Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 237 193
  • 781
  •   2
Отговори
# 570
  • Варна
Донафил също е с борна и млечна киселина , някой пробвал ли го е ?
Аз скоро бях с Миковаг плюс и облекчението беше само временно ... 🙄

# 571
Аз съм го ползвала. Действал е.

# 572
  • Варна
Аз съм го ползвала. Действал е.
А дали е подходящ за профилактика ?

# 573
Нямам идея.

# 574
Здравейте, писала съм и преди за нашите проблеми ама накратко около година някъде с мъжа ми се борехме с упоритата Гарднерела. Излекувахме се, но отскоро мъжа ми усеща сърбеж и мирис, пусна си изследвания за гъби и гарднерела и са добре. Познаваме работещите в лабораторията и са му предложили да пусне кръвен тест за хламидия, други изследвания какви може да пусне?

# 575
Здравейте, писала съм и преди за нашите проблеми ама накратко около година някъде с мъжа ми се борехме с упоритата Гарднерела. Излекувахме се, но отскоро мъжа ми усеща сърбеж и мирис, пусна си изследвания за гъби и гарднерела и са добре. Познаваме работещите в лабораторията и са му предложили да пусне кръвен тест за хламидия, други изследвания какви може да пусне?

Може да изследва още за трихомони, уреа и микоплазма, които в повечето случаи се тестват извън стандартната микробиология. При мъжете е важно и точно какво е изследването - дали е еякулат, уретрален секрет, намазка или урина. Най-добре мъжът ти да пусне еякулат и стерилна урина. Между другото, хламидиите се тестват не само с кръвни изследвания, но и с посявка от различни секрети или ДНК тест.

# 576
Някой ползвал ли е Narine lady?

# 577
Момичета, ще пия АБ 10 дни.
Колко таблетки Микомакс да си взема и през колко дни да ги пия?
Личната каза, 1 таблетка на 5тия ден, което ми се вижда малко...

# 578
https://www.amazon.ca/NutraBlast-Boric-Acid-Vaginal-Suppositorie … %2C202&sr=8-5

malinakupina,  това са моите. Моята докторка не препоръча пробиотик. Аз се бях подготвила и питах за този, за онзи и тя ми каза, че бор. киселина ще ти нормализира нивата на лактобацилите, нямаш нужда от друго. И наистина така стана.

Хмм, никъде не мога да намеря нещо подобно при нас. Погледнах в английския амазон и iHerb, но и там няма. В състава на Донафил и Миковаг плюс има борна киселина, но никъде не е упоменато в какво количество е, което ме навежда на мисълта, че е съвсем недостатъчно! Чудя се дали в някоя аптека не приготвят такива глобули, но за това ще е нужно рецепта, а разбира се знаем как лекуват при нас докторите.

# 579
Здравейте, някой дали се е сблъсквал с подобно чудо, от доста време се боря с гъбички, пускала съм доста изследвания и никога няма нищо друго освен тях, изолирват се два щама - албиканс и глабрата, като или се редуват, или в една лаборатория откриват едно, а в друга - друго, не мога да разбера. Когато се изолира албиканс, обаче стандартно не се прави антибиограма.. последният път даже казах, да направят, предвид моят случай, но сега видях, че пак не са. Използвала съм глобули с борна кисена мисля, че към 10тина дни, на няколко път, следвах всички схеми на лекарите, към които се обърнах и няма и няма, от 2 години чиста микробиология нямам. Глабрата вече е почти резистентна към повечето продукти в България, остана само нистатин и клотримазол, и двата съм ги пробвала без резултат. Пия сумати добавки, Кандида Съпорт, пробиотик Синкванон.. Никога не съм имала сърбеж, както чета, че е характерно, при мен просто е възпалено мястото отвън, около "отвора" на влагалището, самата кожа се вижда, че има даже вече нацепвания от толкова време, много кремове съм мазала - нистатин, клотримазол, микомакс, облекчение на този симптом парене няма. Някои имал ли е подобен проблем и може ли да препоръча крем евентуално? Или натурален крем или каквото и да че вече .. Предварително благодаря и успех на всички, с каквото мога и а ще помагам, знам колко е "забавно" това положение, ама не се отказвайте в никакъв случай Wink) Всеки опит е ценен!!

taniavesko, последното което използвах беше Нарине Лейди, пълният комплект с 3 промивки предварително и после 15 апликации пробиотик, докато правех 3 дни промивки ми изчезна течението, но после бавно се завърна, при мен май ефекта беше почти нулев, но това е моят случай, на някои помага

# 580
Не знам дали аз мога да ти помогна, но аз от години се боря с тези упорити гъби. Докато миналата година лекаря не ми направи изследване за гарднерела и излезе положителен. Каза че се препокриват и затова е трудно да се излекува човек от гъби, като реално е нещо друго. А за зачервеното нямам представа от какво може да е. Пусни си и други изследвания, не само микробиология Simple Smile

# 581
https://www.amazon.ca/NutraBlast-Boric-Acid-Vaginal-Suppositorie … %2C202&sr=8-5

malinakupina,  това са моите. Моята докторка не препоръча пробиотик. Аз се бях подготвила и питах за този, за онзи и тя ми каза, че бор. киселина ще ти нормализира нивата на лактобацилите, нямаш нужда от друго. И наистина така стана.

Хмм, никъде не мога да намеря нещо подобно при нас. Погледнах в английския амазон и iHerb, но и там няма. В състава на Донафил и Миковаг плюс има борна киселина, но никъде не е упоменато в какво количество е, което ме навежда на мисълта, че е съвсем недостатъчно! Чудя се дали в някоя аптека не приготвят такива глобули, но за това ще е нужно рецепта, а разбира се знаем как лекуват при нас докторите.

malinakupina,  наистина е добра идея да попиташ направо в аптека, която правят лекарства. Знам, че в БГ борик ацида се продава под формата на прах. А спокойно можеш да си закупиш нужното количество и сама да си го сложиш в капсули (като за антибиотик, така изглеждат).
Или просто да ги помолиш в аптеката да ти сложат в капсули по 500 мг в капсули, не знам дали ще е нужна рецепта в този случай, попитай!
Иначе ме учудва, че не можеш да намериш в Амазон .

Другото, за което се сещам е Oregano oil  етерично масло (масло от риган). Помага за кандида, особено албиканис. В момента го изучавам, чета, интересувам се. Още не мога да кажа как се прилага, дали се маже или пие, само знам, че е супер полезно за доста неща.

# 582
Някой може ли да препоръча лекар от София, от който е доволен и се занимава с такива "проблеми"?

sunshineeee, мерси за отговора, да и аз все си мисля, че за да са толкова упорити има и нещо други, ама до сега всичко излиза чисто, само гъби, даже и ДНК изследвания пусках в болницата на Д-р Щерев, то по моя инициатива, не попаднеш ли на точен лекар, може да се луташ, аз не съм от София по принцип, но мисля, че си струва да се пътува за такива неща, само където обстановката сега още утежни нещата

# 583
Някой може ли да препоръча лекар от София, от който е доволен и се занимава с такива "проблеми"?

sunshineeee, мерси за отговора, да и аз все си мисля, че за да са толкова упорити има и нещо други, ама до сега всичко излиза чисто, само гъби, даже и ДНК изследвания пусках в болницата на Д-р Щерев, то по моя инициатива, не попаднеш ли на точен лекар, може да се луташ, аз не съм от София по принцип, но мисля, че си струва да се пътува за такива неща, само където обстановката сега още утежни нещата
Илия Крагьозов във Вита.. ама в superdoc има часове чак за другата година. Може да се опиташ да се обадиш

# 584
И аз не съм от София, но след като в нашия град не можаха да открият какво ми е отидох в София при д-р Генов в Панацея. Веднага видя , че имам раничка на шийката и ми пусна куп изследвания след като му обясних всичко подробно. В нашия град ми пускаха изследвания само за Кандида. Аз съм доволна, струва си всеки един лев.

Общи условия

Активация на акаунт