Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 4

• 38 419
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
3 стаен взех в Бреза, дневна югоизток, 2 спални на северозапад, среден етаж. Паркоместа в момента няма в продажба, щом ги пуснат ще взема такова или гараж, според цените.
Честито, има шанс да се окаже добра инвестиция.

Знаеш ли какви са тухлите, изолацията и дограмата?
Апартаментът почти няма външни стени, така че тухли и изолация няма да играят роля. Тухлите сигурно са най-евтиния и разпространен модел на Винербергер - Porotherm 25 N+F Light. По-важно е да се обърне внимание на количеството арматура и клас на бетона, които ще се влагат в строежа.

Според актуалните софийски цени, тези не ги продават апартаментите, те ги подаряват.
Получаваш (след 3 години) това, за което плащаш. Става въпрос за непредпочитан квартал за живеене.

Това чудо като гледам ще е зад Лабиринта и Фамилията. Със всичките тия строежи се чудя, ако се напълнят с нови хора дали няма да изпреварим Пловдив по брой жители
Това нищо не е. След като разкарат бараките и халетата, ще има място за още 5-10 Лабиринта и Фамилии.
 Най-евтините тухли са винербергер форати. В ниския ценови клас тухлите масово са евтините гръцки, турски и форати. Поротерм лайт хич не са лоши и са много по-добри от споменатите в предишното ми изречение. От тухлата доста зависи дали ще чуваш (и колко силно) какво правят съседите и съответно комфорта на живот. За бетона си напълно прав/а, но там е по-трудно да се контролира. Кварталът е ясно, че не е от най-предпочитаните. Цените на парцелите в желаните квартали са космически и там е невъзможно да се продава на такива цени.

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 15:11 от Анонимен

# 436
Апартамента от едната страна е долепен за другия вход, тоест 2йна стена. Надявам се да не се чува много от съседите. Освен това гледах и да няма асансьорна клетка до спалня, че и това е недомислено.

Цитат
Цените на парцелите в желаните квартали са космически и там е невъзможно да се продава на такива цени.
Тц. На такива цени се продаваше в на Марто блока. Много желан и уреден квартал.

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 17:29 от So Lucky*

# 437
  • Варна
Гледам някои обявиха района на Фемили гардън за непредпочитан, а блока на Марто за предпочитан. Не знам дали е така, въпрос на гледна точка, ама пък Лъки ще стига до непрекъснато спрягания в темата център една идея по-бързо. Joy

# 438
  • Варна
Баси, тоя център много важен явно. А аз балъка гледам да изчезна от там възможно по-скоро?! На къде върви света, хаха Simple Smile

# 439
  • Варна
И аз това се чудя. Особено след като въведоха Синя зона и нямаш лично паркомясто/гараж там.
Миналата седмица излизаме от кино във ФК, тръгнахме из уличките към колата, за малко да си изпотрошим краката - тротоарите са трагедия. Във Владиславово са нови, равни и широки, че и осветление улично има. Joy

# 440
Апартамента от едната страна е долепен за другия вход, тоест 2йна стена. Надявам се да не се чува много от съседите. Освен това гледах и да няма асансьорна клетка до спалня, че и това е недомислено.

Цитат
Цените на парцелите в желаните квартали са космически и там е невъзможно да се продава на такива цени.
Тц. На такива цени се продаваше в на Марто блока. Много желан и уреден квартал.
Люлин и Надежда са много уредени (не се шегувам) и доста желани от някои хора квартали (за София става дума). Това не значи, че са много хубави. Всичко опира до финансите. Хубавите квартали във всички градове са скъпи. Така е в цял свят, не само в София и Варна.

# 441
Някой ще ми подскаже ли къде се намира прочутия Фемили гардън, нов квартал ли е това? Аз за първи път го чувам.

Последна редакция: сб, 31 авг 2019, 18:04 от finеsse

# 442
Люлин и Надежда са много уредени (не се шегувам) и доста желани от някои хора квартали (за София става дума). Това не значи, че са много хубави. Всичко опира до финансите. Хубавите квартали във всички градове са скъпи. Така е в цял свят, не само в София и Варна.
Не ти е точно сравнението. Люлин и Надежда, във Варна са Аспарухово и Владиславово. Младост е наистина добър квартал.

Що ли се мъча да обяснявам... Tired

# 443
Не ти е точно сравнението. Люлин и Надежда, във Варна са Аспарухово и Владиславово. Младост е наистина добър квартал.

Що ли се мъча да обяснявам... Tired

Аз не познавам много добре Варна, но знам, че ако е наистина добър квартал то ще е и много скъп. С какво може да се сравни вашия Младост. С Изток, Лозенец, Иван Вазов или с Младост в София?

# 444

Скрит текст:
Аз не познавам много добре Варна, но знам, че ако е наистина добър то ще е и много скъп. С какво може да се сравни вашия Младост. С Изток, Лозенец, Иван Вазов или с нашият Младост?
Не са еднакви мащабите, и от там разликата...
В Младост  има всичко необходимо за един млад (че и стар) човек. Медицински центрове, хипермаркети, ДГ, основно и средно у-ще с прилична репутация. Парк, мол, места за паркиране (за сега). С кола си за минути на летище или в центъра. Има място между сградите. Няма цигани.
За Варна "скъпия" квартал Левски е пълна кочина. И пак ти трябва кола за основните неща.

# 445
На квартали като Лозенец и Иван Вазов аналог по-скоро може да е Чайка, района на ВИНС, Червения площад. По-рано бях споменал за един мой приятел който си закупи апартамент за близо 200к евро в Симфония. Ами той все още си е в тристаен в Младост. А Симфония даже не е в Чайка, а в покрайнините. Въпрос на бюджет разбира се. Няма нужда човек да се заробва заради едни тухли. Не си заслужава според мен. Все пак веднъж живеем. В неговия случай да отбележа е без кредит, ако не друго, но си е голяма сума де.

# 446
Всеки иска хубава кола за малко пари, хубава битова техника за малко пари, хубаво жилище за малко пари и т.н. Но истината е, че хубавите неща са скъпи. И имотите въобще не правят изключение. Пак повтарям в цял свят е така.

# 447
  • Варна
На Лозенец ( в който съм живял ) аналог е може би Спортна Зала, Винс. Младост 2 е наистина хубав квартал и е на същото разстояние на каквото е Лозенец от Центъра и по същия начин бързо се стига по новите булеварди и кръгови, които направиха сега почти както и по Черни Връх.

В центъра съм живял цял живот. В момента като ида там и получавам ортикария. Изпочупени тротоари, кучешки говна, гъз до гъз...мерси.

# 448
Всеки иска хубава кола за малко пари, хубава битова техника за малко пари, хубаво жилище за малко пари и т.н. Но истината е, че хубавите неща са скъпи. И имотите въобще не правят изключение. Пак повтарям в цял свят е така.
И така да е, винаги има изключения. Не говоря за имоти. Wink

# 449
Някой ще ми подскаже ли къде се намира прочутия Фемили гардън, нов квартал ли е това? Аз за първи път го чувам.
Така се казва бъдещия комплекс - Фемили гардън. Парцела е между гимназията по дървообработване и ул. Орех.
https://yavorad.com/fg/

Общи условия

Активация на акаунт