Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 792
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
sl, твоята парфюмна колекция ми е любопитна, особено чистите парфюми, екстрактите и тем подобни, които притежаваш. С кеф си разглеждам снимките ти. Simple Smile
Права си, че не би трябвало бранда и парата да правят парфюма, ако последното е боклук.

ralliee, май никъде.

# 151
  • някъде под слънцето...
В сайта си пише, че е новата Венеция, а не винтижа
Моята Венеция е ЕДТ

sunattraction
Колекцията ми е разпределена на няколко места за  не бие на очи.
Чистите парфюми за мен са нещо прекрасно.С малки изключения са по тихи, прибрани и плътни от варианта им ЕДТ/ЕДП и стоят по близо до кожата

Използвам ги за собствено удоволствие за мен са като фино копринено бельо, само аз си знам, че съм с него, но ми носи страхотно усещане.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 16:20 от sl

# 152
  • Sofia
Разбира се. Всяка жена трябва да си има своите малки и тайни удоволствия, под каквато и да е форма. Simple Smile

Разкошни снимки и колекция. Simple Smile

Ако си пробвала и сегашната Хабанита, би ли споделила впечатленията си между първообраза и тази. Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 15:23 от sunattraction

# 153
  • София
Любимите ми чернилки.
Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 15:23 от chanel19

# 154
  • До сърцето...
Радика, кой беше спрения парфюм?

Aquawoman на Rochas.
Нищо общо с въпросната Охридея Grinning

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 23:01 от Радика

# 155
Много ви се радвам като ви наблюдавам виртуално как експериментирате с парфюми,аз почти вече не смея.....очаквам нещо wow,а получавам пълно разочарование....вероятно този период ще ми е от ден до пладне ,но....и докато чакам новия Мон,си заредих преди малко една 50-ка от първообраза.... Simple SmileМай започвам да се превръщам във втора Брайт....хахахаха
Абе Мон-чето си е супер яката раОта Grinning

# 156
  • Sofia
О, аз благодарение на една супер съфорумка, се сдобих със 100-ца на първообраза и се успокоих, че няма да остана без него. Grin

# 157
Новият Santal blanc  на Van Cleef&Arpels много ми прилича на This is her на Zadig&Voltaire. Нещо млечно имат и двата като оставим настрана сандаловото дърво, което присъства  и в двата парфюма. В първия го няма този специфичен аромат на кестени, но като цяло ми носи подобно усещане. В началото дори се усеща лека горчивина, която впоследствие изчезва и парфюмът уляга на кожата. Много приятен за носене, няма особен шлейф и не се натрапва, стои близо до кожата. Предвиждам, че ще има доста почитатели.

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 15:32 от *Emia*

# 158
https://www.parfimo.bg/laura-biagiotti-venezia-2011-eau-de-parfum-za-jeni-25-ml/ От тук го поръчах в крайна сметка. Изобщо не го знам този сайт, на случаен принцип. Имах друг спомен за аромата.

В темата за Изпитани сайтове за парфюми е обсъждан, има го на първа страница, и дори най-повърхностен и разсеян поглед би го съзрял.
Парфюмите биват реформулирани, точно тази Венеция съм носила през 90-те и беше титанично чудовище като трайност, но не бих очаквала същото днес.
Дори най-малкото пипване на някоя от съставките опропастява, за съжаление.

# 159
  • някъде под слънцето...
Топно тази Венеция е новата версия от 2011, пише го и в сайта, което прави невъзможен факта да бъде носена от когото и  да е през 90те.
Нека да коментираме само когато  сме  напълно сигурни, само така можем да си бъдем полезни.
Бърза справка с  Фрагантика

Първият дървесно ориенталски , вторият цветно ориенталски.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 23:46 от sl

# 160
Не зная дали репликата е към мен, но аз очевидно коментирам изданието от 90-те, не това от 2011, както и факта, че вероятно не ухаят по един и същи начин Laughing
По-горе пък коментирам сайта, от който е закупено новото издание. Peace
Ако ще се репликираме в опит да бъдем полезни, поне да си вникваме в коментарите? bouquet

# 161
  • някъде под слънцето...
Не разбирам защо уточняванвто се приема като репликиране

Коментира се продукта от сайта в който пише , че е  изданието от 2011.
В случая става въпрос за два различни парфюма.
Горе долу като да  се сравняват Индерит винтиж с новия  или стария Опиум с новия
Дали би помогнал на когото и  да било коментар за Пантера винтиж, когато има съмнения  относно новата.
 По въпроса за надежността на даден сайт
Получавала съм ментета от сайт , който е в списъка на надеждните и редовно се рекламира тук.
Купувала съм развален парфюм от реален магазин в Испания .

Така, че всичко е възможно

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 08:54 от sl

# 162
  • Варна
sl, твоята парфюмна колекция ми е любопитна, особено чистите парфюми, екстрактите и тем подобни, които притежаваш. С кеф си разглеждам снимките ти. Simple Smile
Права си, че не би трябвало бранда и парата да правят парфюма , ако последното е боклук.

ralliee, май никъде.

В тази връзка, често си мисля, че всъщност парфюмите се правят от дадения парфюмер за даден бранд. А те в повечето случаи не работят само за един, а и парфюми от една серия са правени от различни парфюмери понякога. Затова следва ли да оценяваме марката или създателя?

Ще ми е интересно да разбера вашето мнение, със сигурност имате повече познания в областта - бранда ли дава рамките за създаване на аромат  или човекът го създава по свое виждане и го представя на фирмата за одобрение?

Jean-Claude Ellena

Elixir des Merveilles Hermes
Eau parfumee au the vert Bvlgari

Michel Almairac
Rochas Aquawoman
Shiseido Zen
Bottega Veneta
Boucheron Quatre En Rouge

# 163
Брандът иска и заплаща парфюм. Носът парфюмер се съобразява с исканото и работи по парфюма. Има често еднакъв почерк, но се срещат и големи разлики.

# 164
  • някъде под слънцето...
Мога само да направя резюме на историята , която съм чела на Мон Парфен на Палома Пикасо, чийто дядо по майчина линия е парфюмерист.
Тя  е задала параметрите на това, което иска  , Харесва една от изработените мостри.Предупреждават я (маркетингови консултанти), че избраният парфюм няма бъде печеливш ход.И няма да стане масов хит, съотверно печалбата е под въпрос
Тя обаче въпреки всичко прави парфюма.
Развитието е ясно...Продажбите не покриват очакванията и марката преминава през няколко бранда.
За мен е прекрасен парфюм(имам всякави издания и концентрации, отделно запаси , да не би случайно да изчезне)и го видях в няколко от "черните колекции", но въпреки това като цяло не е сред оборотните парфюми.
Предполагам, че отдавна е спрян от производство като нерентабилен и  сега пеодават наличните количества.В Испания не се предлага я големите парфюмвеийни вериги поне от 10 години.Може са се намееи само в малки квартални парфюмерии или он лайн.

В Мадрид  има един магазин за Ниш парфюмерия,  където  предлагат  създаване на собствен парфюм.Правят  разговор консултация с парфюмерист, задават се параметрите.Изготвят се някоклко мостри и клиента избира своята.

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 10:02 от sl

Общи условия

Активация на акаунт