На море в Турция - тема 62

• 64 869
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
  • София...........
И не са ви правили проблеми ли? Има ли и други пътували така? Звънях преди малко до МВнР и оттам ми казаха, че трябва да отида до Министерство на правосъдието, където да поставят апостил на пълномощното ми, след което да го преведа на турски и чак след това в МВнР да заверят превода. Има ли друг, които е минал през тази процедура?
Точно това е законовата процедура. при другите варианти могат да се заяждат на турската граница.
Много точен и на добра цена е превода при boran.bg

# 661
Има ли някой с пресни мнения за ephesia holiday beach club Кушадасъ?

# 662
  • София
Здравейте, имам важно питане!
Нашата почивка в Ефталия Марин почна зле. Всъщност злето беше по-рано. Оказа се, че са ми загубили куфара. Летяхме с чартърен полет на Онур еър. Отидох в бюрото за загубени вещи (челеби), дадоха ми бележка и сега съм в очакване.
 Питането ми е мога ли да претендирам за някаква компенсация и от кого? От Онур еър, от ТА или от летище Анталия или летище София (има вероятност въобще да не са го натоварили).
Междувременно ще трябва да си накупя всичко необходимо Cry

# 663
Здравейте! Ние сме в Батихан -Кушадасъ, но за жалост всичко си има край и утре се прибираме обратно...В хотела е много хубаво, особено пък на фона на платената сума през ТравелРепублик си е направо фантастично. Ще разкажа по-подробно като се приберем, сега имам молба към вас - има ли някой идея за маршрута Кушадасъ-Бандърма-Текирда?  Искаме да минем оттам, но като че ли навигацията ни не е особен фен на това трасе и все ни показва другите варианти с приоритет. Идеята ми е да спим в Одрин, имаме резервация за нощувка там. Повече информация за ферибота Бандърма -Текирда има ли някой? Предварително благодаря!!!
И един залез от мен:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 08:29 от Pали

# 664
Здравейте! Ние сме в Батихан -Кушадасъ, но за жалост всичко си има край и утре се прибираме обратно...В хотела е много хубаво, особено пък на фона на платената сума през ТравелРепублик си е направо фантастично. Ще разкажа по-подробно като се приберем, сега имам молба към вас - има ли някой идея за маршрута Кушадасъ-Бандърма-Текирда?  Искаме да минем оттам, но като че ли навигацията ни не е особен фен на това трасе и все ни показва другите варианти с приоритет. Идеята ми е да спим в Одрин, имаме резервация за нощувка там. Повече информация за ферибота Бандърма -Текирда има ли някой? Предварително благодаря!!!
И един залез от мен:
Скрит текст:

# 665
Благодаря много! Т.е да колкото разбирам -има фериботи само два пъти на ден за Текирда, нали? Жалко, май ще трябва отново през Чанаккале, а ми се искаше да разнообразим.

# 666
И не са ви правили проблеми ли? Има ли и други пътували така? Звънях преди малко до МВнР и оттам ми казаха, че трябва да отида до Министерство на правосъдието, където да поставят апостил на пълномощното ми, след което да го преведа на турски и чак след това в МВнР да заверят превода. Има ли друг, които е минал през тази процедура?
Точно това е законовата процедура. при другите варианти могат да се заяждат на турската граница.
Много точен и на добра цена е превода при boran.bg
Това е много време , за Сф нямали агенция , която да свърши тези нещо сама , и още нещо според Вас по добре на турски или английски да бъде ,че  трябва да подготвя пълномощно
Все пак някой има ли представа колко време отнема процедурата

# 667
  • Варна
На турски, разбира се. Това си е официалния език за Турция, на границата понякога хич не ти обръщат внимание на английския и ти говорят на турски.

# 668
На турски, разбира се. Това си е официалния език за Турция, на границата понякога хич не ти обръщат внимание на английския и ти говорят на турски.
Във връзка с казуса ми с пълномощното говорих с три агенции за превод и легализация на документи , казват ми че поставяне на апостол и легализиране е излишно .Мисля въпреки това да изискам,казват че нямало да ме върнат,ама ...

# 669
О, даже искат заверка в Турското консулство на наши познати.
А ако колата е на фирма

# 670
  • София...........
Процедурата я правя втора година подред. Още от 2017г. е отпаднала заверката от турско посолство.
Имало негласно да пропускат само с превод по време на активния летен сезон, но аз лично не бих рискувала.
Нашето пълномощно винаги се прави на БГ и на Английски, но турците изискват да си е на Турски!
Първо Апостил срещу 5 лв. за 2-3 дни е готов, след това превод(при Boran е от днес за утре 18лв. на страница) и после Външно министерство за 3 дни-15лв., от днес за утре -22лв.
И пътувате на воля Wink
Много фирми предлагат цялата услуга за 80-100лв, но карат всичко с обикновени поръчки и се чака 10-ина дни ...

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 17:14 от divna_

# 671
Звъннете в Турското посолство, най-достоверна информация.
Носете си ксерокопие, което при нужда да оставите при тях.

# 672
  • Burgas, Bulgaria
Привет от Камелия К клуб, ще пиша подробно след като се приберем  .
Неделя тръгваме обратно .Днес след като асистент компанията със здравната застраховка се изгаври с нас и ги чаках над 4 часа за отговор къде да отиваме на лекар , отидохме при този в хотела - 240 евро преглед с кр.картина и още 500евро искаха за лечение , че детето е с бактериална инфекция. Отказах венозните вливания и купих лекарства от написаното на рецептата, която с 300зора ми дадоха .
Имам въпрос не ми се сърдете много , че питам вероятно писани неща- голям търговски център наоколо да има , имам бъдещо първолаче, щеше ми се оттук да купя повечето неща .
Намирам се  : манавгат сиде - така ми го дава .

# 673
  • София
Процедурата я правя втора година подред...
Надявам се, че не става въпрос за една и съща кола... Тъпо, ама да питам.

Предстои ми ваканция в Суено и бих искала да ви попитам дали има долмуши от Белек до АНталия.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 18:46 от босоногата херцогиня

# 674
Мадам тиква, коя компания е това?
Надявам се вече да сте добре!
Но не оставяй нещата така. Взимай си фактури за всеки разход и настоявай да ги покрият.

Общи условия

Активация на акаунт