Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 16

• 37 975
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
И моя опит с пазарящи се е негативен. Просто такъв тип хора дето се циганят на дребно, рано или късно ще създадат проблем на хазаина си.

# 601
  • София
За 10лв е обида, виж да се опита да смъкне 50 го разбирам.  Peace

# 602
Цената си беше напълно адекватна за имота. Бяхме първи на оглед. След нас имаше 1 момче. Реално, можехме да го вземем но за съжаление до апартамента се стига по една уличка, която е много тъмна. Помагам на друг човек да си намери. Колкото хора, толкова гледни точки.
Благодаря Ви за насоките.
Оказва се обаче, че всичко с адекватна цена и съответно прилично обзавеждане изчезва за ден,два. На два пъти бяхме втори, или трети за оглед и ги взеха веднага на предходния оглед. То даже познаваш, че хората, които излизат от входа където е срещата с брокер, са били печелившите. И брокера не си вдига телефона, а след 5 минути, вече отдалечен от нейде благоволява да ни информира, че е взет вече.
И остават някакви надценени или с потресаващо обзавеждане. Честно, в шок съм какво се предлага за живеене. Аз на оглед не бих си и помислил да ида, а те как не ги е срам, не знам. Или просто това им е визията на тези хора те сигурно в подобни живеят и не им хрумва че хората са хора, а не касичка, която трябва да се примирява с нечисти вехтошарници и мухлясали бани с напукани плочки от 1962.
И затова продължава да гледа за нови обяви и да стискаме палци да сме от първите на оглед.
Тъй като не е зор, ще вземе тогава, когато се появи "правилния". 😏
Току виж пък се наводни пазара с по чисти и спретнати най-малкото. 😏
Или направо ще се купи в даден момент. А бе оказа се не толкова просто това уравнение. 😁
Пс. Примерът с 10те/20те беше в контекста на обявената цена, с идея да се  гледа като процент, демек около 5%. Ясно, че при 1000 лв 50 са едно, 10 друго. Може би не съм попитала като хората 🤣

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 09:21 от "Ти нормална ли си?!?"

# 603
Съжалявам, че не сте имали късмет. Дано следващия път успеете.

# 604
  • София
Ами научила сте урока, ако е за София 440 лв са смешна цена дори за едностаен в лош нетърсен квартал.
Ако един имот замине още същия ден на първия оглед, означава, че е подценен от наемодателя. Поне сте разбрали пазара как работи в момента  Wink

# 605
В момента пазарлъците за наем не са добра тактика, освен за много нежелан и съответно недобър имот.

# 606
И сега има немално чисти и спретнати апартаменти, но струват други пари.

# 607
Разбира се, че има. Изразих мнението си за част от заседялите обяви, като не рядко са с цени като на спретнати. Чули, че еди кой си дава под наем и те като взели на баба си апартамента, като се споминала, само изхвърлили дрехите и пуснали обява на цената на ремонтирания и спретнат. То е обидно, дори за покойните им роднини. Голяма част точно на това ми напомнят.
Естествено, че има значение и цената, и все пак, мен са ми странни част от обявите и тях коментирах 👍

# 608
  • София
Честно, в шок съм какво се предлага за живеене. Аз на оглед не бих си и помислил да ида, а те как не ги е срам, не знам. Или просто това им е визията на тези хора те сигурно в подобни живеят и не им хрумва че хората са хора, а не касичка, която трябва да се примирява с нечисти вехтошарници и мухлясали бани с напукани плочки от 1962.
Aми те тези вехтошарниците с напукани плочки са си доста вървежни за отдаване на строителни работници и разни други бачкатори дето са временно в София и общо взето само се къпят и спят в жилището. Такива от провинцията има доста и за доста наемодатели без възможност да ремонтират са добра възможност да се изкарват някакви пари.

# 609
В България се пазарят наемателите (да не би да се минат).
Но има страни в Европа,  където пазарлъците се считат за обида.

# 610
  • In the land of Never Never
Последните години всички се пазарят. Не е малко и 10-20 лева, защото на година това си прави кръгла сума. На мен ми искат от порядъка на 20-50 евро, при цена от 550-600 евро за тристаен, съответно двустаен луксозни апартаменти в Лозенец. Ако искам да ги задържа, се съгласявам, или казвам, ако останат повече от една година, ще го намалим втората година. Като се има предвид, че и така и така ще отидат тези пари за агенции, и ще стои празен апратамента докато намерим нови, по-добре е да останат повече и да не се разправям с отдаване.

# 611
  • София
А, аз не разбрах може ли да сподели питащата, какво жилище за тези 440 лева са гледали? Това не е ли много ниско за София? Ако не е проблем да опишете, тъй и тъй не сте наели. Да се сверим тук.

# 612
Апартаментът е панелен - стандартна гарсониера с отделен голям коридор и голям 4крилен сравнително нов гардероб в него, отделно кухня с пдч шкафове (махнати са соц старите шкафове), нова пералня и печка от тия едно времешните, макар и нова, с котлони, дето ги чакаш половин час да загреят, но чисти Simple Smile, стая с легло от икеа тарва 1,40 м, нов матрак и шкаф с чекмеджета. Тераса пред стаята. Южен, но сграда отпред скрива част от гледката. Ремонтиран, доколкото може да се каже така, но хайде, според масови критерии е такъв.  Плочките са чисто нови, слагани това лято. Грозен килим и плочки в кухнята, но килима лесно се маха, а плочките лесно може да се покрият с фолио, ако толкова дразнят наемател. Аз споделям моето усещане. Никакъв лукс, но е уважително старанието, което е вложено при скромни възможности. Основното е, че е чист. Наемодателката е възрастна жена, която живее в същия блок на горния етаж. Симпатична и мила жена. Имат 2 апартамента, защото навремето блокът е бил построен на земята на тяхната къща. Брокерката каза, че дори при обаждане вчера я попитали дали има уловка Simple Smile, заради цената.
Не съм посочила точната цена, а приблизителна.
Помолих за ориентир в поведение при този вид огледи/сделки. Имам поглед за пазарлък при покупка, но не знаех дали има такава практика и при наемане. Прочетох различните мнения и са ми ценни да се ориентирам. Предполагам и за други.
Цената е такава, че да може да се сключи сделка бързо. Излизат апартаменти и на по-ниски цени от средните на залежалите, дори и във "вървежни" квартали, но просто се взимат от първия записан за оглед.

# 613
  • София
Ами не е зле, евтино направо.
Това е софийски квартал предполагам от типа Дружба, Надежда, Люлин  или подобен, така ли?

# 614
Следващият по ред на оглед направо не е повярвал на късмета си, особено, ако кварталът не е бил краен.

Общи условия

Активация на акаунт