Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 237 185
  • 781
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,може ли да ми дадете лекарство което изчиства гъбички навсякъде,че ми излязоха по езика слагах си антибиотични капки за нос и дактарин гел ,и ми излязоха повече гъбички.Направо не се търпи.С хашимото съм а тези с хаши имат Candida албиканс в повечето случаи.Cry

# 586
https://www.amazon.ca/NutraBlast-Boric-Acid-Vaginal-Suppositorie … %2C202&sr=8-5

malinakupina,  това са моите. Моята докторка не препоръча пробиотик. Аз се бях подготвила и питах за този, за онзи и тя ми каза, че бор. киселина ще ти нормализира нивата на лактобацилите, нямаш нужда от друго. И наистина така стана.

Хмм, никъде не мога да намеря нещо подобно при нас. Погледнах в английския амазон и iHerb, но и там няма. В състава на Донафил и Миковаг плюс има борна киселина, но никъде не е упоменато в какво количество е, което ме навежда на мисълта, че е съвсем недостатъчно! Чудя се дали в някоя аптека не приготвят такива глобули, но за това ще е нужно рецепта, а разбира се знаем как лекуват при нас докторите.

malinakupina,  наистина е добра идея да попиташ направо в аптека, която правят лекарства. Знам, че в БГ борик ацида се продава под формата на прах. А спокойно можеш да си закупиш нужното количество и сама да си го сложиш в капсули (като за антибиотик, така изглеждат).
Или просто да ги помолиш в аптеката да ти сложат в капсули по 500 мг в капсули, не знам дали ще е нужна рецепта в този случай, попитай!
Иначе ме учудва, че не можеш да намериш в Амазон .

Другото, за което се сещам е Oregano oil  етерично масло (масло от риган). Помага за кандида, особено албиканис. В момента го изучавам, чета, интересувам се. Още не мога да кажа как се прилага, дали се маже или пие, само знам, че е супер полезно за доста неща.

Да, намерих аптеки, които могат да приготвят глобулите, но всички изискват рецепта, а такава никой лекар не би ти изписал, специално в България, поне това са моите наблюдения от многото лекари, които съм посетила. Наистина продават борна киселина на прах, но дали е същата? Честно казано не се наемам аз да си напълня капсули, защото идея си нямам по колко трябва да сложа и и най-вече как точно да го изчисля.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 16:23 от malinakupina

# 587
🌻Здравейте момичета,

Моля ви, ако някой може да ми даде съвет какво да правя. 🙏
Преди 6 месеца слагах вагинални глобули Макмирор. След лечението развих Кандида Глабрата(искам да отбележа, че за първи път имам гъбички), последва АБ лечение и две МБ през  месец, които бяха чисти. Тъй като ще се подлагам на хистероскопия и трябва да съм чиста, онзи ден си направих пак МБ и честито - Кандида Тропикалис + Кандида Крузей. Пак ми изписаха Макмирор, но изобщо не искам да го използвам пак и не знам вече какво да правя. Sad((

# 588
След упорити гъбички, които 7 месеца мъчих с Микомакс и разни кремове, накрая Макмирор ме спаси.  Гъбите не са от Макмирора, просто не е успял да се справи и с тях.

# 589
Тъй като ще се подлагам на хистероскопия и трябва да съм чиста.....
Правила съм хистероскопия и лекарят нищо не спомена за микробиология.

# 590
Тъй като ще се подлагам на хистероскопия и трябва да съм чиста.....
Правила съм хистероскопия и лекарят нищо не спомена за микробиология.

Не искам да създавам излишна паника, но е редно преди хистероскопия, дори и тя да е обикновенна манипулация, да се вземе влагалище секрек и изключи наличието на инфекции.

# 591
Може и така да е. Споделих личен опит.

# 592
🌻Здравейте момичета,

Моля ви, ако някой може да ми даде съвет какво да правя. 🙏
Преди 6 месеца слагах вагинални глобули Макмирор. След лечението развих Кандида Глабрата(искам да отбележа, че за първи път имам гъбички), последва АБ лечение и две МБ през  месец, които бяха чисти. Тъй като ще се подлагам на хистероскопия и трябва да съм чиста, онзи ден си направих пак МБ и честито - Кандида Тропикалис + Кандида Крузей. Пак ми изписаха Макмирор, но изобщо не искам да го използвам пак и не знам вече какво да правя. Sad((

Здравей!
По мои наблюдения, тези редки видове кандида се появяват ненадейно когато се разбута из основи баланса в организма (не само във влагалището). Забелязала съм, че при Глабрата и Крусей изписват Итраконазол по схема..но това отнема време, а и понякога не е ефикасно. Усилията може би трябва да се насочат към цялостно укрепване на организма, а и да не пренебрегваме психо-емоционалното състояние на жената, при което всеки дислабанс, стрес или безпокойство може да се отразят точно върху пикочо половата система...Така сме устроени просто Frowning1

# 593
Благодаря ти, Кафенце! Simple Smile
Срещала ли си подобен случай и да се излекува примерно от глобули с борна киселина за 10 дни? Просто трябва да съм чиста заради хистерото, а от декември все нещо изкачва, я гъби, я съм болна, я извънредно положение... Sad

А и да питам още нещо момичета.
Как правите секс докато се лекувате?
(Леко риторичен въпрос, но знам ли... 😁)
И ако докато провеждате лечение от гъбички, които не се предават по полов път, дали е безопасно да се прави секс без презарватив?
Благодаря ви! 😊

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 18:46 от *Тhe*Butterfly*

# 594
Здравей Simple Smile
Аз днес обиколих 3 аптеки и в четвъртата намерих Донафил. Съдържанието на борна киселина в една глобула е 300мг, като по схема трябва да се приемат 600мг.,демек сутрин и вечер за 10дни. Доста изчетох днес по темата, защото не ми се връща отново на предписания ми Макмирор и мисля, че Донафила е добър вариант.
Ще споделя мнение след лечението, надявам се да е положително! Simple Smile

Благодаря за информацията! Явно само в листовката пише какви количества има от съответния продукт, защото аз никъде не успях да намерих из интернет пространството. Сега ако някой каже и за Микогав плюс какви са мг? Да направим съпоставка!

Пожелавам ти успешно оздравяване!

# 595
Бътерфлайче - за секса - както го чувстваш. По принцип, ако се чувстваш нормално и нямаш дискомфорт, няма проблем да се прави, но е по-разумно да е с презерватив (което си е гадно, но...за всеки случай). Относно борната киселина - ползвала съм два продукта с такъв състав, единият е Миковаг, другият е Донафил, и от двата съм много доволна, първият ми е помагал и помага за кандида, а вторият съм го ползвала при бактериална вагиноза (конкретно, имах гарднерела вагиналис). Безвредни са, т.е. нямат лекарствена съставка - и мисля, че биха помогнали в много ситуации, без да навредят по никакъв начин.

Доста дами се оплакват от Макмирор напоследък, вкл. и аз самата, направих ужасна реакция след третата капсула, просто беше кошмарно...а преди съм го ползвала 2 пъти без проблем.

Донафил как така се слага сутрин и вечер? Логично е всяка капсула или глобулка да се слага само вечер преди лягане...

# 596
Аз по принцип съм много страхлива и докато трае лечението предпочитам да правим секс с презарватив, макар че според приятелят ми няма проблем да правим без, тъй като гъбите, които имам не се предават по полов път. Има логика, ама пусти страх...

За Донафил-а намерих една презентация, която прикачам, дано не нарушавам правилата.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … MVNuVDJ2F7qUfijYi

# 597
Момичета, може ли да кажете дали гинофилус може да се поставя по време на цикъл и дали има същото действие, тъй като намирам различна информация в нета ? Flowers Hibiscus

# 598
За Донафил-а намерих една презентация, която прикачам, дано не нарушавам правилата.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … MVNuVDJ2F7qUfijYi

Наистина посочват сутрин и вечер да се слагат, но не виждам смисъла да си я поставяш сутрин, нали всичко ще изтече? Предполагам, че няма проблем и двете да се прилагат вечер.

*Тhe*Butterfly*, ти как правиш лечението?

# 599
По време на цикъл нищо не се поставя вагинално, безмислено е, защото всичко се изхвърля.

Общи условия

Активация на акаунт