За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 020
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 43 490
Какви подправки ползвате на свинско със зеле? Не съм го готвила от много, много време и съм забравила. Чубрица слагам, ако зелето е постно или с кайма....и блокирах. Иначе съм слагала дафинов лист, зърна бахар, зърна черен пипер, но за нещо сухичко или свежо- не се сещам.

# 601
  • Мнения: 1 804
Аз слагам само дафинов лист и червен пипер. Бахар знам, че слагат, но аз не харесвам.

# 602
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Домати, морков също слагам.

# 603
  • Мнения: 6 859
Моля, препоръчайте конкретна марка и подиме на хубав ориз. Напоследък какъвто й да купя се получава като каша но с остатъци на несварен ориз.

# 604
  • Мнения: 1 953
Последните 2-3 пъти купувах на Кръстев, харесва ми, отдавна не съм купувала обаче. Преди това дълго време купувах Инком, но го развалиха.

# 605
  • Мнения: X
Бланширан ориз на Izzi взимам от години, още не ме е издънил.

# 606
  • София
  • Мнения: 4 954
Моля, препоръчайте конкретна марка и подиме на хубав ориз. Напоследък какъвто й да купя се получава като каша но с остатъци на несварен ориз.
На Оберон със синя опаковка пише Ризон

# 607
  • Мнения: 4 299
Аз взимам само Имало едно време

# 608
  • Мнения: 22 867
Момичета, искам да подменя доматите в рецепта за лютеница с готово доматено пюре, но ми трябва помощ.
По рецепта 20 кг. чушки, 15 кг. домати.
Та колко доматено пюре да сложа?

Погледни  рецептата на Как' Сийка, може би ще те ориентира.

# 609
  • Мнения: 4 299
Искам да направя содена питка с лимец, някой има ли изпитана рецепта? Притеснявам се дали ще улуча пропорциите, а имам хубав домашен лимец. Не държа да е постна. И рецепта за хлебопекарна няма да откажа 😉

# 610
  • Мнения: 1 941
Как се готви гъши дроб?
Мъжът ми домъкна 5кг. и се чудя какво да ги правя.

# 611
  • Стара Загора
  • Мнения: 511
Как се готви гъши дроб?
Мъжът ми домъкна 5кг. и се чудя какво да ги правя.
Това е много, предлагам да го замразиш по-голямата част. Реже се на около 4,5 см. височина, поставя се в тава и се долива вода, пече се във фурна до консистенция на крем карамел.

# 612
  • София
  • Мнения: 2 298
Sunny, за питката от лимец - две яйца, една чаена чаша кисело мляко, 1 ч.л. препълнена със сода, 2,5-3 ч.чаши брашно, семена за поръска, сол.
От яйцата се отделя малко от жълтъка за намазване, разбиват се и се смесват с киселото мляко, в което е изгасена содата. Брашното се разбърква със солта, прави се кладенче, изсипват се течните съставки и се замесва.
Имай предвид, че само с брашно от лимец ще стане доста сбит хляб.
Стана ми интересно какво разбираш под "домашен" лимец.
Meraviglia, и пастет можеш да направиш, дори да стврилизираш в бурканчета.

# 613
  • Мнения: 4 299
Благодаря за рецептата, при тези пропорции дали ще е удачно да заменя половината брашно с пълнозърнесто за да не е толкова сбито? Домашен е, защото мои приятели го отглеждат и мелят.

# 614
  • Мнения: 1 941
Мъжът ми сега  направи малко на тиган.
Много вкусен стана Heart

Общи условия

Активация на акаунт