Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 16

• 38 287
  • 768
  •   1
Отговори
# 150
Това си е решение на наемодателя. Може би наемът е нисък, затова въпросните наематели стоят 5 години при изгнила дограма и без климатик. Винаги нещо е за сметка на друго. Наемателите са свободни да се изнесат, щом не им е изгодно. Насила никой не ги държи.
Както написах има вариант да се плати 50/50, ако се споразумеят.

# 151
И защо да не се вдигне наемът заради платения от наемодателя климатик?

Като е наето жилището за примерно 500 лв., вътре не е имало климатик, нали? Защо смятате, че е длъжен да прави подобрения на имота без вдигане на наема? Благотворителност нещо....?!?
 Защото като става дума за наематели от някъде 5 години, които твърдят (поне на мен) че са нямали закъснения никога, като става дума за жилище което не е топлофицирано, на което наемодателя не е сменил дограмата, което не е поискал да газифицира, е коректно да се внесе поне някакво подобрение, а не да се карат наемателите да се топлят с 30 годишни маслени радиатори. Ама не знам защо съседите още не са се изнесли та да види въпросният елемент колко лесно ще отдаде на следващи апартамент с изгнила дограма и без климатици/ топлофикация. Добре е човек да е малко по-загрижен да си задържа дългогодишни наематели.
Какъв е наема, ако не е тайна. Квадратурата също е важна. Възможно е наема да е нисък за региона, особено ако не е актуализиран от 5 години. П.П. Оказа се, че Натали вече е писала за ниския наем.

# 152
  • В планината / На морето
Съветвате човека да надува балона изкуствено. Аз наех 120 квадрата преди 3 месеца, за 700 лева. На топ място. С утоворката, че вдитането на наема ме губи, като клиент. Задържането на депозита при изнасяне означава, да няма камък, върху камък в имота. Самозабравили сте се от алчност. Само ви чета, без да се обаждам, но прекалявате.
Ами като си си наела вече толкова изгодно, какво търсиш тук ?

Цитат на: Deathcrush в нд, 25 авг 2019, 17:53
Всички искат да лапат.
При следващото небрежно намекване от моята хазяйка за вдигане на наем - директно ѝ казвам че ако иска да вдига наема да ми предостави необходимите условия /някои дребни други не толкова, например - първо - да ми предостави климатик, тъй като апартамента е южен и лятото става 50 градуса в хола, второ да ми предостави повече шкафове тъй като живеем двама души и няма място за вещите ни! трето- да си покрива разходите за неща , които ние сме купили и за които тя не е дала нито лев /. За какво го вдига  иначе . ей така щото всички ги вдигали , щото такава била тенденцията на наемите ? Еми не. Или да ми предостави нужните условия , или си казваме довиждане.
Всеки иска парички да му идват ей така на готово всеки месец, ама никой не иска да даде нещо в замяна. Е не става така!  Много на отворени  почнаха да се правят всички.

Аз бих ти казала довиждане Deathcrush и по-точно "сбогом" ...

Последна редакция: нд, 25 авг 2019, 21:30 от RichiRich

# 153
  • Somewhere far away
Deathcrush, взимаш апартамент под наем за определен период, за определена цена, при определени условия при сключването на договора. Ако не ти е харесал апартаментът защо изобщо си го взел.При приключване на периода наемодателят има пълно право да промени цената без изобщо да ти дава обяснения.
Пак повтаряме стари неща - няма как да знам аз че лятото ще става толкова горещо в апартамента. изгоден е за зимата, да , но зимите в БГ не са чак толкова жестоки и дълги.
 видях че няма климатик на огледа  но тогава не ми е било проблем, защото просто исках свястна квартира и тази беше единствената свястна от 20 огледа на потрошени, грозни и неремонтирани апартаменти. И никъде не съм казала че не ми е харесал апартамента. но както нямаше как да знам че ще направят ресторант точно до нас и ще пищят деца и пияни родители по цял ден така не съм знаела и че ще ми трябва климатик. ОК?

# 154
Deathcrush, взимаш апартамент под наем за определен период, за определена цена, при определени условия при сключването на договора. Ако не ти е харесал апартаментът защо изобщо си го взел.При приключване на периода наемодателят има пълно право да промени цената без изобщо да ти дава обяснения.
Пак повтаряме стари неща - няма как да знам аз че лятото ще става толкова горещо в апартамента. изгоден е за зимата, да , но зимите в БГ не са чак толкова жестоки и дълги.
 видях че няма климатик на огледа  но тогава не ми е било проблем, защото просто исках свястна квартира и тази беше единствената свястна от 20 огледа на потрошени, грозни и неремонтирани апартаменти. И никъде не съм казала че не ми е харесал апартамента. но както нямаше как да знам че ще направят ресторант точно до нас и ще пищят деца и пияни родители по цял ден така не съм знаела и че ще ми трябва климатик. ОК?
купи си вентилатори

# 155
  • София
Какъв е наема, ако не е тайна. Квадратурата също е важна. Възможно е наема да е нисък за региона, особено ако не е актуализиран от 5 години. П.П. Оказа се, че Натали вече е писала за ниския наем.
Честно казано казвали са ми какъв им е ама не запомних- не изглеждаше въобще нисък. То е ясно че на дългогодишни наематели не е на ниво 2019 ами примерно на ниво 2017 и все пак ... Абе има инверторни Gree под 1000 лева което в общия случай е наем и половина.
 Мен ме е яд, че въпросният ми съсед накрая ще стигне със стиснатостта си до там че да го напуснат сегашните и да почне да дава на разни общаци по строежи и да се чудим какво да го правим.

# 156
  • Somewhere far away
Чудно решение.
 само че едва ли знаеш, че вентилаторите  освен че заемат място, правят точно нищо относно охлаждането. Wink

# 157
Всички искат да лапат.
При следващото небрежно намекване от моята хазяйка за вдигане на наем - директно ѝ казвам че ако иска да вдига наема да ми предостави необходимите условия /някои дребни други не толкова, например - първо - да ми предостави климатик, тъй като апартамента е южен и лятото става 50 градуса в хола, второ да ми предостави повече шкафове тъй като живеем двама души и няма място за вещите ни! трето- да си покрива разходите за неща , които ние сме купили и за които тя не е дала нито лев /. За какво го вдига  иначе . ей така щото всички ги вдигали , щото такава била тенденцията на наемите ? Еми не. Или да ми предостави нужните условия , или си казваме довиждане.
Всеки иска парички да му идват ей така на готово всеки месец, ама никой не иска да даде нещо в замяна. Е не става така!  Много на отворени  почнаха да се правят всички.

Ами, Довиждане!

Бих ти дала предизвестие моментално. И паричките не им падат на хората наготово. Що не си купиш ти апартамент, да видиш как се купува, пък после нека ти падат парички наготово!!!! Б*хти наглярите сте някои хора!
Като си толкова отворена, купи си имот, обзавеждай си го, слагай си климатици и каквото искаш. Като плащаш и вноски по кредита, ще ти дойде дюшеш!!!

# 158
  • Somewhere far away
Всички искат да лапат.

Ами, Довиждане!

Бих ти дала предизвестие моментално. И паричките не им падат на хората наготово. Що не си купиш ти апартамент, да видиш как се купува, пък после нека ти падат парички наготово!!!! Б*хти наглярите сте някои хора!
Като си толкова отворена, купи си имот, обзавеждай си го, слагай си климатици и каквото искаш. Като плащаш и вноски по кредита, ще ти дойде дюшеш!!!
Ще си купя имот и ще живея АЗ в него. а не като масовите нагляри , които купувате само за да давате под наем.

# 159
Чудно решение.
 само че едва ли знаеш, че вентилаторите  освен че заемат място, правят точно нищо относно охлаждането. Wink
В момента ме охлажда един и даже го спрях ,че ми стана пък студено.

# 160
  • Somewhere far away
Чудно решение.
  супер, ще се радвам да ми напишеш точна марка, цена и от къде е купен на лично за да не спамим вече достатъчно хейтърската и оспамена тема. Simple Smile

# 161
Чудно решение.
  супер, ще се радвам да ми напишеш точна марка, цена и от къде е купен на лично за да не спамим вече достатъчно хейтърската и оспамена тема. Simple Smile
от тези плоските квадратните е, имаме много от тях, охлаждат яко

# 162
Ще си купя имот и ще живея АЗ в него. а не като масовите нагляри , които купувате само за да давате под наем.

Направи го, де... Да видиш колко е лесно! Пък си предявявай претенциите после...

А защо живееш в имотите на тези нагляри, трупащи пари наготово на твой гръб, а?!?

# 163
  • Somewhere far away
Чудно решение.
от тези плоските квадратните е, имаме много от тях, охлаждат яко
Имам един такъв. Ако не е близо до мен нищо не усещам, бръмчи там но ефект нулев.

# 164
@Deathcrush
не си ли виждала и магазина някоя стока да си вдигне цената без да се е подобрила? Как си го обясняваш?
Даването под наем не е стока в магазина. Wink
Баш си е стока , много търсена в големите градове стока.
На моя двустаен, панелен за 5 години му се вдигна цената от 400 на 600 и се отдава за 1 ден ,
а можех и повече да му взема ама не искам , а е без климатици , с изключено парно на входа (само с топла вода)
 и с отоплителни и охладителни уреди на наемателите

Последна редакция: нд, 25 авг 2019, 22:59 от RichiRich

Общи условия

Активация на акаунт