Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 16

• 37 962
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
  • В планината / На морето
Скоро наемите (и цените на жилищата) в София ще се покачат още , защото Перник ще бъде изселен поради липсата на вода .

# 616
аз да ви кажа, смятам че ако човек няма възможност - вместо да се оплаква тук колко са скъпи самостоятелните жилища, да се огледа за самостоятелна СТАЯ. Разбирам, че всичко е "на късмет" със стаите, хазаите и съкваартирантите, ама докато почнеш да връзваш двата края, трябва да можеш да си преценяваш и възможностите.

# 617
  • София
Скоро наемите (и цените на жилищата) в София ще се покачат още , защото Перник ще бъде изселен поради липсата на вода .
Или пък ще рентиерстваме в София и ще си ползваме сондата?  Laughing Rolling Eyes

# 618
Любопитно ми е какъв процент от перничани имат сонди? Сигурен съм, че не са много.

# 619
  • София
Малко са. Със сигурност по-малко от тези, които крадат вода.  Mr. Green

# 620
аз да ви кажа, смятам че ако човек няма възможност - вместо да се оплаква тук колко са скъпи самостоятелните жилища, да се огледа за самостоятелна СТАЯ. Разбирам, че всичко е "на късмет" със стаите, хазаите и съкваартирантите, ама докато почнеш да връзваш двата края, трябва да можеш да си преценяваш и възможностите.

Това звучи много нагло от човек, който иска 700 лв за гарсониера

# 621
В цял свят хората, които не могат да си позволят самостоятелна квартира, наемат стаи в споделена или с хазяи. Съвсем нормално е.

# 622
  • София

Това звучи много нагло от човек, който иска 700 лв за гарсониера
Тя може и 1000 лева да иска. Никой никого не кара на сила да живее там. Който може да си го позволи, той ще наеме жилището. Има гарсониери за 300 и такива за 1000, нали? Не знам дали става дума за жилищата на Руми до надлез Надежда, но ако е за там, според мен е нормална цена.

# 623
В цял свят хората, които не могат да си позволят самостоятелна квартира, наемат стаи в споделена или с хазяи. Съвсем нормално е.
Разбира се. Не виждам нищо нагло в поста на Румка, навсякъде по света е така.

# 624
Абсолютно. Аз пък поздравявам Румка - излиза някъде 10 евро на квадрат, това е много, много добре.

# 625
Разбира се, че е така. Всеки се разполага според възможностите си. И на мен ми се вижда много 20 лв. за кило кашкавал, ама в магазина ми казват - ако искаш!

ПС: Да не говорим, че на Маджаров сиренето в кутия е 20 лв/кг.

# 626
Не виждам човек защо да не се оплаква. Жилищата СА скъпи на фона на доходите особено за млад човек, който сега започва да работи активно. Вярно, че пазара определя цената и 700 лева може да са малко на фона 1200 примерно, но това не променя факта, че това не са малко пари на фона на минималната или средната работна заплата.
Хората и в чужбина се оплакват, да не си мислите, че пеят песен?
То не стига, че си даваш по-голямата част от дохода за покрив над главата, а и да се оплачеш не можеш...

# 627
  • София
Не виждам човек защо да не се оплаква. Жилищата СА скъпи на фона на доходите особено за млад човек, който сега започва да работи активно. Вярно, че пазара определя цената и 700 лева може да са малко на фона 1200 примерно, но това не променя факта, че това не са малко пари на фона на минималната или средната работна заплата.
Хората и в чужбина се оплакват, да не си мислите, че пеят песен?
То не стига, че си даваш по-голямата част от дохода за покрив над главата, а и да се оплачеш не можеш...
Няма нищо лошо човек да се оплаква, естествено. Но защо трябва да казваш, че това да искаш Х наем е нагло? Кажи скъпо е, много хора не могат да си позволят да плащат такъв наем със заплатите си, а не "много  си нагла да искаш толкова пари"!

# 628
Коментарът за наглостта дойде след коментара "преценявайте си възможностите като не можете да свързвате двата края". И ако не нагъл, то със сигурност не беше особено любезен, какъвто не е и този, че искането е нагло. Каквото почукало, такова се обадило.

# 629
  • София
Коментарът за наглостта дойде след коментара "преценявайте си възможностите като не можете да свързвате двата края". И ако не нагъл, то със сигурност не беше особено любезен, какъвто не е и този, че искането е нагло. Каквото почукало, такова се обадило.
По-скоро е да се преценяват възможностите, ДОКАТО още не свързват двата края, а не КАТО. Има съществена разлика в двете. Нормално е когато човек и млад и още няма опит и добре платена работа да не може да си позволи да плаща големи наеми или пък да купува имот. Не виждам нищо обидно в казаното.

Общи условия

Активация на акаунт