Кандидат, бъдещи и настоящи мами с татко от епруветка - 6

• 23 806
  • 241
  •   1
Отговори
# 225
Аз съм в Афродита и там го поръчва ембриолога, после отивам и само го плащам. Доставят го директно в клиниката. На сайта на Криос на профила на всеки донор пише дали има квоти за съответната страна на лечение. В България квотата е 5 деца от донор, повече не е позволено по закон.

Аз съм питала в три клиники. Ако искаш донор от Криос по твой избор, трябва да си го поръчаш сам и да му платиш доставката.
Ембриолога проверява колко живородени деца има в България. Една ембриоложка ми каза, че ако има 7 деца е препоръчително да не се поръчва от него.

Криос имат чат, там може да се пита. Като имате анонимен профил, може да си избирате която страна искате, така или иначе донора се поръчва в крайна сметка от ембриолога в клиниката, а не от Вас лично. Мен също ме интересуват тези снимки.

Здравейте, предстои ни инсеминация в Щерев с донорски материал от Криос. Регистрирах се в сайта им и видях, че срещу 149 долара можеш да видиш снимки на някои от донорите като възрастни, НО ако това е съобразено със законодателството на държавата, в която ще се прави процедурата. Някой от вас дали е пробвал и съответно ако платим тази сума, имаме ли шанс да видим човека не само като дете?

# 226
А каква е цената на доставката.
В България закона е променен и вече няма ограничение. Две ембриоложки от различни клиники го казаха. Къде в сайта на Криос мога да видя за донора който ме интересува дали може да се поръча за България?
Те там за съжаление пишат докладвана бременност, но не и дали има живородени деца.
Аз съм в Афродита и там го поръчва ембриолога, после отивам и само го плащам. Доставят го директно в клиниката. На сайта на Криос на профила на всеки донор пише дали има квоти за съответната страна на лечение. В България квотата е 5 деца от донор, повече не е позволено по закон.

Аз съм питала в три клиники. Ако искаш донор от Криос по твой избор, трябва да си го поръчаш сам и да му платиш доставката.
Ембриолога проверява колко живородени деца има в България. Една ембриоложка ми каза, че ако има 7 деца е препоръчително да не се поръчва от него.

Криос имат чат, там може да се пита. Като имате анонимен профил, може да си избирате която страна искате, така или иначе донора се поръчва в крайна сметка от ембриолога в клиниката, а не от Вас лично. Мен също ме интересуват тези снимки.

Здравейте, предстои ни инсеминация в Щерев с донорски материал от Криос. Регистрирах се в сайта им и видях, че срещу 149 долара можеш да видиш снимки на някои от донорите като възрастни, НО ако това е съобразено със законодателството на държавата, в която ще се прави процедурата. Някой от вас дали е пробвал и съответно ако платим тази сума, имаме ли шанс да видим човека не само като дете?

# 227
Момичета, вие как се справяте с мисълта, че ще се наложи детето ви да е от напрактика непознат?!? При нас проблема е мъжки фактор, и приятеля ми някак като знае, че няма друг вариант го приема сравнително добре. Аз обаче водя голяма вътрешна борба. Откакто познавам този човек знам, че искам да е баща на детето ми. След като разбрахме, че нямаме вариант освен донор, в мен се загнезди ужасяващата мисъл за неизвестното. Постоянно мисля как ще имам дете от някой, който не познавам, не знам какъв човек е и т.н. Тази мисъл ме побърква, страха от неизвестното и какво ще излезе накрая, не ме оставя намира. Казвам си, че нямам друг избор, защото искам семейство точно с този човек, а друг начин няма, решена съм да го направя, но страха е огромен. Мислих за психолог, но в такава ситуация не мисля, че може да ми помогне човек, който не знае какво е...та затова се обръщам към вас. Имали ли сте подобни терзания и как се справяте с тях?

# 228
Момичета, вие как се справяте с мисълта, че ще се наложи детето ви да е от напрактика непознат?!? При нас проблема е мъжки фактор, и приятеля ми някак като знае, че няма друг вариант го приема сравнително добре. Аз обаче водя голяма вътрешна борба. Откакто познавам този човек знам, че искам да е баща на детето ми. След като разбрахме, че нямаме вариант освен донор, в мен се загнезди ужасяващата мисъл за неизвестното. Постоянно мисля как ще имам дете от някой, който не познавам, не знам какъв човек е и т.н. Тази мисъл ме побърква, страха от неизвестното и какво ще излезе накрая, не ме оставя намира. Казвам си, че нямам друг избор, защото искам семейство точно с този човек, а друг начин няма, решена съм да го направя, но страха е огромен. Мислих за психолог, но в такава ситуация не мисля, че може да ми помогне човек, който не знае какво е...та затова се обръщам към вас. Имали ли сте подобни терзания и как се справяте с тях?

Три месеца го мислих и не го приех, намерих лекар, който ни даде надежда и имаме напредък в лечението. Мъжки фактор - състояние на необструктивна азооспермия Синдром на Сертоли клетки само ( липса на сперма в еякилата защотот не я произвежда) потвърдена от неуспешно микро ТЕСЕ.

Мъжа ми беше готов веднага след операцията да започваме подготовка за донор, но го убедих и посетихме лекаря и вече имаме замразен материал за инвитро.

# 229
При нас шанс няма. Аз приемам спокойно идеята за донор. Ако не успеем с донор, ще подадем документи за осиновяване.
В крайна сметка ММ ще отгледа и възпита детето, това е важното.

Три месеца го мислих и не го приех, намерих лекар, който ни даде надежда и имаме напредък в лечението. Мъжки фактор - състояние на необструктивна азооспермия Синдром на Сертоли клетки само ( липса на сперма в еякилата защотот не я произвежда) потвърдена от неуспешно микро ТЕСЕ.

Мъжа ми беше готов веднага след операцията да започваме подготовка за донор, но го убедих и посетихме лекаря и вече имаме замразен материал за инвитро.

# 230
Катрин, ако наистина не приемаш мисълта, не го прави. Бори се с този мъжки фактор и цели дето от мъжа, който желаеш. Имам усещането, че иначе едно дете от непознат, както то наричаш, би донесло страдание на цялото семейство.

За протокола аз никога не съм изпитвала подобни чувства. Искала съм го от самото начало. Малко северняшки гени близо до мен Nerd

# 231
Скъпи мами на бебе от татко в епруветка, ще ви споделя само, че най- малкият проблем е дали донорът има снимка, няма ли. Важното е, че имат всички възможни здравни изследвания. Колкото до външния вид- та нима винаги сте били с най- красивите мъже? Детенцето ви ще прилича на вас. Който иска ще търси разлики, който иска ще търси прилики. Но… най- трудното е всъщност да се забременее. Защото след 3-4-5 опит, вече се молите просто да се получи и да имате бебенце. Пожелавам успех на всички мами!

# 232
Здравейте, пуснах поръчка в Криос, която чака одобрение. Избрах дата за изпращане. На следващият ден ли трябва да е в клиниката?

# 233
  • София
Никога не съм имала проблеми, че детето ми ще е от "непознат". Ще го изнася, ще го отгледан, ще му дам всичко, което мога. Мисля, че ако имате такива страхове, изобщо помислете дали да го направите.

# 234
  • София

При нас решението бе взето много бързо, поради липса на друг избор. Моят мъж прие сравнително лесно идеята, след като се роди първото ни дете, на практика и двамата забравихме изобщо какво е било преди, прие я изцяло. Аз не съм се и съмнявала за миг, нито съм имала терзания по темата. Очакваме второто ни дете, живот и здраве след няколко месеца, от същия донор. Никога не съм изпитвала страх, нито съм мислела в посока от кого ще е. Молех се единствено да сме здрави. В момента, в който видях детето си за пръв път, нямах съмнение, че това е моето човече, най-прекрасното на света. Сигурна съм, че всяка майка изпитва същото.
Ако това наистина много ви притеснява, консултирайте се с психолог. Нищо не е на всяка цена. Има много начини да си родител, не е задължително да делиш гени с някого, за да го обичаш и да е целият ти свят, нито да го износиш. Ще намерите своето решение, вярвам в това. Поговорете с психолог, може да ви помогне. Кураж и успех. Каквото и да решите за себе си, ще е правилно. Прегръдка Heart

# 235
Здравейте,  кандидатствах по фонда и днес излезе в сайта статус ''прието заявление". Това значи, че е прието за разглеждане от комисията, или че съм одобрена и да очаквам тези дни документите с разрешението по Еконт?

# 236
Здравейте,  кандидатствах по фонда и днес излезе в сайта статус ''прието заявление". Това значи, че е прието за разглеждане от комисията, или че съм одобрена и да очаквам тези дни документите с разрешението по Еконт?

Прието от комисията. Другия статус е "Одобрен", ако не греша.

# 237
Здравейте,имам един въпрос към тези от вас,които са правили инвитро на ЕЦ.Ние кандидатствахме към фонда и сега имаме 4 пункции.При всяка пункция ли се опложда яйцеклетката и съответно заплащате за донор?

# 238
повечето жени замразяват яйцеклетките и като съберат определена бройка оплождат. Иначе донорът излиза много скъп. Опложда се всеки път само при наличие на партньор. Как седи въпроса с фонда не знам.

Здравейте,имам един въпрос към тези от вас,които са правили инвитро на ЕЦ.Ние кандидатствахме към фонда и сега имаме 4 пункции.При всяка пункция ли се опложда яйцеклетката и съответно заплащате за донор?

# 239
Добър вечер Simple Smile Новорегистрирана съм, но съм изчела всички теми за мами с татко от епруветка Simple Smile Накратко, жена на 38 год. съм и съм направила много грешни избори спрямо мъжете ( в моят случай спрямо един конкретен мъж Simple Smile )...
Решението да се опитам да имам дете от донор е взето и нямам колебания по въпроса. Днес,  регистрирах първа неуспешна инсеминация! Има ли, тук и други жени, които са взели моето решение и минават през тези процеси Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт