Весела ще е лятната почивка, защото ще съм бременна щастливка! - Бебеправим - Тема 356

• 26 153
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
 Аз пък  не откривам много силна логика на това да спреш тренировки заради О. Това не е болест, че да променяш изцяло начин на живот и тн. Мишле, ако нещо толкова здравословно ти доставя удоволствие - не го спирай! Е освен ако не вдигаш 220 от лежанка Grinning тогава понамали тежестта.
Четох тук и за девойки, които не започват режим, защото бебеправят... пак не намирам логика Grinning, ако искате да подобрите физическото си състояние защо заради бебеправене се стопирате, точно обратното според мен трябва да се случи.
 Аз пак влизам от никъде Grinning, но който ме познава си знае, че така правя.
 Аз съм добре, на ОК съм имам кървене вече 15 дни без спирка. Утре съм при АГ-то, ще видим защо така кървя, дали кистата е намалила размера си и така Simple Smile. Откриха ми тромбофилия, но не е толкова рисковата, което е добре. Радвам се, че знам!
Яна777, според мен е добре да се направи това изследване. Понякога болестите са без симптоми. Аз си направих МБ и хламидия, уреплазма и микроплазма ( това поне излезе чисто) и МБ излезна не много добре, а симптоми нямах НИКАКВИ Rolling Eyes
Имаме и леки проблемчета с мъжки фактор... нооооооо, вярваме, че всеки проблем си има решение и не сме се предали ИЗОБЩО Heart Eyes
Искам и вие да сте положително настроени, независимо колко гадно е положението... защото в края на краищата съсипваме само себе си...

# 151
Аз пък  не откривам много силна логика на това да спреш тренировки заради О. Това не е болест, че да променяш изцяло начин на живот и тн. Мишле, ако нещо толкова здравословно ти доставя удоволствие - не го спирай! Е освен ако не вдигаш 220 от лежанка Grinning тогава понамали тежестта.
Четох тук и за девойки, които не започват режим, защото бебеправят... пак не намирам логика Grinning, ако искате да подобрите физическото си състояние защо заради бебеправене се стопирате, точно обратното според мен трябва да се случи.
 Аз пак влизам от никъде Grinning, но който ме познава си знае, че така правя.
 Аз съм добре, на ОК съм имам кървене вече 15 дни без спирка. Утре съм при АГ-то, ще видим защо така кървя, дали кистата е намалила размера си и така Simple Smile. Откриха ми тромбофилия, но не е толкова рисковата, което е добре. Радвам се, че знам!
Яна777, според мен е добре да се направи това изследване. Понякога болестите са без симптоми. Аз си направих МБ и хламидия, уреплазма и микроплазма ( това поне излезе чисто) и МБ излезна не много добре, а симптоми нямах НИКАКВИ Rolling Eyes
Имаме и леки проблемчета с мъжки фактор... нооооооо, вярваме, че всеки проблем си има решение и не сме се предали ИЗОБЩО Heart Eyes
Искам и вие да сте положително настроени, независимо колко гадно е положението... защото в края на краищата съсипваме само себе си...

Най-вероятно ще ги пусна за мое си спокойствие,но начина по който ми го казаха събуди недоверие в мен и за това се разколебавам от време на време .. ох луда работа .. да бъда или да не бъда 😄😄

# 152
Привет на всички!
Рокет - точно същото ми се случи миналата година, една приятелка, която даже не искаше повече деца, се оказа неочаквано бременна точно след миседа ми. В момента си има 2-месечно бебче. Ами криво ми стана в началото, но сега й се радвам. При мен е по-лесно, тъй като тя е в България, а аз в Африка - тоест не бях поне свидетел на живо на цялата бременност и пр.
Блек - супер! Наистина се освежих като ти прочетох поста. Действайте смело!
Мишле - аз от години тренирам с тежести и имах същите дилеми. Миналата година като забременях минах само на кардио, въпреки че не съм 100% сигурна дали е наложително. Мисля като забременея скоро (Simple Smile пак така да направя!
Момичета, да ви кажа какво ми се случи в събота. Бяхме на едно събитие в училището на големия ми син и се заговорих с едно много симпатично семейство. Те са с английско/холандски произход, от много поколения в Африка и имат следните деца: момиче на 8, момче на 5 и тризначки на 2 + 2 кучета. Направо не знам как оцеляват, но не е там въпросът. Гледам, че майката е много умислена нещо и я питам какво става, добре ли си, има ли някакъв проблем... И тя каза, че момченцето било в депресия, че всички други деца в семейството са момичета и сега им се моли денонощно за братче. Горката жена ми казва "Толкова искам да е щастлив, но с още едно направо ще умрем"Simple Smile)) Та така - подобни проблеми също са налични. Хайде, хубав ден на всички!

# 153
Мишле, знам, че момичета които тренират много силово често нямат и менструация, тъй като се счита, че прекаленото натоварване стресира организма, а оттам пролактинът скача и пречи на яйчниците да овулират. Но и аз като Марианка съм съгласна за леката до умерена активност, която може да ти е само от полза. Може да намалиш лекичко наистина, ако силово тренираш. Имаш ли редовна менструация иначе?

# 154
  • София/Севлиево
Леките тренировки много помагат.След първия мисед 2016-та почнах такива(а аз съм скарана много със спорта) и след 3 месеца пак бях бременна,за съжаление пак за кратко...Сега пак ще почна до трансфера октомври, надявам се да помогне...

# 155
Ехо аз съм на почивка и малко по диагонал чета, съжалявам за което, но се радвам, че темата е оживена, и доста неща се случат, има действие-ще има и бебета!

За тренировките, че е най-последно си мисля, че спорта само може да помогне! Есте не става дума да вдигаме 200кг от лежанка Wink за спряла менструация съм чувала по скоро от глад и диети, но дори и професионалните атлетки има цикъл като цяло. А те тренират на ниво, което се съмнявам, че някоя от нас ще постигне!

# 156
Благодаря, момичета.
Да, абсолютно редовна без последния месец. Винаги от както имам цикъл е на 28 дни и дори часа беше около 13:00.
Юли месец ни е първия за опити и ми дойде на 19 ден.. супер странно. Но имах много проблеми и стрес и може и да е това. Почнах тестове за овулация от 7 ден, заради ранното идване на цикъла. Вчера ми беше 13 ден и нямам все още положителен резултат. Уж почнах да меря и БЗ, но след като ме показа 35.3 или 35.5 градуса в събота спрях. Сега имам нов термометър с галий и ако се налага другия месец ще го ползвам.
Да, мисля относно тренировките да мина на повече кардио, да бягам и на стадиона. И много разходки.
П.с. сега чета за Пре сийд, някакъв лубрикант, който помагал ЦС и уж забременяването.

# 157

Как се прави тази красота? Интересуват ме как се изрязват цифрите? С шаблон?

Надявам се това да ти помогне :
https://www.youtube.com/watch?v=XK-WefHQvRU
https://www.youtube.com/watch?v=G4AmR2C7LZo
https://www.youtube.com/watch?v=eNu1lFBDuc0

Rocket горе главата и смелост , момиче. Аз бях така. При първата загуба с моята най-добра приятелка се движихме с една седмица разлика (аз бях с една седмица по-назад). Много ми беше зле, гледах коремчето и как расте, как ме влачи по магазини да купуваме това и онова. Поревавах си често, докато малкия не се роди и в момента в който го видях го заобичах, а приятелката ми само ми го тика в ръцете, кара ме да сменям памперси, преобличане, хранене, което много помогна да превъзмогна собствената си болка. Сега мога да кажа, че съм страхотна леля на едно малко чудо и само да ме види и изпада в диво щастие, а на мен ми е толкова хубаво, че почти бях забравила какво беше тогава. Казуса ти ме върна към онези моменти, в които и аз си поревавах.

Blackwidow1322  Честит рожден ден на патерица на рожденика! Да ти е жив , здрав  и много да те слуша

Ей, момичета, изчезнах за 4-5 дена и имах да чета цял ден хахаха. Добре дошли на новите момичета. Нови момичета- нов късмет. Гледам нещо съм отпаднала от списъка!? В последния списък в старата тема ме имаше, ама в новия - тц. Но извън и в списъка ние усилено си бебецъкаме. Работата ми с температурата отпадат главоломно. Бяхме на командировка и нямаше как просто да меря, но тестовете си вървят и чертата  се насища доста и май ову- то ще е по-рано от очакваното.

Радва ме, че от темата за нашите форми минахме главоломно на формите на нашите другарчета... Чета, чета и се чудя аз да се радвам ли, да не се ли? Ние и двамата сме си сферичн. Общо взето нямаме талия, имаме екватори. Ама да сме живи и здрави интимния ни живот е екстра. Хич не мога да му се оплача. Радко се случва да си откажем, ама и двамата не тренираме нищо, освен по командировки. На последната не бях спала 30 часа и за тези часове извървяхме около 20 км преход. От цялата работа имах два неприятни мазола на единия крак, но нито мускулна, нито нищо. А колкото за силовото трениране, съм чувала , че вреди. Една позната забременя без особени проблеми (тичаше по 10 км / ден). Не се спря дори през бременността, въпреки препоръките на лекарите да намали. Накрая роди преждевременно в 7 месец. Не мисля, че ако има умерени тренировки би навредило, даже мисля, че би било полезно. Сега тежките тренировки и лишения са друг въпрос. Мисля, че организма се чувства добре, всичко ще е ок. Хубаво е и при идеята за бебе и желанието да се смъкне някое кило да се посети и специалист - диетолог и професонален треньор. Всеки е индивидуален и е добре да се консултира лично. На един може да не му пречи, но на друг може да му е пречка.

# 158
Бренди, предполагам, че тази постоянна смяна на времето също си казва думата. Погледнах си календара - април съм била с 24-дневен ц, после 2 месеца по 27 и последния е бил 26. Така, че не мисля, че е странно. Просто на теб ще ти е по-трудно с изследванията. Simple Smile

Мишле, аз не съм от трениращите, но може ни съм за малко да се олекотят упражненията. В крайна сметка щом постоянно си тренираш, няма нужда да ги спираш. Wink

# 159
Калиниста, много силово какво значи? Много силово при жени, които взимат химия и качват много мускулна маса... да... при тях менструацията спира. Но при едно нормално силово трениране.... такова нещо не се случва. Както Ц. не спира при нормален, правилен, съобразен със здравето хранителен режим.
Много жени свързват силова тренировка с мустакати, нацепени жени.... нищо подобно, освен пак казвам, ако не си бият хормон на растежа.... и там другите красоти.
Подскоците и коремните преси е добре да се избягват след О., но това е. Вече при сигурна бременност, намаляване на физическото натоварване през 1-ви триместър си е препоръчително, но тук говорим за преди забременяване Simple Smile
Бебеправенето пак казвам, не е причина да спреш или да не започнеш един здравословен начин на живот! Дами, силовите тренировки са 1000000 пъти по- малко вредни от излишните 10-20-30 килограма.

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 12:46 от Лиилоо

# 160
Благодаря, момичета.
Да, абсолютно редовна без последния месец. Винаги от както имам цикъл е на 28 дни и дори часа беше около 13:00.
Юли месец ни е първия за опити и ми дойде на 19 ден.. супер странно. Но имах много проблеми и стрес и може и да е това. Почнах тестове за овулация от 7 ден, заради ранното идване на цикъла. Вчера ми беше 13 ден и нямам все още положителен резултат. Уж почнах да меря и БЗ, но след като ме показа 35.3 или 35.5 градуса в събота спрях. Сега имам нов термометър с галий и ако се налага другия месец ще го ползвам.
Да, мисля относно тренировките да мина на повече кардио, да бягам и на стадиона. И много разходки.
П.с. сега чета за Пре сийд, някакъв лубрикант, който помагал ЦС и уж забременяването.
Аз ползвам от 2 месеца преферт гел, което май е същият и засега нищо... Но със сигурност не би попречил де.

# 161
  • София/Севлиево
Нормално е веднъж годишно цикълът да има голямо закъснение и без бременност, особено сега в жегите.Също при смяна на сезоните е нормално да имаме ановулаторни цикли(това съм го обсъждала дълго с моя репро лекар)...
На мен взе че ми дойде,сега трябва да се заредя с голямо търпение до октомври(при все че имам О,даже я усещам,и за 15 години с ММ никога не сме се пазили ,след толкова време изобщо не се надявам нещата да станат по естествен начин и ще си чакам трансфера октомври)...
Някой по-назад бе писал за изследване на муко- и уреаплазма-добре е поне веднъж човек да си ги пусне,заедно с партньора си,защото те са заразни и нямат никакви симптоми,а при положителен резултат могат да направят големи бели-стерилитет,спонтанен аборт...
Ползвала съм Пре сийд преди когато правех инсеминациите по съвет на лекарката,която ми ги прави,но нямаше никакъв ефект...
За килограмите съм съгласна-колкото повече излишни имаш,толкова по-зле при една бъдеща бременност-водят до страшно много рискове-преддиабет и диабет, прееклампсия и др.

# 162
Аз тренирах по 2 -3 часа всяка сутрин преди да забременея. Не мога да кажа, че съм тренирала с кой знае какви тежести. Дъмбели по 8-10 кг и до 20 -25 кг за клекове и лостове/щанги или както им викат + кардио, не съм усетила разлика, но знам, че ако случайно забременееш една идея да намалиш тежестите, имам познати трениращи със случаи на отлепяне на плацента от претрениране. Аз лично забременях и преди 1ви положителен тест ми беше мн тежко да тренирам + всеки ми миришеше от километри на пот, а лелката която дезинфекцира, щеше да ме умори с тоя препарат, и така последвали 3 месеца повръщане в къщи, та до ден днешен ми се тренира, ама уви вече няма време Grinning. Иначе не мисля, че пречат тежестите, но да са умерени. Успешен ден на всички!

# 163
Здравейте, не знам дали тук е мястото ноо,
Ситуацията е следната.. Закъсняваше ми д 20 дни и отидох на преглед на 20 ден (в петък). Гледаше ме вътрешно и много ме ровеше и каза че не е бременност не е и киста, пита ме за стрес или пътуване и му казах че началото на месеца съм ходила за 5 дена до Лондон, но трябваше да ми дойде преди това. Гледаше гледаше и ми каза че няма намерение да ми идва скоро. Станах и ми предписа някакви силни противозачатъчни и каза да ги пия 10 дена след което ще го предизвикане да дойде и от на на 3 и на 21 ден да направя някакви изследвания. Да, но аз няма да ги пуя да се тровя и на следващия ден имах кървене, но не е цикличната ми кръв. Преди кървях при полов акт и беше на моменти, днес все още продължава кървенето и не знам какво става, но се чудех дали има вариант, в който той не е видял ако има нещо, защото имах доста бяло течение и каза че му е било трудно да види..

# 164
По принцип бременност и ( не дай си боже, че е неприятно) миссед, се отчита на кръвен (ЧХГ, ако не се лъжа). Потърси второ мнение, ако се съмняваш. По принцип съм прокървявала от преглед, особенно от взимане на цитонамазка.

Общи условия

Активация на акаунт