Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте,
Моля за вашата помощ , защото дъщерята на приятеля ми е невероятно дете, което има необичаен здравословен проблем.  Красиво , интелигентно , много енергично 11годишно детенце , но от известно време и се случват опасни припадъци. Губи съзнание за много време (20-30 мин) , припадъците са придружени от конвулсии. Два пъти вече беше в различни болници, правиха и скенери , изследвания, докторите са категорични ,че не епилепсия. Скенера не показва нищо притеснително, но ето, че те продължават да се случват. Днес сутринта отново е припаднала , като и е ударила главата си при падането. Разбирате ,че сме много притеснени, обръщам се към Вас с надежда някой да има подобен опит или предположение за причината да и се случва. Ще отговоря на всички ваши въпроси , приемам всякакви съвети, за доктори , за изследвания... хомеопатия - всичко! Малката е много чувствителна , родителите и са разделени , възможно ли е да е на психическо ниво? Проявява голяма ревност, когато е тъжна се затваря в себе си и трудно говори за проблема. По натура е много добра, страшно мила и внимателна , някой имал ли е подобни проблеми с детето си , или ваши познати? Ще съм наистина много благодарна ,ако можете да ни помогнете!!

Първия път се е случило в Испания , при самото събуждане детето е започнало да се гърчи и са я закарали в поликлиника там , казали са на баща и ,че и е паднала кръвната захар. Не съм запозната точно какви изследвания са и направили , но пак са изключили епилепсията като вариант. Вторият път припадна в България , като я закараха в МБАЛНП  св Наум , където са и правили ЕЕГ , включително са я оставили за наблюдение 48 часа. Държали са я будна до сутринта ,за да проверят реакциите на мозъка . Според всички изследвания е напълно здрава , никой не и изписва никаква терапия , нито лекарства, отдавали го на ниска кръвна захар. Тя действително е доста слабичка, но се храни редовно , а днес е припаднала непосредствено след закуска.  Според мен е невъзможно абсолютно здраво дете, както я описват да прави такива тежки припадъци...

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 23:55 от AnMary

# 1
  • Мнения: 102
Никой ли не ги е насочил към ендокринолог.За София- болница Иван Митев,отделение по ендокринология,диабет и генетика.Професор Тинчева- чукнете в интернет има доста информация.Според мен там могат да и пуснат доста изследвания и да се види цялостната картина.Пускат и метаболитни.Ако решите да звъннете за преглед,бъдете настоятелни,да не ви дадат чак след месец.Състояноето на детето е меко казано тревожно.Испех

# 2
  • Мнения: 2 279
Дъщеря ми правеше припадъци с неизяснен произход, от 13–годишна до преди две години последно. Още не знаем от какво. Скенер, ЕЕГ, какви ли не изследвания, така и не установиха причината. Само това казваха: "ниско кръвно, ниска кръвна захар", съветите на лекарите бяха да се пази от слънце и да носи в себе си нещо за хапване – бонбон или нещо подобно, като и падне захарта и усети, че и причернява, да хапне. Никога не са траяли толкова дълго, по 20–30 минути, и гърчове не е правила с изключение на последния път. Сега е на 31, така и не знаем от какво се получаваха.

# 3
  • Мнения: 3 764
Ако ви трябва превод на испанска епикриза, бих могла да помогна безвъзмездно.

Според мен, колкото и чувствителна да е, такива припадъци не са само психическа основа. Надявам се скоро да откриете причината и да няма повече такива проблеми малката.

Впрочем, първия път кога и как се е случило? И каква е честотата на припадъците? От колко време й се случва? Нещо общо трябва да има при всички случаи на припадане, което да ви подскаже какво се случва с тялото й. Записвайте си ситуациите и въобще водете един дневник какво прави и какво яде всеки ден, без да подминавате нито един детайл.

В един филм имаше една героиня, която така припадаше с конвулсии и кръвоизливи от носа, без да успеят да открият лекарите какво й имаше. А, на нея й се случваше от глътка кафе. Общото във всички ситуации, беше, че е пила в даден момент кафе, което дори не помни, че е пила, щото е отпила, примерно, само глътка от чашата, и след това е тръгнала за работа, гони автобуси, блъска се в хора, и после в момента в който спира интензивното движение, припада, или в момент на стрес също припадаше. И лекарите не можеха да установят от какво й се случва, а тя въобще не си е помисляла, че кафето й е враг, понеже обичаше кафето като вкус. Може пък да е някакво автоимунно заболяване и тялото да реагира така при контакт с определен фактор. Но трябва да откриете фактора, който отключва тази реакция. Стресът допълнително може да допринася, но сам по себе си, според мен не е фактор и причина за описаните припадъци.
Ендокринолога е много добър съвет.

# 4
  • Мнения: 499
Подкрепям мнението за ендокринолог в Иван Митев,ако неможете по предложения начин да се доберете до тях в нормален период има и друг вариант в ситуацията.Доц.Литвиненко е шеф на неврологичното отделение там,той има и частен прием в мед.център Малчовците,звъннете там и запазете час,ако той отхвърли да е неврологино,ще ви препрати и ще намери начин да ви приемат в ендокринологията.Може да проверите дали във въпросния мед.център има ендокринолог.Всичките леакри там са от  Иван Митев.

# 5
  • Мнения: 8 097
Tired Знам за какви притесненения иде реч..нашият син имаше 3 припадъка от 2годишен, всяка година по едно и също време (без гърчове бяха неговите). Правихме ЕЕГ-та в будно, сънно с-е, кръвни подробни, ехографии на сърце, ЕКГ-та, ЯМР с пълна упойка..водихме го при доц. Божинова и проф. Иванов - нищо! Единственото което би могло да е  - синкоп; ходихме и в единствената детска неврологична клиника, защото само там имат маса на която да направят изследването и да потвърдят/отхвърлят тази диагноза...но ситния беше още много малък на ръст за въпросната маса..ииии слава Богу го израстна, или и аз не знам, но важното е че спряха от 4г не е имал (и силно се моля да няма никога повече! Толкова безпомощни се чувствахме в онези моменти... Cry)
Искрено ви желая и при вашите дечица всичко да изчезне, както се е появило!
Praynig

# 6
  • Мнения: 6
Здравейте!
Аз имах припадъци от 11-годишна до преди около 3 години. Сега съм на 23г. Също с неизяснен произход, отново правени всички изследвания - очен посетих дори, невролог, ЕЕГ, изследвания на кръвта, ЯМР, скенер на глава, скенер на шийни прешлени, разгледаха дори и малкото ми изкривяване на гръбначния стълб (което всеки има), дори в кардиологията лежах за следене на ритъма на сърцето, мерене на кръвно... абе всичко всичко... да не продължавам! Всички тези изследвания са правени след всеки припадък. Имах година с 2 припадъка, а понякога се случваше и цяла година нищо да няма. После отново... Всички изследвания не показваха и малка причина, поради която може да се случва това. Имаше един доктор, който казваше така: "Ще го надрасне!" и въобще не вярвах, стори ми се твърде "с лека ръка", незаитересованост. Вече не се е случвало от 3 години. В крайна сметка, след като не се е случвало от толкова време, споделяйки опит и обсъждайки и с други хора, на които също се е случвало - много хора ми обясняват, че въпросния доктор вероятно е бил прав. Обясняват ми, че хормона на растежа при всички блъска различно. Този хормон е толкова активен до 25-годишна възраст. Казва се, че до тогава се расте. Обяснението също е , че вече няма такива припадъци, защото хормона постепенно "намаля активността", т.е. не е толкова бурно, като през пубертета.
Това е моят опит!

Все пак е хубаво да бъдат направени всички изледвания! При мен са повтаряни всяка година, до омръзване...

Дано всичко да бъде наред! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт