Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 60

• 38 177
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте Simple Smile Днес ми дадоха направление за офталмолог за измерване на очното налягане (и там каквото се прави, за да преценят ще мога ли да родя нормално). Моля, препоръчайте ми добър лекар, при когото да се прегледам. Благодаря предварително Simple Smile
Град?

# 421
Какво преставлява тапата, която пада преди раждане! И колко дни след  падането родихте?
Тапата много прилича така да се каже на сопол 😆 Може да има и кървави нишки из нея, но може и да няма и да е прозрачна. Стои гъста и слузеста и няма как да я сбъркаш с обикновеното течение. След падането на тапата може да започне раждането след няколко часа, може и след няколко дена. Моята пада на части в продължение на почти две седмици. Ако смяташ, че е това, звънни на АГ да го уведомиш какво се случва и имай готовност за близкото бъдеще Simple Smile

# 422
Дами, в 9-та седмица съм, кожата ми стана много суха, чак сърби и започва да се лющи. Много дами препоръчват мустела против стрии, та реших и аз да го пробвам. Ей сега обаче ме озари въпроса дали е ОК да го ползвам в толкова ранна седмица. (Нали знаете как е, шашкам се по всякакви теми) 💐

# 423
Дами, в 9-та седмица съм, кожата ми стана много суха, чак сърби и започва да се лющи. Много дами препоръчват мустела против стрии, та реших и аз да го пробвам. Ей сега обаче ме озари въпроса дали е ОК да го ползвам в толкова ранна седмица. (Нали знаете как е, шашкам се по всякакви теми) 💐
Ползвам Мустела още от началото на бременността.Вече съм в 8 месец.

# 424
Мустелата си и специално за бременни. Няма проблем. Но аз не бях доволна. Не ми беше достатъчно мазна. Минах на кокосово масло.

# 425
И аз от началото използвам само кокосово масло. Вече съм в края  на бременността и нямам стрии. Ще видим като родя.

# 426
Здравейте Simple Smile Днес ми дадоха направление за офталмолог за измерване на очното налягане (и там каквото се прави, за да преценят ще мога ли да родя нормално). Моля, препоръчайте ми добър лекар, при когото да се прегледам. Благодаря предварително Simple Smile
Град?

Извинявам се, пропуснала съм. Става дума за гр. София

# 427
😂
Е значи все пак съм в 6та. Защо повечето калкулатори включително и лекарката твърдят, че съм в 5та ? Не че 2 дни е проблемът, просто исках да изясня за себе си метода на изчисляване и го разбрах Wink

Аз също бях объркана в началото и това е, защото масово за АГ-тата 5та седмица + 2 дни е пета седмица не шеста. Относно приложенията за следене, на почти всяко има опция, която да зазадеш как да ти показва седмиците - завършена или текуща.

Тук във форума виждам, че жените повече симпатизират на текущите седмици.

Като цяло е все тая, когато говориш с твоето АГ му казвай седмица + точни дни, така ще те отчитат и на ехографа Simple Smile

# 428
За мазане - силно препоръчвам на Палмерс Tummy Butter-2 пъти на ден се мажа от началото,държи по 10-12 часа дълбока хидратация. Simple Smile

# 429
И аз да се включа, аз живея в чужбина и съм с астигматизъм. понеже знам че ако има проблем с очите се мери налягане и исках час за док. за да избера начин на раждане.
Ходих и няколко различни док ми казаха че знаят, че това е практика в БГ, но тук освен ако нямаш отлепяне на ретината не препоръчват цезарово, камо ли да те натискат.
Та засега съм се насочила към нормално раждане, дано вс мине наред.

# 430
Момичета вдигнах малко кръвно. Ядох канела, пих вода с лимон. Притесних се, защото знам че не е хубаво.Някакви други съвети какво да правя?

# 431
Момичета вдигнах малко кръвно. Ядох канела, пих вода с лимон. Притесних се, защото знам че не е хубаво.Някакви други съвети какво да правя?

Според мен кръвното не е шега работа чуй се с доктора си да ти препоръча нещо !

# 432
Лимонадата и канелата с мляко, до такава степен ми смъкваха кръвното, че започваше да ми става леко лошо чак. Ако си по-упорита по този начин със сигурност ще успееш да го смъкнеш, без излишни лекарства.

# 433
  • София
Здравейте, Ла Лече Лига София ще има лекция с тема "Раждане и кърмене-едно добро начало", която е изключително подходяща за бременни Simple Smile  7 Септември от 11ч. . Във фейсбук събитието има повече подробности, а другите събития на ЛЛЛ може да видите в закованата тема в подфорума.
https://www.facebook.com/events/421756871791832/?ti=cl  Събитията на Ла Лече Лига са безплатни и не са придружени от реклама на продукти.

Пламъче, бих отишла на лекар или поне да позвъня за съвет. Вдигането на кръвно наистина не е безобидно нещо.

# 434
Помогна ми канела с кисело мляко и лимонов сок. При въпроса ми за кръвното днес при акушерката(понеже ходих да си пускам изследвания) отговора беше не ти е чак толкова високо.. 😶110 на 65..А преди няколко години с такова кръвно ми тече кръв от носа. Нейния отговор беше като станеш 140 на 90 тогава било страшно ми то за мен 110 е все едно 140..

Общи условия

Активация на акаунт