Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 60

• 38 169
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Моя много близка приятелка разбра, че е със 6см разкритие на редовен преглед 😄 Без болки, без нищо. Веднага я изстреляха да си събира багажа и след 2 часа си гушкаше бебето, нормално раждане

# 406
Момичета,искам да попитам как точно се изчисляват гестационните седмици ? Като смятам от първия ден на последната менструация ми излиза 6г.с, а според лекарско изчисление и някои онлайн калкулатори съм в 5г.с. Къде греша ?

# 407
Момичета,искам да попитам как точно се изчисляват гестационните седмици ? Като смятам от първия ден на последната менструация ми излиза 6г.с, а според лекарско изчисление и някои онлайн калкулатори съм в 5г.с. Къде греша ?
Смяташ 7 дни след първия ден на последната менструация.Всяка пълна седмица се смята.Първия ден на последната менструация не е седмица.Ако е била на 20,петък примерно,всеки петък започва нова г.с.

# 408
Смяташ 7 дни след първия ден на последната менструация.Всяка пълна седмица се смята.Първия ден на последната менструация не е седмица.Ако е била на 20,петък примерно,всеки петък започва нова г.с.

Да,точно така смятам, но по други изчисления ме изкарват минус 1 седмица и не мога да разбера защо. Последен цикъл 29.07.

# 409
Започваш от, образно казано, нулева седмица да броиш от 29.07, но дефакто си е начало на първа седмица, когато ти е бил първият ден от последния цикъл.

29.07 - начало на 1-ва седмица
5.08 - навършена 1-ва седмица
12.08 - навършена 2-ра
19.08 - навършена 3-та
26.08 - навършена 4-та
2.09 - навършена 5-та седмица
Т.е. към днешна дата си 6-та седмица и си 5+2 г.с.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 13:26 от cloudoflove

# 410

Да,точно така смятам, но по други изчисления ме изкарват минус 1 седмица и не мога да разбера защо. Последен цикъл 29.07.
Сега си 5г.с+2 дни.На 9.09 ще си 6г.с

# 411
Какво преставлява тапата, която пада преди раждане! И колко дни след  падането родихте?

# 412
Започваш от 0-ва седмица да броиш от 29.07, когато ти е бил първият ден от последния цикъл.

29.07 - начало на 0-ва седмица
5.08 - начало на 1-ва
12.08 - начало на 2-ра
19.08 - начало на 3-та
26.08 - начало на 4-та
2.09 - начало на 5-та седмица
Т.е. към днешна дата си 5+2 г.с.

Много благодаря,момичета ! Сега разбрах за тая нулева седмица и затова не ми излизаха сметките.

# 413
Нори, моя изчислява от зачеването седмиците, което е още по- объркващо. 😄 Добре, че съм си следила всичко, че да мога да изчислявам по неговите сметки.

# 414
  • Варна
Каква е тая нулева седмица... Първата седмица си е точно първите седем дни след началото на ПРМ. Така както няма нулев месец, така няма и нулева седмица. Може и да има калкулатори, които го смятат така, но е извън всякаква логика.

# 415
Каква е тая нулева седмица... Първата седмица си е точно първите седем дни след началото на ПРМ. Така както няма нулев месец, така няма и нулева седмица. Може и да има калкулатори, които го смятат така, но е извън всякаква логика.

Въпрос на изразяване и интерпретация от различните източници/приложения. Ясно е, че на 5ти август е била навършена 1 седмица, а към днешна дата са навършени 5 седмици и вече е 2-ри ден от 6-та седмица или е в 6-та седмица. Nerd

# 416
  • Варна
Ами именно... 5 г.с. + 2 дни е 6-та седмица, а не 5-та.

# 417
Ами именно... 5 г.с. + 2 дни е 6-та седмица, а не 5-та.

Приема се, редактирах си мнението Simple Smile Приемете моите извинения

# 418
😂
Е значи все пак съм в 6та. Защо повечето калкулатори включително и лекарката твърдят, че съм в 5та ? Не че 2 дни е проблемът, просто исках да изясня за себе си метода на изчисляване и го разбрах Wink

# 419
Здравейте Simple Smile Днес ми дадоха направление за офталмолог за измерване на очното налягане (и там каквото се прави, за да преценят ще мога ли да родя нормално). Моля, препоръчайте ми добър лекар, при когото да се прегледам. Благодаря предварително Simple Smile
Става дума за гр. София

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 17:02 от Juicyyy

Общи условия

Активация на акаунт