И ние много искахме сватба на плажа. България никога не ми е била вариант, точно заради плажуващите, типа заведения по морето, но в Гърция бяхме избрали чудни местенца. Истината е, че точно вчера разсъждавах колко се радвам, че не го правим там. Да, мечтаех го, исках го.. и двамата го искахме, но като си представя цялата разправия от организацията, плюс друга държава, път, хотели.. и ми призлява.
Аз да питам за съвет. Вчера си мислехме, че ще е най-добре алкохола, който купим да е отзад в кухнята и от ресторанта да наливат. Мисля да отпечатам за всеки гост или всяка маса, не съм решила, меню и отделно лист с напитки, за да са наясно гостите първо каква храна следва и второ какви напитки се предлагат. Не знам дали е ок по този начин да се процедира. Но проблемът ми е, че чичо ми е направил специална, домашна ракия за сватбата и аз харесах едни шишета в Джъмбо - стъклени със стъклена тапа, много красиви и мислех да я разлея в тях и на всяко да има етикетче на гърлото, нещо като Сватбена ракия, специално приготвена от чичото на булката, примерно. Но ако действиетелно алкохола се сипва от сервитьорите, ще е малко тъпо само тези шишета да са по масите, та исках да ви питам при вас как беше.
Отделно, моят любим вчера взе от Лидл малко вино, пуснали са на промоция испанско вино, по 2,5 лв бутилката, той взе розе и бяло по 8 бутилки, общо 16. Но ние очакваме между 70 и 80 гости. Колко грубо вино да предвидя?
Ще поръчваме разбира се и уиски, водка, бира...