Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 235 193
  • 781
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте , минавам да се похваля , че вече около месец след самолечението ми се чувствам много добре , дано и занапред да е така. Единствено имам бяло течение , но аз от малка съм така и смятам ,че за него оправия няма , без мирис е , нямам и дискомфорт.
Споделям самолечението ми , което засега върви отлично: Алое вера с боровинка на Форевър ( всеки ден на гладно по 60мл.) , Гинофлор изпозвах 6 последователни дни , Дифлукан по схема 1ви , 4ти и 7ми ден по 1 хапче. И сега на 2 седмици пия пак по 1 хапче Дифлукан профилактично. За хигирна ползвам пяна Гинексид. 😊 Благодаря на дамите препоръчали тези продукти , виждам светлина в тунела 🤗

Чувствам се някак щастлива и доволна от твоите резултати Heart Благодаря ти, че сподели. Продължавай с берито и само позитиви ще виждаш, поне 3 месеца. Гинексида си е супер. Гинофлора може по 3 в края на цикъла, за дифлукана, както решиш. Доста товари черния дроб. Той не е съвсем безобиден.
Поздравления още веднъж и продължавай да бъдеш здрава и да се радваш на живота!

# 616
Привет момичета,
Спешно се нуждая от рецепта за приготвяне на вагинални глобули с борна киселина. Трябват ми съставките и пропорциите.
Ако ви е по-удобно и /или разумно, изпратете ми инфо на лс.
Благодаря ви предварително и пожелавам  хубава вечер! 🙏

Здравей,
Ти нали пробваше лечение с донафил? Нямаше ли ефект?

# 617
Здравейте момичета Simple Smile
следя темата от октомври месец миналата година, но не съм писала..
Набързо искам да споделя какво ми се случи.. т.к. стана много дълго го слагам в скрит текст.
Скрит текст:
На 34 г. съм и последните 10 не съм имала никакви проблеми. През годините съм използвала Лактацид за интимна хигиена, послените няколко нищо.  Не бях ходила на гинеколог от февруари 2018, тогава само цитонамазка. Септември 2019 имах запазен час в Пловдив /от Хасково съм/ но не успях да отида. Октомври месец 2019г. усетих парене, дискомфорт, сърбежи в интимната област, и по специално около входа на влагалището, нямах никакво по-различно течение или мирис. Спешно трябваше да отида на преглед в Хасково. направи ми цитонамазка, прегледа ме - каза че вижда някакво възпаление - нищо притеснително, пусна ми само цитонамазка и ми изписа Феминела Ваги Ц и клотримазол. След седмица, вместо да се пооправят нешата, стана по-зле.. отидох пак, прегледа ме- нищо сериозно не виждал, но ми изписа Макмирор глобули.. след 3татаглобула стана още по-зле.. сърбежи, дискомфорт..абе ужас.. Отдидох пак.. няма да предавам целия разговор, но ми пусна МБ .. изписа ми още неша.. въобще не ги взех.. Цитонамазка - 2ра група, МБ чиста.
Започнах да се чудя от какво е .. върнах назад, няма промяна в хранене, в препарати и прах, които ползвам във всекидневието. Само и единствено 2 неща - смених цигарите с тези електронните бездимни и си купих интимен гел на Билка, дори не знам защо, след като много време не бяха ползвала, и т.к. нямах и навика да съм се измила с него 2-3 пъти най-много.
 ... от цялата история и почти 2 месеца след началото и след феминелата, макмирора и клотримазол - поне 3 тубички,  ми се появи течение, неприятно, но без миризма, леко гъсто и млечно бяло.. Бях убедена, че са гъбички.. .вече беше средата на декември. Покрай празници едно друго, пак не успях да стигна до Пловдив.
През това време /някъде от началото на декември/, ви четях, и темата за паразити, за цитонамазка и всичко що има в този форум. Купих си Б комплекс и наличните пробиотици с пребиотици от аптеката,  спрях всякакво сладко, всякакви бързи въглехидрати.. дискомфорт си имаше, ужасни сърбежи, появи се и болка, дори леко дърпане, около входа на влагалището и посока ануса взе да се разпространява.. и така пак около 10 дни.. като преди цикъл беше просто кошмар, а след цикъл няколко дни затишие и т.к. моя цикъл е на 26-28 дни..то времето си летеше.
В средата на февруари си запазих час Пловдив, но поради други по-важни здравословни проблеми с детето, пак го пропуснах...Пусках пак МБ- чиста.. един ден си поглеждам ноктите на краката - и ооо ужас..на големите пръсти -отстрани, плочката на нокътя отлепена.. за късмет Sad  - обявиха извънредното положение и направо не знаех какво да правя вече..
и не знам от къде прочетох за масло от Риган - тук ли беше или по другите теми не си спомням. купих си някакво за орална употреба и започнах всяка сутрин да пия по 4-5капки със зехтин, краката взех да мажа с чаено масло и след около 10 дни сърбежа изчезна..пак беше леко подуто отдолу, леко зачервено.. но нямаше болка и сърбеж.. пих го това масло още 10 дена...- няма такава гадост, и отдолу всичко изчезна... ноктите след около 3 седмици, след като почнах да мажа с чаено масло и да пия ригана, като ги изрязах бяха вече добре..
не зная какво ми беше, не зная дали от маслата се оправих, дали защото и тези ел цигари спрях по някое време... Но факт вече след 2ри цикъл нещата са добре..

# 618
Привет момичета,
Спешно се нуждая от рецепта за приготвяне на вагинални глобули с борна киселина. Трябват ми съставките и пропорциите.

Здравей,

Привет Simple Smile
Проведох лечението 9 дни, тъй като трябваше да си направя МБ преди цикъл. Честно да кажа се чувствах доста добре по време на прилагането на глобулите и нямах никакъв дискомфорт. Явно обаче лечението не е било достатъчно, защото се изолираха този път - non-albicans Sad
Сега ще проведа 14дни, но с глобули(600мг борна киселина) направени в аптека.

# 619
Явно обаче лечението не е било достатъчно, защото се изолираха този път - non-albicans Sad

Това не озачава ли "без гъбички"?

# 620
Не, има най-различни видове. Най-разпространените се казват албиканс, всички останали могат се групират като non-albicans, защото не се подават толкова лесно на лечение с флуконазол, който се използва като първи вариант за лечение на гъбички и не са толкова разпространени. Някои от тях са candida glabrata, kruisei, auris и т.н. Ако нямаш гъбички на микробиологията, на изследванието ще пише candida spp (-) neg, a не non-albicans.

# 621
Ясно, мерси.

# 622
Привет момичета,

Здравей,

Привет Simple Smile
Проведох лечението 9 дни, тъй като трябваше да си направя МБ преди цикъл. Честно да кажа се чувствах доста добре по време на прилагането на глобулите и нямах никакъв дискомфорт. Явно обаче лечението не е било достатъчно, защото се изолираха този път - non-albicans Sad
Сега ще проведа 14дни, но с глобули(600мг борна киселина) направени в аптека.

А по една глобула ли слагаше от донафила?
Иначе за да ти ги приготвят в аптека изискват рецепта, освен ако нямаш някой познат, който да ти свърши работа, а и не всяка аптека става, само тези които приготвят лекарства. Доколкото си спомням, момичето, което се беше излекувало, беше писало, че само от борна киселина се правят глобулите.

# 623
Здравейте!
При профилактичен преглед при гинеколог и направени изследвания ми беше открита кандида. Д предписа на мен и половинката ми доксицклин 10 дни по две на ден и изопринозин. Бяха ни предписани и витамини б комплекс. В листовката пише, че именно от доксициклин се появява кандидата, та въпросът ми е адекватно ли е едно такова лечение?
Благодаря ви и лек ден!

# 624
  • София
Това е абсурдно лечение за кандида. Сигурна ли сте, че това е диагнозата? Това би могло да е лечение за хламидия, трихомони и Т. Н  но за гъбички категорично не е. Микробиологията какво точно показва, какво пише?

# 625
Ужас, ако имаш кандида и пиеш Доксициклин, който е много силен и тежък антибиотик ще стане страшно.
Лечението за гъбички не е с антибиотици, а с противогъбични средства - през устата, глобули, кремчета.
На твое място веднага бих си сменила гинеколога.

# 626
  • София
Ако имаш кандида и пиеш доксицилин, само ще се влоши положението. Да не е някоя бактерия?

# 627
сигурно са открили мико или уреаплазма погледни си пак изследванията задължително : )

# 628
Аз с Доксициклин точно Уреаплазма съм лекувала. Кандида и Доксициклин - ще пламнеш с гъбички.
По-скоро Микомакс и глобули е стандартното лечение.

# 629
  • София
Аз установих, че гъбичките в крайна сметка си живеят във всяко влагалище, въпроса е да се държи нивото им под клинично значимото т.е. да няма оплаквания. Дори и на най-горният слой на кожата да са изчистени те остават надълбоко по пластовете. При редовен секс или протриване това ги провокира и ако организма не е със силен имунитет се появяват. При МЦ също спада имунитета, както и при продължителна употреба на орални контрацептиви. Лечението трябва да е комплексно - прием на хапчета по схема напр. Микомакс и то в продължение на няколко месеца със постепенно намаляване на приема /1-4-7 ден, след това веднъж седмично, след това веднъж на две седмици и т.н. ама това може да стигне и до половин година преди да се спре въобще хапчето/, пробиотици /поне 50 милиарда в капсула/, вагинални препарати /при хронични гъбички задължително се поставят през 5 или 7 дни повторна доза/ и външно кремове /за тях ако питате мен едва ли не след всеки полов контакт/.

Общи условия

Активация на акаунт