За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 040
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
Да, за мен е от сочните, а не класически сухи кексове с въздушно тесто. Може би заради смокините. На мен ми хареса.
.

    Благодаря. 🤗🤗🤗

# 241
  • Мнения: 5 639
Как правите руло от тиквички? Може ли рецепта за самия блат и какви плънки са подходящи?

# 242
  • Мнения: 15 046
Наумила съм си да правя крем брюле. Сметаната, която имам е растителна (Хопла, 500 мл.). Ще стане ли с нея или трябва да е животинска?

# 243
  • Мнения: 9 461
Как правите руло от тиквички? Може ли рецепта за самия блат и какви плънки са подходящи?
Така http://pep-4o.blogspot.com/2017/07/blog-post_5.html?m=0

# 244
  • Мнения: 5 639
Как правите руло от тиквички? Може ли рецепта за самия блат и какви плънки са подходящи?
Така http://pep-4o.blogspot.com/2017/07/blog-post_5.html?m=0

Много благодаря пеп-4o Flowers Hibiscus

# 245
  • София
  • Мнения: 6 308
Сдобих се с три грамадни щайги праскови. Дребни са, много са ароматни, не са много сладки и изобщо не се делят.
Раздавах, оставих за ядене и не зная какво да правя с останалите. Затворих шест буркана с нарязан плод за разни кремове и сладкиши, утре ще направя сладко, макар че имам от миналата година и за друго не се сещам.
Моля, давайте идеи. Имам поне десетина килограма още.

# 246
  • София
  • Мнения: 3 362
Част от прасковите бих сложила във фризера. При нас замразените плодове ползват се основно за смутита,може и в печева да се слагат.

# 247
  • Мнения: 2 815
И аз като Натуся.... замразявам  много и различни плодове, всичко което има на село - зимата сладкиши, кексчета, шейкове (с прясно, кисело мляко), сокове - микс, (които в буркани няма как да направя).

# 248
  • София
  • Мнения: 12 694
Сдобих се с три грамадни щайги праскови. Дребни са, много са ароматни, не са много сладки и изобщо не се делят.
Раздавах, оставих за ядене и не зная какво да правя с останалите. Затворих шест буркана с нарязан плод за разни кремове и сладкиши, утре ще направя сладко, макар че имам от миналата година и за друго не се сещам.
Моля, давайте идеи. Имам поне десетина килограма още.

Можеш да направиш сироп за разреждане в бутилки. Освен това голяма част от плода можеш да оползотвориш като направиш сладкиш от типа на щрудела, за който ще отиде 1 кг.

# 249
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
Нектар,пюре,изсушени.

# 250
  • Мнения: 15 046
Някой правил ли е крем брюле да ме ориентира за сметаната?

# 251
  • София
  • Мнения: 648
Дами,дали бихте могли да ми препоръчате марка брашно,което хем да е полезно,хем да става за пухкав хляб Simple Smile ?
Напоследък се старая да си меся хляба. Ползвам Топаз мел или София мел,но четох,че по начина,по който се обработват се губят полезните свойства. Но искам хлебчето да си е хлебче,близо до вкуса от детството ,не сбита "тухличка" със странен вкус Wink

# 252
  • Русе
  • Мнения: 6 162
Скрит текст:
Някой правил ли е крем брюле да ме ориентира за сметаната?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_26.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/02/blog-post.html

# 253
  • София
  • Мнения: 6 308
Благодаря за предложенията относно прасковите.

# 254
  • Мнения: 15 046
Пейчев, благодаря за рецептите. По-напред писах, че имам 500 мл. сметана Хопла и дали ще се получи добре с нея, че е растителна? Иначе имам и домашно прясно мляко, то е доста маслено.

Общи условия

Активация на акаунт