Осиновяване на животно

• 1 720
  • 29
  •   1
Отговори
Здравейте,много искам да си имам лъвче,проблемът обаче е , че в България този вид животни са забранени да се отглеждат като домашни любимци. Четох статии където пишеше ,че можеш да станеш осиновител на животно в зоологическа градина. Въпросът ми е някой от вас има ли опит със съответното осиновяване и как стават нещата могат ли да се виждат лъвчетата,да си играеш с тях и т.н. и има ли все пак някаква надежда да се отглежда лъв у дома ако има подходящи услови?

# 1
Как според теб ще създадеш подходящи условия у вас за отглеждане на лъв?

# 2
  • София
Гугъл помага много:
Цитат
Осиновителите могат да получават информация за осиновените от тях животни, да ги посещават и да се срещат с гледачите им. Не се осигурява достъп в загражденията, нито възможност за пряк контакт, тъй като това в много случаи е свързано с рискове както за хората, така и за животните.
https://zoosofia.eu/%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d … 0%b0%d0%bd%d0%b5/
На същата страница има информация и за животните за осиновяване.

# 3

Ами принципно в доста държави е позволено да се отглеждат лъвове в домашни условия ,попадала съм и на клипове където хората държа лъва затворен само в къщата . А аз имам голям двор и си мисля,че би могло да му е добре.

# 4
  • София
То пък остава и големи хищници да позволят да се гледат по домовете. Направо недоумявам какви щурави желания имат някои хора...
И аз обичам животните, имам домашни любимци, но гледам да се съобразявам какви грижи мога да осигуря. Ако този лъв се разболее, кой си мислите, че може да го прегледа/ваксинира и пр. Това да не е домашно котенце.

# 5

Ами принципно в доста държави е позволено да се отглеждат лъвове в домашни условия ,попадала съм и на клипове където хората държа лъва затворен само в къщата . А аз имам голям двор и си мисля,че би могло да му е добре.

На колко години си?
Това с гледането на лъв в двора е безумно, няма въобще да го коментирам.
Проучи как стои въпроса с осиновяването на лъв в зоологическата градина, но не си въобразявай, че някой ще ти даде да си играеш с него.

# 6
Идеята на осиновяването на животно от зоо е да го подпомогнеш по някакъв начин, а не да си начешеш крастата като го замъкнеш в двора ти (wtf) и си правиш снимки с него за Инстаграм.

# 7
"Осиновяването" на животно в зоологическата градина, е свързано повече с финансиране на грижите около него. Никой няма да те пусне да гушкаш лъва, wtf?

Не знам в кои държави е разрешено отглеждането на лъвове у дома, но се надявам това да бъде забранено навсякъде. Най-подходящата обстановка за тях е естествената им среда или защитените паркове, далеч от хората.
Нямам думи до какви нива може да стигне човешкият егоизъм. Лъв в двора...

# 8
Тази тема показва нагледно егоистичната същност на човека.... намам дууууми! Надявам се, човека Румяна да е на 12-14 години, за това ще спра с писането и разясняването на мнението ми...
Дано израстнеш този егоизъм!
Любовта се изразява в даване, не в отнемане. Успех

# 9
Хора аз просто попитах дали е възможно да се отглежда в домашни условия , защото както казах в много държави е позволено,а вие веднага ме нападнахте. Попитах и за осиновяването защото знам,че в зоопарка ще има по-добри условия ,но просто си го представях като е малко лъвче осиновителя да полага грижите за него да го храни,да успее да се доближи до такъв вид животно и т.н. ,но както и да е...

# 10
Хора аз просто попитах дали е възможно да се отглежда в домашни условия , защото както казах в много държави е позволено,а вие веднага ме нападнахте. Попитах и за осиновяването защото знам,че в зоопарка ще има по-добри условия ,но просто си го представях като е малко лъвче осиновителя да полага грижите за него да го храни,да успее да се доближи до такъв вид животно и т.н. ,но както и да е...
Не спомена ли, че искаш да си го гледаш в двора? Като е малко добре ама като порастне какво? Вече няма да е толкова сладко нали? Както и с кучетата и котките.. Много искам ама като порастне вече не ми трябва и бам на улицата! Заради прищевки от този тип има толкова улични животни!

# 11
  • София
Ти не помниш ли историята с двете лъвчета?
Това НЕ Е коте!
Малкото лъвче изисква супер специфични грижи от ветеринар за големи котки.

Бонус съвет - намери си котка Рагамъфин. Достигат 30 кг. Почти като лъвче.

# 12
  • София
"Ами принципно в доста държави е позволено да се отглеждат лъвове в домашни условия ,попадала съм и на клипове където хората държа лъва затворен само в къщата . А аз имам голям двор и си мисля,че би могло да му е добре."

Хората реагират на този пост. Лъвът не е домашно или дворно животно, има специфични нужди, ветеринарни грижи, които не можете да му осигурите. Това е диво животно, в зоопарка работят ветеринари, които са специализирани за тези видове, имат диетолози, които им изготвят менюта, следят ги и т.н.
Осиновяването в зоопарка е финансов ангажимент, никой няма да пусне необучен човек при големите котки, само защото е платил.

# 13
Не спомена ли, че искаш да си го гледаш в двора? Като е малко добре ама като порастне какво? Вече няма да е толкова сладко нали? Както и с кучетата и котките.. Много искам ама като порастне вече не ми трябва и бам на улицата! Заради прищевки от този тип има толкова улични животни!

Да казах ако е възможно,аз също имам животни в нас и малки и големи . Обичам животните и никога не бих си позволила да го оставя на улицата,просто ми се искаше да имам възможност да полагам някакви грижи за него. Simple Smile

# 14
  • София
Доста държави на континента Африка, а?
Защо не отидеш там?

Порових малко в нета. "Доста държави" са Африка, Мексико, където има закон против, но си затварят очите и някои щати, но там са щатски "лъвове".

Общи условия

Активация на акаунт