Високо TSH...help

• 20 286
  • 126
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Високото ТСХ при бременност може да предизвика спонтанен аборт. След като въпреки вземането на еутирокс ТСХ остава високо, явно дозата ви е крайно недостатъчна.

# 121
Сетих се, че в супер док има онлайн консултации през Хилти, обикновенно става по бързо, пробвайте от там, да покажете изследванията на ендокринолог.
Все пак се надявам вече да сте намерили специалист!  Успех!

Здравейте, знам, че темата е стара, но реших да пиша. Поради планирана бременност си направих изследване на хормоните, вкл. и тези на щитовидната жлеза. Излезе ми стойност на TSH 5,5, впоследствие отидох на ендокринолог, който ми изписа Еутирокс от 25 мкг, малко след това разбрах, че съм бременна, направих изследване пак и 20 дни вече е 6,5, въпреки че пия хормон. Цял следобед звъня по телефони да запазя час, най-ранните, които ми дават са за 03.09, което е след 3 седмици и направо ще се побъркам.

# 122
Здравейте, от Велико Търново съм звънях на всички специалности тук, но всички са отпуск, звънях и на клиники в Плевен, положението е същото. Чух се с гинеколога, която ми вдигна дозата на 50мкг, междувременно успях да си запазя час през това приложение за Понеделник. Просто тов е, което мога да направя в момента, надявам се, че всичко ще е наред.

# 123
Успех, щом е вдигнал дозата, всичко ще е наред!  Не се притеснявайте!

Здравейте, от Велико Търново съм звънях на всички специалности тук, но всички са отпуск, звънях и на клиники в Плевен, положението е същото. Чух се с гинеколога, която ми вдигна дозата на 50мкг, междувременно успях да си запазя час през това приложение за Понеделник. Просто тов е, което мога да направя в момента, надявам се, че всичко ще е наред.

# 124
Здравейте! Нова съм тук и съм доста притеснена, на 23г. съм. Пуснах си годишните изследвания и уви всичко е перфектно без TSH. За първи път имам такъв резултата- 22.6 и съм меко казано шокирана. Утре съм на гинеколог, отново за контролен преглед, защото от 2-3 седмици наблюдавам необичайно течение и не знам дали нещата могат да имат нещо общо. Бих искала да чуя все пак съвет как процедирате вие в подобни ситуации.

# 125
  • София
Повгорете изследването в централата на някоя лаборатория, да не би да е лабораторна грешка или нещо да са закъснели с изследването на пробата, по възможност на чист ден. След това с резултата - на добър ендокринолог,който да може да направи ехографски изследване на жлезата. Най-добре да пуснете пълни изследвания - TSH, FT3, FT4, TAT, MAT.

# 126
Здравейте, момичета! При мен има развитие след консултацията с гинеколога и вдигането на дозата, успях да посетя и ендокринолог, който направи дозата 75 мг през уикенда и така днес е 4,5. Надявам се, че ще падне още в следващите седмици, все пак поне е тръгнало надолу! Стискам палци на всички 🙏

Общи условия

Активация на акаунт