Отговори
# 525
  • София-Младост
Не искат.
По-горе съм качила линк към Постановлението.
Най-доброжелателно съветвам хората, когато искат пари под формата на помощи от държавата, поне да прочетат изискванията за нея.

# 526
  • Точно където трябва
За детските добавки - трябва ли документ от банката за банко сметка при положение, че съм я вписала и не е променена? И последно чух, че служебно получавали инфо от градините. Вярно ли е и за всички ли се отнася или зависи решението е местно? Имам заявление- декларация, бележка за ваксините, бележка за дохода в моя случай не изискват. Нещо пропускам ли? Копие от удостов. за раждане и лична карта ще ми искат ли?

# 527
Здравейте! Самоосигуряващо се лице съм и искам да подам и за детски и за помощта за първокласник - какво ще трябва да приложа декларация подадена към НАП ли ? Благодаря на отзовалите се!

# 528
Здравейте! Самоосигуряващо се лице съм и искам да подам и за детски и за помощта за първокласник - какво ще трябва да приложа декларация подадена към НАП ли ? Благодаря на отзовалите се!
удостоверение за брутен доход за предходните 12 месеца и удостоверение от училището, че детето е записано за първи път в първи клас.

# 529
удостоверение за брутен доход за предходните 12 месеца и удостоверение от училището, че детето е записано за първи път в първи клас.
Благодаря! Това удостоверение за брутен доход от къде трябва да се издаде?

# 530
Ако имате счетоводител, може да го издаде той, иначе  ако не сте получавали досега детски ще трябва да представите и номера на банковата си сметка на хартиен носител.

# 531
Ако имате счетоводител, може да го издаде той, иначе  ако не сте получавали досега детски ще трябва да представите и номера на банковата си сметка на хартиен носител.
Не съм взимала детски изобщо,за сметката ясни, нямам счетоводител и за това не ми е ясно за това удостоверение! На свободна професия съм и се осигурявам на минималната.

# 532
При двама в домакинство- родител и дете, средномесечният доход на две ли се дели за помощта за първокласник?

# 533
Да, на две.

# 534
Не съм взимала детски изобщо,за сметката ясни, нямам счетоводител и за това не ми е ясно за това удостоверение! На свободна професия съм и се осигурявам на минималната.

Удостоверение за брутен доход задължително с изходящ номер,  изброени предходните 12 месеца и срещу всеки получената сума. .нищо сложно

# 535
Звъннах в Социалното в Младост и попаднах на доста любезна госпожа, която ми обясни много подробно! Тъй като аз се осигурявам на минималната , но чрез осигурителна каса - служебна бележка за това, на което се осигурявам всеки месец! Нядавам се да съм полезна и на други като мен! Благодаря на всички ! Започвам събирането на необходимите документи и ще пиша, когато ги подам какво ще бъде развитието

# 536
Здравейте, мамита! Извинявам се, ако вече е коментирано, просто не ми се търси назад из темите, че никак не са малко 😄 Та... по същество- когато ми започне майчинството, детски добавки взимат ли се със започване на майчинството? или по-късно може да кандидатстваш за тях? Благодаря!

# 537
Кандидатства се след раждането на детето, може от месец първи, вече зависи дали ще те одобрят, според доходите.

# 538
Кандидатства се след раждането на детето, може от месец първи, вече зависи дали ще те одобрят, според доходите.
кандидатсва се от месеца, следващ месеца на раждане.

# 539
  • Пловдив
Здравейте, не намерих тема за тази помощ и пиша тук.
Ссемейство безработни с две малки деца на 3 и 7г. Бащата съкратен януари, майката от 10м е на борсата. Вече няма парична помощ от там. Живеят в жилище на майката. Не са продавали нищо и не са пътували. На малкото дете му предстой явяване на ТЕЛК края на септември. Бащата се води в друг град, нищо че живее при децата. Майката по ЛК е на един адрес, но скоро направи адресна регистрация на друг адрес. Има ли шанс за помощта за отопление?

Общи условия

Активация на акаунт