Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 237 434
  • 781
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря за изчерпателния отговор, Cafe del Mar!
Не ти е страшно състоянието, но трябва да се погрижиш за него - наличието на гарднерела, както и на другите бактерии (от един вид са) говори за липса на лактобацили и нарушена киселинност на влагалището. По принцип се действа по схема, за която сме писали тук много, но не знам има ли смисъл да ти я споделям, след като надали ще тръгнеш да действаш на своя глава, предвид че действаш заедно с гинеколога си с цел инвитро. Говорила съм с други момичета в твоето положение и никоя не се наема да се самолекува (не че е кой знае какво лекуване, но е схема, която отнема месец, два, може и три...) защото се съобразяват с трансфер, инвитро или друга такава процедура.
Трябва да се изчисти гарднерелата, което става с препарати като Флажил, Тинидазол, Арилин..После се прилага витамин Ц на таблетки (Феминела Ваги Ц) и след това се прилагат вагинални пробиотици. Това отнема време. Орално също се приемат пробиотици. За съпругът ти не е нужно изследване на тези бактерии. Но е много вероятно да му назначат орално лечение с изброените метронидазолови препарати.

# 421
  • гр.Пловдив
Момичета ,някакъв еквивалент по-добър на Клотримазола за мазане външно да ми препоръчате?

# 422
Залаин.

# 423
Момичета, мисля че гъбясах след прием на Амоксиклав, а хем пих и Флора с него. Вече втори ден имам зверско течение, което на моменти е като на конци чак. Отделно имам чувство за боцкане, щипане и сякаш всичко ми е като изтръпнало и безчувствено. Имам час за петък, но се чудя до тогава дали да правя промивки със смрадлика или вода със сода, както са ми казвали при предишни случаи на гъбички. Просто искам да облекча малко усещането, че не се търпи. Някакви идеи?

# 424
Вода и оцет е номера, не вода и сода. Обаче, ако ще ти взимат секрет в петък, нищо не можеш да сложиш вагинално...МОжеш да изпиеш един Микомакс, и да си направиш седяща вана със смрадлика. Външно мазане може също, Клотримазол е най-простичкото но ефикасно средство.

# 425
Вода и оцет е номера, не вода и сода. Обаче, ако ще ти взимат секрет в петък, нищо не можеш да сложиш вагинално...МОжеш да изпиеш един Микомакс, и да си направиш седяща вана със смрадлика. Външно мазане може също, Клотримазол е най-простичкото но ефикасно средство.
Да, секрет ще ми взимат. И със  смрадлика ли не може промивка? Имам низорал крем.

# 426
Ако ще ти взимат секрет, не пий Микомакс преди това, може след прегледа. Според мен можеш да се мажеш външно и с Низорал, но промивка (вътрешна) със смрадлика в никакъв случай. Външно можеш.

# 427
Благодаря, момичета, щях като нищо да си направя промивка. Ще измия външно само и ще намажа с Низорал.

# 428
Външно може всичко, вътрешно - нищо Simple Smile

# 429
Здравейте!
 Преди 7 дни се разболях - кашлица, температура, хрема, болки в корема и главата. Ходих на лекар и ми изписаха антибиотик и 1-2 дни след като започнах да го приемам започна един ужас сърбеж в интимната област и сухота, без течение. Може ли да е от антибиотика или от нещо друго като бръснене или използване на ароматизирана тоалетна хартия? Използвах Гентамицин, защото преди като ми се появиха гъбички помагаше много, но сега помага за кратко и след това пак сърби и като се почеша сърби още повече и изпитвам огромно облекчение. Благодаря за отделенето време предварително!

# 430
Най-вероятно са гъбички. Напълно възможно е да се появят заради антибиотика. Вземете си пробиотик и най-добре отидете на гинеколог.

# 431
Днес ми взеха цитонамазка и влагалищен секрет, понеже и аз след прием на антибиотик +пробиотик получих оплаквания. Лекарката каза, че пробиотикът е за червата, за предпазване от гънични инфекции се пие и антимикотик.
Друг ми е въпросът. Понеже си проверявам онлайн дали са ми излезли резултатите, видях, че не пише Вагинален секрет, а анбиограма, или нещо такова. Това едно и също ли е?

# 432
Ако нещо се изолира, и се налага лечение, се прави антибиограма - към кой вид антибиотик има чувствителност въпросното нещо, и кой резистентност. Тя се плаща допълнително по принцип, няма да ти излезне готов резултат с антибиограма, ще трябва да го доплатиш и тогава да си получиш резултата.

# 433
Ако нещо се изолира, и се налага лечение, се прави антибиограма - към кой вид антибиотик има чувствителност въпросното нещо, и кой резистентност. Тя се плаща допълнително по принцип, няма да ти излезне готов резултат с антибиограма, ще трябва да го доплатиш и тогава да си получиш резултата.
Тя ми взе материал за цитонамазка и вагинален секрет, за да види има ли някаква гъбична инфекция. А виждам това и започвам да се чудя да не би да е объркала изследванията нещо. Затова питам. Иначе съм с направление и платих по 5 лв за изследване. Виждам само цитонамазката, а не виждам влагалищен секрет.

# 434
Всичко е нормално, изчакай си резултата просто Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт