Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 237 348
  • 781
  •   2
Отговори
# 450
Аз пия алое с червена боровинка и пробиотик на Форевър от октомври. Вече съм с чисти резултати и най-важното нямам оплаквания, парене и така нататък (Лекувам се по лекари от 2016, цистити, гъбички, бактерии, какво ли нямах...) Предвид ситуацията ще продължавам да ги пия заради имунната система, също така ми дават енергия и нямам запек.

# 451
Здравейте,
Тъй като съм вече в клуба "хронични гъбички", моля за помощ, ако някой се е сблъсквал със следния проблем:
Отидох си на годишния преглед, взеха ми вагинален секрет и цитонамазка - всичко точно и чисто.
След месец пак отивам, вземат ми вагинален секрет за микробиология и микроскоп. От там - изненада:
Микробиол.- вагин. :
    1/ На директната микроскопия се наблюдават епителни клетки,
умерено лактобактерии,значително ДРОЖДЕПОДОБНИ ГЪБИ.
2/ ИЗОЛИРА СЕ в значително количество Candida albicans.
3/ Не се изолираха патогенни бактерии.

До тук добре, изписаха ми Микомакс, 2 таблетки през 3 дни да взема и 1 Ломексин. След тях да започна с Лактажин.
Вчера взех второто хапче вчера и днес имам много силно бяло течение,  виждам дори в урината някакви бели парцалчета, а при първата сутрешна урина излезе и някаква слуз :/
Предполагам, че лактобактериите са излезнали сега извъб контрол и до понеделник ще трябва само да гадая, а и не се знае дали ще ме вземат за преглед с оглед на ситуацията Sad

# 452
Здравейте,
Тъй като съм вече в клуба "хронични гъбички", моля за помощ, ако някой се е сблъсквал със следния проблем:
Отидох си на годишния преглед, взеха ми вагинален секрет и цитонамазка - всичко точно и чисто.
След месец пак отивам, вземат ми вагинален секрет за микробиология и микроскоп. От там - изненада:
Микробиол.- вагин. :
    1/ На директната микроскопия се наблюдават епителни клетки,
умерено лактобактерии,значително ДРОЖДЕПОДОБНИ ГЪБИ.
2/ ИЗОЛИРА СЕ в значително количество Candida albicans.
3/ Не се изолираха патогенни бактерии.

До тук добре, изписаха ми Микомакс, 2 таблетки през 3 дни да взема и 1 Ломексин. След тях да започна с Лактажин.
Вчера взех второто хапче вчера и днес имам много силно бяло течение,  виждам дори в урината някакви бели парцалчета, а при първата сутрешна урина излезе и някаква слуз :/
Предполагам, че лактобактериите са излезнали сега извъб контрол и до понеделник ще трябва само да гадая, а и не се знае дали ще ме вземат за преглед с оглед на ситуацията Sad

Сложи ли Ломексина? Защото от него много тече, подобно на това, което описваш и то няколко дни подред беше поне при мен.
Лактажина също дава течения. Изобщо не знам как е при другите дами, но аз съм ползвала почти всички видове глобули на пазара и няма някоя, от която да не ми се усилва течението.

# 453
Сложи ли Ломексина? Защото от него много тече, подобно на това, което описваш и то няколко дни подред беше поне при мен.
Лактажина също дава течения. Изобщо не знам как е при другите дами, но аз съм ползвала почти всички видове глобули на пазара и няма някоя, от която да не ми се усилва течението.
[/quote]

Ломексина го сшожих във вторник, но чак сега стана толкова много течението. Надявам се да отмине... и благодаря за отговора Hug

# 454
Хммм, странно, тече най-много първия ден след като го сложиш. Не пишеш дали си почнала Лактажин или още не... ако не си, може би е добра идея да се опиташ в понеделник да се свържеш с АГ-то, за да споделиш какво се случва, а иначе, както писах, от Лактажина тече също много...

# 455
Хммм, странно, тече най-много първия ден след като го сложиш. Не пишеш дали си почнала Лактажин или още не... ако не си, може би е добра идея да се опиташ в понеделник да се свържеш с АГ-то, за да споделиш какво се случва, а иначе, както писах, от Лактажина тече също много...
Не съм започнала Лактажина, уж тази вечер щях, но ще изчакам до понеделник, дано успея да говоря с гинекокога.
Иначе за изтичането- аз чак се учудих първите дни защо не изтича нищо... дано от това да е.

# 456
На мен ми изписаха това

Кандизол-а на 3 дни по едно, общо
3 таблетки. Сега обаче се чудя друго, всеки път като правя лечение за гъбички ми казват никакъв секс около 15 дни. На 15-тия ден нова микробиология и ако е чиста, чак тогава. Сега не ми каза нищо лекарката. Аз в момента не водя полов живот, но ми стана интересно каква е процедурата?

# 457
Ломексина е много кофти нещо. всичко е възможно от него.
Като цяло - каквото сложите вътре, все в някакъв момент ще излезне, нали, няма как да изчезне Simple Smile

# 458
Здравейте, юли 2018г родих със секцио. Слагаха ми венозно антибиотик в болницата няколко дни. След изписването получих сърбеж, но тъй като имах лохии нямаше как да се изследвам. В аптеката на болницата ми препоръчаха интимен гел на билкова основа, с който сърбежа сякаш мина. 3 месеца по-късно записах час при гинеколог, беше ми взета микробиология и цитонамазка. Оказа се, че имам бактериална вагиноза(gardnerella). Лекувах се за нея. Последва нова микробиология- анаеробна инфекция. Последва ново лечение. След което за 4 месеца по други поводи се наложи да пия 2 пъти антибиотик и оттук се появи проблема с гъбичките-candida krusei 10*4. Лекувана съм по схема с итраконазол фунгизол 2х2т еднократно (за три месеца)+ гиназол пак еднократно (за три месеца). Контролна микробиология- candida krusei-масово. Докторът каза, че трябва да минат поне 6 месеца, понеже итраконазолът бил много силен пък друго друго не лекувало този вид кандида и да сложа еднократно гиназол и един пробиотик да пия, също да спазвам диета. Минаха 3 месеца от тогава, не мисля че съм се отървала от гъбичките. Имам си оплаквания. Бях решила да отида при друг гинеколог, но предвид ситуацията в момента няма как да го направя. Има ли някой, който е успял да пребори Candida krusei  и как? Трудно ми е да повярвам, че за този проблем има само едно лекарство и то не достатъчно ефективно.
 Извинявам се за дългия пост, но минаха близо две години , в борба с бактерии и гъбички, продължителни кафяви течения и какво ли още не и направо ми писна.

# 459
Аз съм имала и съм пила Интраконазол по схема. Борбата е дълга и безмилостно жестока.
Съжалявам, че заради този проблем не си могла да си кърмиш детенцето 😢

# 460
Наистина този вид кандида се лекува само така. Тъпо, ама...
Като цяло, наблегни на подсилване на организма - и храната ти да е чиста, и да спортуваш, да си спокойна и позитивна, избягвай лекарства, които съсипват допълнително организма ти. Дългото лечение с антибиотици е довело до нарушаване на баланса в организма ти, сега трябва да се опиташ да го възстановиш, колкото и време да отнеме.
Пробиотици трябва да приемаш, хапвай всичко, което е естествено ферментирало, кисело, избягвай рафинирани продукти, въглехидратите ти нека идват от пълнозърнести храни, а ако си фен на шоколада - нека е в минимални количества. Плодове (от киселите), зеленчуци (от зелените), зехтин, кафява захар, минимални подправки, подбрано месо (ако консумираш), масло, кофеин минимално, обилно вода (без други течности) - общо взето това трябва да ти стане начин на живот...
Има разни алтернативи, при лечение на кандида, реално никой не може да каже кое би помогнало, или не...само опитът, личният.

Това, което ми направи впечатление, е кафявото течение за което говориш - сподели повече?

# 461
Аз имах зацапване преди цикъл, което най-вероятно беше предизвикано от нисък Прогестерон. Но когато отидох на лекар трябваше да направя следните изследвания:
- хормони на 3ти ден от цикъл ЛХ:ФСХ
- хормони на щитовидната жлеза  ТСХ, ТАТ,МАТ
- хромон на хипофизата Пролактин
- цитонамазка,
- ПСР тест с вагинална натривка за Уреаплазма, Микоплазма и Хламидия
- фоликолуметрия за проследяване дали няма дефект във фазите на цикъла и следене за наличие на кисти
- изследване на Прогестерон.

При мен изследването на Прогестерон беше последно, защото се прави 7 дена след овулация, Беше висок и това беше първият месец без кървене. При мен най-вероятно това беше проблемът, защото се появяваше винаги преди цикъл, когато е фазата с растеж на Прогестерон.
Всички тези изследвания се правят, за да се проверят стресовите хормони,  за дефект на фазите на цикъла, както и за изключване на инфекциозен процес в матката, откойто може да се получи кървене също.

# 462
Кафявото течение е другият проблем, който се задълбочи след раждането. Казвам задълбочи, защото и преди това съм имала, но заедно с цикъла тогава всичко приключваше в рамките на 7 дни. След раждането обаче, цикълът ми много се промени. Започва с кафяво зацапване, което продължава 2,3,4 дни след това 2,3 дни нормално кървене и след него пак кафяво зацапване и така общо 12,13 дни.
Ходих на лекар и за този проблем ми беше казано, че най-вероятно зацапването преди цикъл е следствие на хормонален дисбаланс, а това което е след цикъл се предполага, че е най-вероятно от образувана ниша на разреза от секциото, в която се събира кръв и се оттича по бавно. Най-напред пробвахме с дуфастон. Пих го както ми беше назначено в 2 поредни цикъла, но нямаше абсолютно никаква промяна. Даже си ми идваше въпреки хапчетата(на 21-ви, 22-ри ден кафяво). Два месеца по-късно пробвахме с противозачатъчни линдинет 30. С тях също нямаше промяна в началото, да не кажа че и по-зле беше. Пих ги 5 месеца, като в последните два месеца цикъла ми продължаваше 7 дни от 29-тия ден, но пак на 21-ви, 22-ри ден получавах кафяво течение. След това ги спрях и всичко се върна по старо му.
При мен бременността е след инвитро, а до нея се стигна заради ендометриоза, която установиха с лапароскопска операция и незнам дали не е свързано и с нея.
 Общо взето е някакъв ужас...

# 463
Ендометриозата може да е проблем. И аз правя инвитро и затова ме изследват така. Моя приятелка е с ендометриоза, тя има кървене от дебелото черво, защото ендометриозата е стигнала вече там. Така че има голяма възможност да  е от това състояние. В такъв случай поставят момичетата на хормонална терапия, която ги вкарва за поне половин година в менопауза, за да намалее разпространението на ендометриозата. Няколко момичета познавам с този проблем.

# 464
  • София
Здравейте. Родих секцио на 3 февруари. Последваха доста усложнения, които наложиха прием на цели 4 антибиотика. Както може да се досетите това предизвика гъбички. Интересно, че сърбежът и дискомфортът се появиха едва преди няколко дни. Предполагам, че лохиите са попречили да се появят по-рано симптомите. Не ми се искаше да ходя по лекари в тази обстановка, но положението е нетърпимо. Бихте ли ми препоръчали някой читав гинеколог в град София, който ви е помогнал да преборите гъбите?

Общи условия

Активация на акаунт