9ФЕГ- 3

• 29 572
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • София

Благодаря за споделеното!
И в зависимост от типа екскурзия, трябва да се предвидят джобни.
Едно е да предвидиш джобни за 5 дни в Париж, друго е ако е 10дневна с посещение на 4-5 града в различни държави+ 3 дни в Париж. В Хърватска примерно си предпочитат куни вместо евро, не че ще ги върнат,
но е имало и такива случаи, в Сърбия вземат всичко на местата за почивка и храна.
Такива мисли ме терзаят и понеже съм свикнала,
когато ще пътуваме да имам цялата картинка пред себе си, питам.
И питането най-вече е към родители на вече 9-10 клас минали по този път.
Париж не е хич евтин град, за разлика от доста други градове и това трябва да се има предвид.

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 13:49 от Eupraxia dArmature

# 556
Екскурзията може и още да я мислят, иначе не знам дали тия екскурзии ги обявяват из сайтовете, или си ги изготвят за конкретното училище. Знаете, ученическите са без нощен преход, обявяват се в инспектората и тн. Иначе проблеми с многото градове няма. С тях е опитен екскурзовод, а и учителите са пътували много много. Има си абсолютно установени места за спиране по маршрута, изпитани. Всяка една бензиностанция и магазин. Съветват ги какво и къде да си купуват. Също взимаха поне преди по един стек вода в багажното, та децата да си взимат и да не си купуват поне това. Изобщо не се притеснявайте за парите и яденето Simple Smile

# 557
  • София
Моята дъщеря беше на такава екскурзия преди 4 години, заедно с щерката на Happy. Екскурзията беше автобусна. По спомени спаха по една нощувка + разглеждане в Загреб, Залцбург, Страсбург, Лил, Виена и Будапеща, а в Париж беше 2-3 дни, от които 1 ден изцяло в Дисниленд. По предложение на организаторите им сложихме по 1 стек минерални водички в багажното. Не помня да съм обменяла валута различна от евро. За храна – нощувките бяха със закуски и в зависимост от хотела имаше и много богати и такива с по 1 кроасанче. Спираха обичайно на бензиностанции със заведения, в градовете посещаваха супермаркети, от където си купуваха салати, плодове и материал за сандвичи т.е. разходите не бяха космически, а съвсем нормални. В повечето случаи си ядяха вечер в хотела. Бяха си изкарали страхотно, моята пази незабравими спомени от тогава.

# 558
Eupraxia dArmature, написахте това:
"Същата фирма" няма автобусна екскурзия до Франция.
Ще е през някоя друга агенция, а не знам и самолетната колко е на тази агенция, но това е друга тема.
По-рано казах, че имам самолетната оферта и който желае мога да му я изпратя, затова реших, че говорите за друга самолетна. Автобусната оферта и според мен се изготвя само и конкретно за ФЕГ и това, че я няма на сайта на Nicra Detour не означава, че трябва да си правите заключения, че няма да бъде организирана от тях.

Ян@, ♥ HAPPY ♥, благодаря ви за споделеното! Аз нямам притеснения точно защото е нещо, което се прави от години и ще се погрижат добре за децата!

# 559
Точно така
Нашите после са пътували доста, включително до Монпелие с граждански автобус- беше най евтино и за друго не се разбраха Joy и до Нант със и без учител Simple Smile изобщо...ходиха и в Испания със самолет
Абе много истории има
Точно тази в 8 клас беше обаче незабравима екскурзия Simple Smile така че не се притеснявайте, дори и минусите им бяха опит и интересни, защото са заедно Simple Smile
Яна, аз отдавна не помня къде точно спираха, само Лил май Simple Smile И Дисниленд, оказа се че макар и големи, им е било приятно. Съжалявам само за Лувъра, ама аз си падам по музеи и точно там бих се завлякла Simple Smile а не в Дисниленд. Гледаха го отвън Simple Smile

# 560
  • София
Лувъра - по-нататък и с мама. Grinning

# 561
  • София
Eupraxia dArmature, написахте това:
"Същата фирма" няма автобусна екскурзия до Франция.
Ще е през някоя друга агенция, а не знам и самолетната колко е на тази агенция, но това е друга тема.
По-рано казах, че имам самолетната оферта и който желае мога да му я изпратя, затова реших, че говорите за друга самолетна. Автобусната оферта и според мен се изготвя само и конкретно за ФЕГ и това, че я няма на сайта на Nicra Detour не означава, че трябва да си правите заключения, че няма да бъде организирана от тях.

Ян@, ♥ HAPPY ♥, благодаря ви за споделеното! Аз нямам притеснения точно защото е нещо, което се прави от години и ще се погрижат добре за децата!
Аз също нямам притеснения, въпросът е, че офертата, която е достигнала до мен не е от Nicra Detour,
а от Мондел травел, а заключенията ги правя на базата на доста дълъг опит в пътуванията Wink
С две ръце съм за автобусна, защото така децата ще могат да видят много повече и да усетят атмосферата не само на Франция. След това с родителите могат да отделят седмица на Париж, за да видят всичко останало и по-важно от Дисниленд.
♥ HAPPY ♥
Дисниленд е последното място във Франция, което бих посетила, ама деца Grinning

# 562
Ами аз нещо все не стигам до Франция Simple Smile но ще я посетим рано или късно. С автобус наистина виждат много, а и им е забавно в автобуса.
Разказах ли ви, че най първата ни кореспондентка учи български и иска да идва в България Simple Smile Много интересно Simple Smile

# 563
Здравейте. Нищо не знам аз за никакво плащане, синко не желае самолетната екскурзия, чакам от него да каже кое е следващото. Много е ентусиазиран, няма да пропусне да сподели, със сигурност!

Хепи, коя е тази кореспондентка?

Преди малко се обади сестрата да ми каже, че синко е с температура и не можела да го остави в час. Прати го вкъщи да се лекува.

Последна редакция: пн, 14 окт 2019, 15:02 от Анонимен

# 564
♥ HAPPY ♥, страхотно!! "Кореспондетка" предполагам ще рече първото дете, с което сте били на разменни начала?
Косите на Вероника, бързо да се оправя!

# 565
  • София
Ами аз нещо все не стигам до Франция Simple Smile но ще я посетим рано или късно. С автобус наистина виждат много, а и им е забавно в автобуса.
Разказах ли ви, че най първата ни кореспондентка учи български и иска да идва в България Simple Smile Много интересно Simple Smile
Зависи какво търсиш в една страна - ако е просто почивка и разходки, горещо ти препоръчвам Прованса и Лазурния бряг. Там музеите са по-малко за сметка на другото Simple Smile
Париж и Лондон все ги отлагам и все не намирам смелост за тях, защото там не става за 2-3 дни.
Там си трябва минимум седмица и много стегната програма.

Косите на Вероника, Риновируси върлуват от седмица, не е грип. Леко гърло, малко сополки,  може и температурка.Няма смисъл от химии, а с бабешките чайчета и запарки, с повечко витамини и 2-3 парацетамола ще е на крак скоро.

# 566
  • София
Моето пък не иска с автобус, иска със самолет.

То ще се види и кое от приятелчетата и как иска...
Уморително си е, но пък е по-весело според мен, но няма аз да ходя Simple Smile
Не искала да загуби още 4 дни от пролетната ваканция, отделно не обича много да пътува, въпреки, че я влачим откакто стана на месец.

А всъщност в Париж не се ли засичат децата или реално са си две отделни екскурзии (извинете, ако сте го споменали, но не видях)?
Или чакаме Simple Smile

# 567
А всъщност в Париж не се ли засичат децата или реално са си две отделни екскурзии (извинете, ако сте го споменали, но не видях)?
Или чакаме Simple Smile

и аз това питах. Чакаме явно.

# 568
  • София
На нашата РС нищо не казаха за екскурзии до Франция. От вас ще се информирам.

# 569
Да, точно така, момиче, с което си гостува на разменни начала Simple Smile
Момичета, информацията е малко оскъдна във ФЕГ, децата да се интересуват и да си питат! Някои класни са по небрежни, да си питат, да не изпускат срокове

Общи условия

Активация на акаунт