За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 044
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Скрит текст:
Пейчев, благодаря за рецептите. По-напред писах, че имам 500 мл. сметана Хопла и дали ще се получи добре с нея, че е растителна? Иначе имам и домашно прясно мляко, то е доста маслено.

Предполагам, че ще стане. Няма да има проблеми. Но, вкусът няма да е същия като със сметаната от Берьозка.

# 256
  • Мнения: 15 046
Аз и без това нямам Берьозка, та ще рискувам с хоплата. Освен да направя втората рецепта, където има и прясно мляко, то поне е високо маслено. А накрая ще си купя кондензирано мляко и ще направя сладолед, пък за брюлето ще взема животинска. Grinning

# 257
  • София
  • Мнения: 2 298
Дами,дали бихте могли да ми препоръчате марка брашно,което хем да е полезно,хем да става за пухкав хляб Simple Smile ?
Напоследък се старая да си меся хляба. Ползвам Топаз мел или София мел,но четох,че по начина,по който се обработват се губят полезните свойства. Но искам хлебчето да си е хлебче,близо до вкуса от детството ,не сбита "тухличка" със странен вкус Wink
Трудна задача. Хлябът става пухкав от бяло брашно, което не е полезно и е с избелители и подобрители. По-сбит е с пълнозърнесто брашно, но то е натурално. Има и бяло натурално, без избелители. Пробвай с бяло натурално и 30 % пълнозърнесто, от лимец или спелта. Ако ти хареса, следващия път увеличи пълнозърнестото.  И за по-здравословно замени маята с квас. Има отделна тема за хляб с квас.

# 258
  • Мнения: 5 639
Взехме триъгълни формички за сладолед. По каква рецепта да го направя, за да се отделя безпроблемно от формичките и да остава с форма?

# 259
  • Мнения: 4 299
Някой има ли рецепта за лучник?

# 260
  • София
  • Мнения: 648
Благодаря, Нати! Ще опитам вариантите. Със спелта никога не съм опитвала продукт. Мислех и за квас,само не зная дали няма много да се отдалеча вкусово. Ще се пробва Simple Smile

Дами,дали бихте могли да ми препоръчате марка брашно,което хем да е полезно,хем да става за пухкав хляб Simple Smile ?
Напоследък се старая да си меся хляба. Ползвам Топаз мел или София мел,но четох,че по начина,по който се обработват се губят полезните свойства. Но искам хлебчето да си е хлебче,близо до вкуса от детството ,не сбита "тухличка" със странен вкус Wink
Трудна задача. Хлябът става пухкав от бяло брашно, което не е полезно и е с избелители и подобрители. По-сбит е с пълнозърнесто брашно, но то е натурално. Има и бяло натурално, без избелители. Пробвай с бяло натурално и 30 % пълнозърнесто, от лимец или спелта. Ако ти хареса, следващия път увеличи пълнозърнестото.  И за по-здравословно замени маята с квас. Има отделна тема за хляб с квас.

# 261
  • София
  • Мнения: 2 298
Lira81, хлябът с квас е по-ароматен и вкусен, но трябва да му се посвети повече време, защото втасва по-бавно.

# 262
  • София
  • Мнения: 3 362
Лира 81,аз купувам брашно мляно на камена мелница.Взимам от Фантастико.

# 263
# 264
  • София
  • Мнения: 648
Благодаря,Натуся! Ще отида и ще си купя щом си доволна Simple Smile Оформя се вече крайна идея. Много полезни препоръки от всички Simple Smile

[quote author=Натуся link=topic=1131275.msg39186370#msg39186370 date=1566299298]
Лира 81,аз купувам брашно мляно на камена мелница.Взимам от Фантастико.
[/quote]

# 265
  • София
  • Мнения: 12 695
Дами,дали бихте могли да ми препоръчате марка брашно,което хем да е полезно,хем да става за пухкав хляб Simple Smile ?
Напоследък се старая да си меся хляба. Ползвам Топаз мел или София мел,но четох,че по начина,по който се обработват се губят полезните свойства. Но искам хлебчето да си е хлебче,близо до вкуса от детството ,не сбита "тухличка" със странен вкус Wink

Картофен хляб със закваска - получава се много мек и пухкав, заради сварения картоф в тестото. Аз ползвам най-често брашната на Софиямел.

# 266
  • Мнения: 89
Скъпи мами, от къде мога да взема ИСТИНСКИ костен бульон или още по добре кости от тревопасни ?

# 267
  • софия
  • Мнения: 2 463
бульон ме съмнява да намериш някъде, но кости може да си вземеш и да си направиш сама. Проучи качествените месарници, всички предлагат и кокали.

# 268
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
Продават бульони,но не знам къде.
Гледах наскоро дъщерята на Бети и Ники от "Фермата",показваше какво произвеждат,освен месо в буркани ,показа и буркани с костен бульон,натоварени в бус,каза че зарежда магазини с тяхна продукция.Търсете "Дивата ферма"...има ги в фб
 

# 269
  • Мнения: 1 953
Скъпи мами, от къде мога да взема ИСТИНСКИ костен бульон или още по добре кости от тревопасни ?
Ей, ама какви са тези навици да се пита първо тук за щяло и нещяло, има Google.
Това са първите резултати, без да се ровя:


Общи условия

Активация на акаунт