в тавана. Страхотно !!! Освежаваш темата и надеждата . Хвърляй волно прашец, няма значение от цвета

# 178
Лъкиии честито и до финал!!!
Преповдигна ми настроението.
Много се радвам на положителни тестове, а защо пък не направо на чути сърчица!!

Хайде момичета да напълним темата с бебета!!!
🍀🤰🏻🍀🤰🏻🍀🤰🏻🍀🤰🏻🌞🤰🏻🍀🤰🏻🍀🤰🏻🍀

# 179
lukytoo страхотна новина! да е леко и безпроблемно до пухкавия финал Hug

BornToBeHappy честита радост! Hug

Една от най-близките ми приятелки, с която и работим заедно забременя миналата година, а беше категорична, че не иска второ дете. Тогава мисълта за бременност на мен не ми беше разрешена (то и сега не е ясно дали ще го бъде) и ми беше хем радостно, хем тъжно, че аз няма да мина през това отново, а бях с нея буквално всеки ден от бременността, с всички трепети, тревоги и ритничета. Като се роди очарователното малко същество, радостта изцяло надделя Heart

Сестра ми пък бременееше преди години с нейната най-близка приятелка. Приятелката и загуби бебето в шестия месец. Много тежко, а сестра ми толкова го преживя и дори се чувстваше виновна, че при нея всичко е наред, чудеше се как да прикрие нейната си радост. Малко след това приятелката разбра, че мъжа и има връзка с друга жена от години, разделиха се и след известно време тя срещна друг мъж, с който в момента щастливо отглеждат прекрасно здраво дете.

Понякога човек не знае какво го очаква зад ъгъла, важно е да сме позитивни и да вярваме, че ни очаква най-хубавото! Yellow Heart

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 19:19 от tickles

Общи условия

Активация на акаунт