Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 16

• 37 976
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
  • София
85лв, ако има кой да се грижи за него, и то месец и половина годишно... Ние имаме такива клиенти в Слънчев Бряг - все им е малко, а накрая са все на "минус" от туристите, които те си настаняват.
2800лв за една стая с диван, сигурно струваща 22-24к евро не са лоши пари, ако ви поркиват всички разходи, плюс железен договор за обзавеждането.

# 586
Здравейте,спешно трябва да намеря обзаведена гарсониера ,препоръчайте ми читава агенция или посредник,който да не ме одруса по празниците-за София става въпрос.Благодаря!

# 587
  • София
Е как да не те одруса?
Ще работят по празничните дни, ще те водят по огледи и после няма да вземат %?
То за без пари само птичките в гората пеят.
Рови по ФБ - има групи за наеми без посредник.
Може и ти да пуснеш обява там какво и къде търсиш.
Но задължително купи предплатена сим карта, не си давай ежедневния телефон.
Че после още 5 год. ще ти звънят и предлагат.

# 588
Ние имаме такива клиенти в Слънчев Бряг - все им е малко, а накрая са все на "минус" от туристите, които те си настаняват.

Да разбирам, че вие сте фирма в този бранш? Може ли малко детайли - на ЛС ако не е удачно тук - за маломерен двустаен на Слънчев бряг, който се отдава реално за 100 лв. на вечер вт.пол. юни и до ср. на септември и за 130 лв. юли и август, това е цена при мин. брой нощувки 3, колко според вас е разумния "годишен" наем, който собственик може да търси от агенция, която ще преотдава? Год. такса поддръжка е 540 евро. Какво имате предвид под железен договор за мебелите? Как се процедира, ако в дадени периоди собственикът иска да го ползва - има ли такава практика? За момента предпочитам да не конкретизирам комплекса. Цените са по-горе са от лято 2019, тоест малко по-ниски бяха тази година от миналата. Допълвам се: една спалня + разт. диван, трима възрастни или 2+2

Последна редакция: сб, 28 дек 2019, 20:12 от Doro

# 589
  • София
Не сме фирма, общо взето това ни е част от страничните дейности.
За мен лично тези цени са доста, доста високи, особено ако ви осигуряват заетост. 
Ако Вие давате за 100лв брез Букинг (да кажем) отивате на 18% комисионна, една камара странични разходи(чистене, настаняване, бельо, консумативи, електричество, вода) и е успех ако изкарате и половината. А собственика просто казва на менаджиращата фирма да се блокират определени дати, когато той иска да отиде.
Вземете предвид, че догодина всички през Букинг и Еърбнб излизат на светло и това ще са още доста допълнителни разходи  Wink
За комплекс бих посъветвала да се ползва такъв с категоризация на стаите и собствен мениждмънт по отдаване под наем.

# 590
При наемане, ако са обявени например 440 лв, може ли да се иска отбивка до 420,или не се мърда от оферираното? То знам, че зависи от търсенето в сегмента и вида на имота и все пак, питането ми е обида ли е да се пита за 430 дори?

# 591
Може, разбира се.

# 592
Може, но аз, ако съм наемодател и съм писала, че жилището струва 440, ще искам да го дам за толкова. Пазарлъци за десет лева ми се струват странни. Не защото подценявам стойността на десетте лева, а, защото ще сметна, че след тоя пазарлък, ще дойдат и други.
Като наемател и клиент по принцип, когато видя, че една услуга струва сумата Х или я купувам/наемам на тази цена, или търся по-евтина.

# 593
Благодаря, коментарът на welt ми е много полезен. Точно това исках да разбера за погледа към ситуацията на наемодателя. И аз не съм за 10 лв, просто да знам, да не би пък ако кажа веднага ок и те пък да решат, че са си подценили имота, или кой знае какво. Чисто човешки ми беше идеята как се процедира. Много благодаря на отзовалите се. След малко ще видим дали ще го бъде Blush

# 594
Благодаря, коментарът на welt ми е много полезен. Точно това исках да разбера за погледа към ситуацията на наемодателя. И аз не съм за 10 лв, просто да знам, да не би пък ако кажа веднага ок и те пък да решат, че са си подценили имота, или кой знае какво. Чисто човешки ми беше идеята как се процедира. Много благодаря на отзовалите се. След малко ще видим дали ще го бъде Blush
Стискам палци!
Аз съм наемател, не отдавам имот.

# 595
И а мисля, че дребни пазарлъци не се приемат добре.

# 596
И а мисля, че дребни пазарлъци не се приемат добре.
Ако наемателят предложи нещо в замяна, бих се съгласила. Иначе и на мен не ми е приятно да се пазарим на дребно. Имахме един проблем на една душ кабина. Докато дойде ред да й сложим силикона, хората дойде време да се нанасят. Момчето предложи да я свърши тази работа, и още някои дребни след-ремонтни неща. Ние се съгласихме на друга отстъпка. Ей ги, там са вече трета година. Затова ако вие имате какво да предложите, свързано с личен труд, което ще спести ангажименти и време на хазаина, вероятно ще се възприеме като разумно. Успех!

# 597
Със сигурност пазарлъците не се приемат добре, точно поради казаното от Велт.
Моя колежка си търсеше жилище и нейн познат брокер ѝ намерил много хубав едностаен, обаче ѝ казал, че може да смъкне 50 лв. Накрая друг човек взел въпросния апартамент през друга агенция.  Confused

# 598
Аз пък мисля, че няма нищо лошо в това да се пита. Наемодателят, ако ви е харесал точно вас, а и не му се занимава повече с огледи, като нищо може да се съгласи и всички да са доволни.

# 599
  • София
При наемане, ако са обявени например 440 лв, може ли да се иска отбивка до 420,или не се мърда от оферираното? То знам, че зависи от търсенето в сегмента и вида на имота и все пак, питането ми е обида ли е да се пита за 430 дори?

Като наемодател - веднага прекратявам огледа и изпращам пазарящия се навън. Като се цигани за 10 -15 лв може утре да отложи плащането на наема или нещо друго. Имах подобен случай с 2 гейки - нямало да ползват парно и нямало да плащат сметките. А къпане, миене на ръце и подобни? Едва ли ще се поливат с канче.

Общи условия

Активация на акаунт