За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 37 026
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Правих бисквитена торта с маскарпоне и снощи съм я завила с алуминиево фолио. Никъде не се е допирало до тортата, но фолиото на места е на дупки и крема от горе е като посипан с нещо. Въпроса ми е да хвърлям цялата торта или да махна един ред бисквити с крема от горе?

Според мен само леко изгребете с лъжица, където виждате посипано нещо.

# 586
Малко странен въпрос, но - кухнята ми е в ремонт и нямам фурна в момента. Искам да направя нещо с едни банани, които ще се развалят скоро, но вариантите ми за сладкиши във фурната отпадат. На някой да му хрумва нещо на котлон, което може да се направи с тях?
Най-лесното и бързото дето се сещам са бананови палачинки. На два намачкани банана слагаш две яйца и брашно до консистенция горе-долу като на кексово тесто. Или там колкото банани искаш да употребиш, за всеки по едно яйце. После в незалепващ тиган с мъничко мазнина на дъното сипваш с лъжица и изпичаш мини палачинки, на умерен котлон, да не е много силен. Нищо друго не им трябва, вкусни са си и само така, носят и канела или друго ако харесвате. За мен са достатъчно сладки и така, могат да се и гарнират с мед, шоколад или нещо друго. Правила съм си експеримент да сложа и малко бакпулвер, надуват се като понички въпреки че не се пържат в мазнина а има само малко на дъното. Стават също и с пълнозърнесто брашно или смес бяло и пълнозърнесто.

# 587
+1 за бананови палачинки

# 588
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Правих бисквитена торта с маскарпоне и снощи съм я завила с алуминиево фолио. Никъде не се е допирало до тортата, но фолиото на места е на дупки и крема от горе е като посипан с нещо. Въпроса ми е да хвърлям цялата торта или да махна един ред бисквити с крема от горе?

махай горния слой.
алуминиево фолио неползвам за нищо, алуминият много бързо преминава в храната и нанася големи поражения.

# 589
Изхвърлих я цялата. И аз не ползвам, по ми беше свършило другото фолио. Сега ще изхвърля и ролката с фолиото да не се подлъгвам вече. Не знам как стана, като нямаше изобщо допир с храната.

# 590
  • София
Изхвърлих я цялата. И аз не ползвам, по ми беше свършило другото фолио. Сега ще изхвърля и ролката с фолиото да не се подлъгвам вече. Не знам как стана, като нямаше изобщо допир с храната.
Защо ще я хвърляш,  Naughty тя ще ти свърши работа, примерно, при печене и за да не се допира до храната отдолу се поставят няколко топки смачкана хартия за  печене, завиваш , печеш и махаш.

# 591
То и сега не се е допирало, но беше станало на дупки като изгорено. Не знам, защо и от какво се получи така.

# 592
За бананите - помня, че правехме много приятен десерт. Бананите се белят и режат по дължина - да станат две по-тънки половини. Може след това да се нарежат на две-три парчета. В тиган се загрява масло и се запържват. Поръсват се със захар и продължават да се пържат. Малко преди да се карамелизира захарта се добавя изцеден сок от портокал, обръщат се няколко пъти и се махат. Пиша го по спомен, не знам дали го имам записано като точни пропорции, но ставаше много приятен десерт, ухаещ на масло и със сосче от портокал.

# 593
  • зад кестените
Дами , днес трябва да направя кекс ,най -обикновен ,във фурна за вграждане whirpool akp 145 ix ,, нямам книжката с инструкциите.Забравих да кажа че фурната няма долен реотан.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 13:48 от цурето66

# 594
Как да поправя стерилизирано готвено кисело зеле  от буркан, където ориза не е доварен?

# 595
Тава и във фурната, малко вода и капак отгоре за да се задуши

# 596
  • В царството на игрите:)
Някой беше споделил начин на приготвяне на лютеница във фурната. Не я откривам и моля за рецепта.

# 597
Някой беше споделил начин на приготвяне на лютеница във фурната. Не я откривам и моля за рецепта.

По тая рецепта я правя, като не слагам лука и лютите чушлета. Става много вкусна.

# 598
  • София
Привет! Дайте, моля, съвет какви хартиени кошнички за кексчета да си взема.

Последно взех хартиени от Пепко. По-големи са от тези в китайските магазини и лесно се отлепват. А и са 100 бр за 2 лв.

# 599
  • Пазарджик
Момичета, искам да подменя доматите в рецепта за лютеница с готово доматено пюре, но ми трябва помощ.
По рецепта 20 кг. чушки, 15 кг. домати.
Та колко доматено пюре да сложа?

Общи условия

Активация на акаунт