За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 020
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Какви подправки ползвате на свинско със зеле? Не съм го готвила от много, много време и съм забравила. Чубрица слагам, ако зелето е постно или с кайма....и блокирах. Иначе съм слагала дафинов лист, зърна бахар, зърна черен пипер, но за нещо сухичко или свежо- не се сещам.

# 601
Аз слагам само дафинов лист и червен пипер. Бахар знам, че слагат, но аз не харесвам.

# 602
  • София-Младост
Домати, морков също слагам.

# 603
Моля, препоръчайте конкретна марка и подиме на хубав ориз. Напоследък какъвто й да купя се получава като каша но с остатъци на несварен ориз.

# 604
Последните 2-3 пъти купувах на Кръстев, харесва ми, отдавна не съм купувала обаче. Преди това дълго време купувах Инком, но го развалиха.

# 605
Бланширан ориз на Izzi взимам от години, още не ме е издънил.

# 606
  • София
Моля, препоръчайте конкретна марка и подиме на хубав ориз. Напоследък какъвто й да купя се получава като каша но с остатъци на несварен ориз.
На Оберон със синя опаковка пише Ризон

# 607
Аз взимам само Имало едно време

# 608
Момичета, искам да подменя доматите в рецепта за лютеница с готово доматено пюре, но ми трябва помощ.
По рецепта 20 кг. чушки, 15 кг. домати.
Та колко доматено пюре да сложа?

Погледни  рецептата на Как' Сийка, може би ще те ориентира.

# 609
Искам да направя содена питка с лимец, някой има ли изпитана рецепта? Притеснявам се дали ще улуча пропорциите, а имам хубав домашен лимец. Не държа да е постна. И рецепта за хлебопекарна няма да откажа 😉

# 610
Как се готви гъши дроб?
Мъжът ми домъкна 5кг. и се чудя какво да ги правя.

# 611
  • Стара Загора
Как се готви гъши дроб?
Мъжът ми домъкна 5кг. и се чудя какво да ги правя.
Това е много, предлагам да го замразиш по-голямата част. Реже се на около 4,5 см. височина, поставя се в тава и се долива вода, пече се във фурна до консистенция на крем карамел.

# 612
  • София
Sunny, за питката от лимец - две яйца, една чаена чаша кисело мляко, 1 ч.л. препълнена със сода, 2,5-3 ч.чаши брашно, семена за поръска, сол.
От яйцата се отделя малко от жълтъка за намазване, разбиват се и се смесват с киселото мляко, в което е изгасена содата. Брашното се разбърква със солта, прави се кладенче, изсипват се течните съставки и се замесва.
Имай предвид, че само с брашно от лимец ще стане доста сбит хляб.
Стана ми интересно какво разбираш под "домашен" лимец.
Meraviglia, и пастет можеш да направиш, дори да стврилизираш в бурканчета.

# 613
Благодаря за рецептата, при тези пропорции дали ще е удачно да заменя половината брашно с пълнозърнесто за да не е толкова сбито? Домашен е, защото мои приятели го отглеждат и мелят.

# 614
Мъжът ми сега  направи малко на тиган.
Много вкусен стана Heart

Общи условия

Активация на акаунт