Защо няма тема за хакването на личните данни от сървърите на НАП?

• 35 328
  • 923
  •   1
Отговори
# 645
Говорителя на НАП и той ги мъдри едни..... излиза, че е по-важно да си сменимм паролата на имейла, от личната карта. No MouthNo MouthNo Mouth

"Той посъветва и хората какво могат да направят на този етап, за да се защитят.
"Има две-три прости стъпки. Първата е да се сменят всички пароли на електронни пощи, както и персоналния код в НАП. Няма необходимост да се сменят лични карти. Няма пряка и непосредствена заплаха за имуществото на хората. В базите данни на НАП няма пълна информация, а само частична - тоест в НАП няма пълното ни ЕГН", обясни той." Източник.

Един по един сравнявали данните.... в 21 век. Thinking

# 646
понеже нали всички данни били достъпни на 200 места да запитам: ако е "изтекъл" ПИК кода ти за НАП, носи ли вина НАП? Laughing

# 647
  • Буркина Фасо
едно е да е изтекъл, друго да е откраднат (хакнат).
сещам се за бутнатите американски кули. понеже е било терористичен акт държавните институции са невинни и действали адекватно.

# 648
Разбирам ви всички, но това е масовото твърдение - че няма данни=няма пенсии. Така че, които не е решил, той не е изтрил електронната информация   Simple Smile
В момента има декларации, които се подават само онлайн, не може на хартия.

# 649
И аз не съм имала проблеми досега, но то един път става и тогава не е лесно оправянето като примера в Швеция.
Типичното на мен няма да ми се случи няма да помогне.
Лошото е, че не чух нищо конкретно - това сменете си паролите и спокойно мен не ме успокоява.

# 650

сещам се за бутнатите американски кули. понеже е било терористичен акт държавните институции са невинни и действали адекватно.

Ха, затова ли обвиниха момчето в тероризъм, да не носят отговорност. Много удобно.

За мен не е логично, да се вземат данните на всички, за да се търсят подходящи "жертви". С данни като ЕГН, ЛК, адрес, имотно състояние и др., които се споменават, възможностите за нанасяне на вреди на определени хора, опират до много сериозни престъпления, на нотариуси и не само. Не вярвам някой да влезе в такава схема, особено след толкова шум.По вероятно е да се "затрие" информация на НАП за голяма група хора /примерно споменатите пенсии/ или да се прикрие нещо.

# 651
да. другото ще са странични ефекти, но напълно реални. а и ето, няма виновни, така че всичко е прекрасно. ако нещо имаме претенции - към натопения хакер може да ги отнесем.

# 652
  • София
В темата се всява паника сякаш на всеки му е изтекла информацията от ЛК. На малко хора са им изтекли данните и само те има смисъл да си извадят нови.

# 653
В темата се всява паника сякаш на всеки му е изтекла информацията от ЛК. На малко хора са им изтекли данните и само те има смисъл да си извадят нови.
Изобщо не са малко хората с изтекли лични данни!  Преди да закрият търсачката на Бивол, проверих няколко СОЛ,  собственици на ЕООД- всички имаха по два-три  файла с данни от л.к., вероятно от годишната справка за изравняване на осигурителните вноски. Но във виртуалния свят- това са рисковете. Аз от половин година имам постоянно чуждо присъствие на домашния си компютър- нито съм НАП, нито съм интересна, но е факт. Навлизането в личното пространство е отвратително деяние!

# 654
  • There I was on a July morning
Аз от половин година имам постоянно чуждо присъствие на домашния си компютър- нито съм НАП, нито съм интересна, но е факт.
Това как се установява?

# 655
  • Буркина Фасо
в Америка са хакнали някаква банка. около 100-на милиона са засегнатите. мижава работа  hahaha

# 656
за който реши да вярва на управляващите: хакера казва че това е половината инфо.

който реши да не вярва на доказалите честта и морала си управляващи: още по-притеснително става за него.

# 657
Според Смс приложението аз нямам изтичане на данни, ама каква е гаранцията че след като си въведох ЕГН, за да получа отговор, оттук нататък няма да е обект на потенциално изтичане на информация.

# 658
Аз от половин година имам постоянно чуждо присъствие на домашния си компютър- нито съм НАП, нито съм интересна, но е факт.
Това как се установява?

При влизане в Gmal, ми показва, че е отворен на още едно място. Реших, че е бъг, регистрирах два други акаунта и все същото.Телефонът ми е обикновен, нямам мобилен нет и никога не съм ползвала, влизам единствено и само от личния си компютър. Иначе има и други индикации, усеща се. Хакват ми паролота във ФБ и  трябва да я възстановявам чрез мейла. И още...Вероятно следващото влизане и в този акаунт ще е неуспешно.Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 09:47 от Eл

# 659
В тези случаи има двустъпкова защита, която при всяко влизане от друго устройство трябва да ти прати код на тел , за да въведеш и чак тогава те допуска.
И за фб , и за gmail ,  даже и инстаграм./

Общи условия

Активация на акаунт