Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 783
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Велурената вода на Ботега Венета не е сладка. Изобщо. Но си струва опита, защото е прекрасен парфюм.

Точно за този парфюм искам да знам. Имам първия bottega veneta и ми е любим, та се чудя за eau de velours, във фрагрантика много коментират, че мъжкарее, а аз не обичам да ми избива на мъжки парфюм...
велурената Венета е малко по-тежка, ако сте фен на класическата, стойте там:)
сливата се усеща доста повече от розата

# 466
Във ваканция сме и взех с мен 5 парфюма. Но не нося нищо друго, освен две нови придобивки: Café Tuberosa и Mistral Patchouli Atelier Cologne.
Първият е кафеен ликьор с обуздана, зелено-креместа тубероза. Нищо страшно, нищо ретро, само нежно кадифен лукс. Има и лек аромат на пурети, който подсилва кафето и го прави по-сухо, като врящо турско кафе в джезве. Напомня ми и на едни шоколадови дражета с кафе, които хапвахме в късния соц. Много фино и велурено-меко гурме. Има сходно звучене с Café-Rose Tom Ford и L’Or de Torrente, но първият е твърде розест, а вторият - твърде сух и пергаментов, като стара книга. Докато Atelier имат съвършения баланс на цветните и еспресо нотки.
Mistral Patchouli е уникален ментово-камфоров разкош с хладна и тънка нишка пачули. Носим го двамата с половинът, но той нещо взе да не ми го дава, скъпи се.Joy
И една любителска снимка на моето лято. Сигурно много ще се смеете на опитите ми за стилизирана фотография:

# 467
  • Пловдив

Апропо, открих, че Аурата на Мюглер е феноменална в суха жега около 42 градуса.
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Aura-Mugler-45639.html
Съжалявам, че не я взех със себе си. Разминах се няколко пъти с нея на улицата във Вегас, и ме зашемети с красота. Heart Eyes Пиша си зад ухото, да знам за следващия път, защото я поднових в по-голям размер. За мен удря в земята всякакви скучни Готиета и безгръбначни компоти с рози и без рози.
Придобих я съвсем наскоро и съм буквално влюбена в нея,много ми е свежа и зелена,наистина подходяща за лятото.

# 468
  • София
Във ваканция сме и взех с мен 5 парфюма. Но не нося нищо друго, освен две нови придобивки: Café Tuberosa и Mistral Patchouli Atelier Cologne.
Първият е кафеен ликьор с обуздана, зелено-креместа тубероза. Нищо страшно, нищо ретро, само нежно кадифен лукс. Има и лек аромат на пурети, който подсилва кафето и го прави по-сухо, като врящо турско кафе в джезве. Напомня ми и на едни шоколадови дражета с кафе, които хапвахме в късния соц. Много фино и велурено-меко гурме. Има сходно звучене с Café-Rose Tom Ford и L’Or de Torrente, но първият е твърде розест, а вторият - твърде сух и пергаментов, като стара книга. Докато Atelier имат съвършения баланс на цветните и еспресо нотки.
Mistral Patchouli е уникален ментово-камфоров разкош с хладна и тънка нишка пачули. Носим го двамата с половинът, но той нещо взе да не ми го дава, скъпи се.Joy
И една любителска снимка на моето лято. Сигурно много ще се смеете на опитите ми за стилизирана фотография:
Снимката е страхотна  Heart Eyes Heart Eyes Описанията на парфюми също bouquet Точно така го усещам Mistral Patchouli и аз не бих го дала на половинът, сама ще се фъскам  Laughing

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 19:28 от sympathy

# 469
  • Sofia
Скрит текст:

Апропо, открих, че Аурата на Мюглер е феноменална в суха жега около 42 градуса.
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Aura-Mugler-45639.html
Съжалявам, че не я взех със себе си. Разминах се няколко пъти с нея на улицата във Вегас, и ме зашемети с красота. Heart Eyes Пиша си зад ухото, да знам за следващия път, защото я поднових в по-голям размер. За мен удря в земята всякакви скучни Готиета и безгръбначни компоти с рози и без рози.
Придобих я съвсем наскоро и съм буквално влюбена в нея,много ми е свежа и зелена,наистина подходяща за лятото.

Аурата е красота в бутилка. Уникален парфюм, уникален флакон.

# 470
  • Boston, MA
Скрит текст:

# 471
This is her при мен е много лек и ефирен аромат. Сгушва се около мен, като уютна нежност. Аз харесвам силни и присъствени аромати, този не е такъв при мен.  Simple Smile

# 472
Мен пък ме дразни страшно Аурата и не я нося. Много харесвам бутилката, но парфюма вече не. Не вярвам и да ми хареса пак някога.

# 473
От мен също положително мнение за Задиг&Волтер и за мъжкия и за дамския.Най-лесно харесваните аромати.Обожавам всичко на марката.

# 474
  • Тополовград
Поръчах мъжкия и дамския. Ще видим дали ще се харесат.

# 475
  • София
Имах обедна парфюмна среща с предкрасната Densi. Запозн ме с няколко аромата, таратора в Santal Blanc Van Cleef & Arpels  за мен е  прекрасен млечно смокинов сантал без краставици. Ще се купува когато ми изпадне на по-добра цена.
Honeysuckle & Davana Jo Malone London също много ми хареса много обран офис аромат, нооо предвид цената ще се въздържа от покупка.
Много мек, вишнево-кремест ми се стори Pure Bloom by S.T. Dupont трябва да се запозная и с останалите аромати от  тази серия. Отчитам го като голям пропуск, че съм ги подминавала.
Неролито, много бегло го душнах от бутилчето, та нищо не мога да споделя, но имам пробичка  ще го тествам.
Jeanne en Provence Néroli Intense прекрасно описание има от Deetron, така че няма нужда да се напъвам

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 16:04 от chanel19

# 476
  • Пловдив
Pure Bloom by S.T. Dupont от всички от тази серия е най-траен. Само с едно напръскване влачи шлейф и се усеща от километри. Една идея обаче ми е по-задушлив и за момента се въздържам от покупка. Или може би е заради сезона.

Chanel19, задължително трябва да пробваш и останалите, струва си да им се обърне внимание.

# 477
  • Sofia
При мен Pure Bloom не е по-траен от Perfect Tobacco. Но пък и двата са ми любимци, така че им прощавам всички недостатъци хаха.
Пробвах го в жегите и според мен лятото не му е съюзник, поне върху моята кожа. Ще го видим зимата как ще се държи.
Познавам и другите, но не ги считам за мои, поне Noble Wood, Royal Amber и Royal Edition. Ще обърна внимание пак на Vanilla & Leather и Oud & Rose.

chanel19, запознай се задължително. Relaxed За мен това е много добра ниш линия.

# 478
Харесах най-много Vanilla&Leather Dupont и пюр блум дори го подминах .. 🤷🏼♀🤷🏼♀

# 479
  • София
Днес от любопитство реших да видя този Santal Blanc. И при мен е с привкус на краставица, при това, леко горчива още при подушването на капачката. Може би въпроса е до обоняние и до асоциациите, които правим.

Общи условия

Активация на акаунт