"Ранобудна птичка" След "Пълнолуние" с новия проект на Джан Яман. Тема 43

• 68 183
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!
Фрагът отговаря само на комедия , романтична можем да задраскаме и да добавим абсурдна.Дано епизодът ме опревергае.

# 121
Всъщност финала не ме вълнува толкова много. Каквото и да става, вече е написано и заснето. Имам си няколко любими епизода и моменти, които бих гледала отново с удоволствие...И това не са последните... По ми е интересна реалити историята Демет&Джан Яман и каво ще има да се гледа там, по какъв техен сценарий, ако въобще има такъв...И да, новите/ят им проект/и, а ако е съвместен ще е предизвикателство за тях, защото там няма да са Санем и Джан Дивит, а Х и У и феновете ще трябва да ги възприемат в друг образ.

За мен летния отпуск започна и утре пътувам до родния край да си видя нашето Черно море, което не е по лошо от другото ми любимо, гръцко.

Хубава вечер! bouquet

# 122
Фрагът с рус . суб.

Славе, Hug приятно прекарване на ваканцията!:sunglasses:Nature High BrightnessBeers

# 123
Да се включа и аз по късни доби. Прави ми впечатление, че Джан го няма никъде на общите снимки от последния ден с екипа.
По повод амнезията на Джан. Разбирам, че сериала вече е провален, особен смисъл от анализи преди последната серия няма, но все пак ще споделя. Защото липсата на здрав разум и житейска логика у сценаристите практически докара нещата до скучния и тъп финал.
Някога мой роднина-мъж в следствие на инсулт загуби способността си да чете, забрави буквите, загуби и голяма част от речниковия си запас - просто не помнеше думите. Лекарите казаха, че с търпеливо обучение с времето ще възстанови липсите. Само че семейството му е от експанзивни натури, които нямаха търпение да го изчакват да се изкаже, прекъсваха го непрекъснато като се опитваха да подскажат на глас думите, които си мислеха че той иска да каже. Резултата беше, че той се ядосваше, спираше да прави опити да обяснява и така и не навакса липсите.
Защо разказвам това.
Случаят на Джан Дивит е подобен, макар и без физическата увреда на мозъчен център. Той не помни Санем. Вместо да бъде оставен спокоен и деликатно да му се помага да я опознае отново, той е подложен на груб натиск от всички страни с всякакви методи да си спомни. Всичките маймунджулъци с чая, пресъздаване на сцени, подмятания, книгата, а накрая обидено цупене и реплики, освен да предизвикат бурна подсъзнателна съпротива срещу възстановяване на спомените, нищо друго не постигат. Когато накрая Санем започна и да се сърди - видиш ли аз бях в психиатрия и не те забравих, пък ти си здрав пък не искаш да си спомниш, към емоциите му се прибави и чувство за вина.
Казано простичко - Джан не знае коя е Санем, започва обаче да я харесва и му е тежко, че не чувства нещата, така както тя иска.
Не знам за вас, но аз се ядосвам на Санем, иска ми се да й извикам - момиче, това не се прави така. Като не може да си те спомни не се напъвай, бъди добра с него, обичай го или не, но го остави спокоен. Ако го обичаш остави го да бъде щастлив по новия начин. Когато/ако му дойде времето той ще си спомни. Нали в живота понякога и най-голямата любов свършва - просто ей така, дори и без амнезия.
В крайна сметка любовта не е в сърцето, а само и единствено в мозъка. Между другото тази теза е точно по този начин представена в друг турски сериал - "Сърцебиене". А сега нефелните СЦ на Птичката се опитват да ни убедят в обратното.
Всички СЦ до сега са показвали на моменти Санем като нахална мома без гордост. Последните с развиването на сюжета след катастрофата /до последнтие сцени на 50 еп./ се изгавриха с образите и на Джан и на Санем.
Вярно, че е комедия, но има хиляди други начини да се направи реалистично и с обич към ГГ и феновете.

Последна редакция: ср, 31 юли 2019, 22:08 от dariVale

# 124
Фрагът с рус . суб.

Славе, Hug приятно прекарване на ваканцията!:sunglasses:Nature High BrightnessBeers
Да се доизкажа. В най-новата история на турското кино Птичката ще остане с:
- най-химична и харизматична двойка
- най-вярната, любяща и жертвоготовна публика
- най-интернационалните фенове
- най-слаб сценарий
- най-скумърцан, сдъвкан и изплют финал
Продуцента така и не можа да надскочи себе си и да осъзнае, че в ерата на интеренет има в ръцете си продукт, който трябва да надскочи дребните национални традиции във филмоправенето.

# 125
Да се доизкажа. В най-новата история на турското кино Птичката ще остане с:
- най-химична и харизматична двойка
- най-вярната, любяща и жертвоготовна публика
- най-интернационалните фенове
- най-слаб сценарий
- най-скумърцан, сдъвкан и изплют финал
Продуцента така и не можа да надскочи себе си и да осъзнае, че в ерата на интеренет има в ръцете си продукт, който трябва да надскочи дребните национални традиции във филмоправенето.

Дари, Hug съгласна съм с обобщението ти, само искам да добавя, че продуцентите  не оцениха какъв заряд и потенциал носи оригиналната идея на Мерич Аджеми,  в съчетание с такава магична филмова двойка Angry
И докато натикаха замисълът на  Мерич в ъгъла ,  Джан и Демет надминаха всички очаквания и стават все по-добри...Heart

# 126
  • Stara Zagora
И прощалното парти остана 😭♥️

♥️♥️♥️

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 01:10 от Stoyanova26

# 127
Добро утроо! Hug Hug Hug

Честит ни нов месец,последен от лятото! Wink
На отпускарките-приятно изкарване! Laughing Hug Hug

Благодаря за фрагмана и превода,за новите снимки от сета и коментарите! bouquet
За мен грешката беше със смяната на сценаристите!До сега съм гледала много сериали,писала съм го,но такава смяна не си спомням!Един път-да,но тук започнаха,смениха,после се върна пак си замина и накрая-други! Peace И другото,което го писах май месец!Да бяха направили финал на сезона!Лятото щяха да имат повече време да помислят!А на есен по-кратък втори сезон докато замине Джан в казармата! Peace

партито
https://vk.com/demet_no309_erkencikus?z=video323016835_456240186 … l_wall_-116464248

Желая ви приятен ден и щастлив нов месец! Flowers Four Leaf Clover Flowers Sunflower Flowers Rose

# 128
  • Stara Zagora
Добро утро и от мен! Hug Hug
Фотосесията няма край 😂♥️

# 129
Добро утро и от мен.
Загледах се във снимките от снощи, и ми прави впечатление, че този скутер го има навсякъде. Няколко дена сномки и той там, а на фрага дадоха какво ще му е предназначението... Та дойде ми на ума, защо на озет и на фраг ще показват свадбата и искането на Санем, тоест всичко най-интересно.
Да не ни изненадат с шантав финал от сорта всичко това е било въображението на Санем... Rolling Eyes

# 130
Последни дни от последната седмица на Птиците. Както писаха рускините - смяхме се, плакахме, ядосвахме се, но не бяхме равнодушни. Вчера посякох СЦ за финала гледайки фрага. Но днес се замислям - може би точно така трябва. Ако го бяха направили както ние искаме - романтичен, емоционален - ми щяха да разплачат половината свят.  Щеше да се повиши нивото на световния океан от сълзите, да стане солена водата в реките, щяха да се излеят тонове препарати за пране  на хавлиите със сополи .... Въобще глобална екологична катастрофа ... Simple Smile
От видеата за последния ден и фрага ми се струва, че Джан е в пълен ступор - статичен, паниран, останала едната усмивка в него и като сляпа къртица само търси да е близо до Демет. Не мога да си представя дори какъв емоционален шок е края на такъв проект.

Взимам този колаж от една друга тема, от поста на mimivj.
Много ми хареса аналогията. Дай боже и нашите Птички да са така щастливи в живота като Чучулигите Simple Smile !

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 09:37 от dariVale

# 131

партито
https://vk.com/demet_no309_erkencikus?z=video323016835_456240186 … l_wall_-116464248

Желая ви приятен ден и щастлив нов месец! Flowers Four Leaf Clover Flowers Sunflower Flowers Rose

[/quote]
Добро утро!🤗
Празнуват и още как,повод и за тъга и за радост,много им даде тази "Ранобудна птичка" и както се вижда и още ще им дава,за първи път и аз проследявам сериал от първия епизод,а скоро и до последния,включвах се в дискусиите и хайде ще си кажа пак 😊проследявам из от близо живота на виновниците за успеха на продукцията!Края спрямо общата обстановка сякаш и мен не ме вълнува много...искам да е оригинален да,да е достоен завършек на тази една година,но за мен е хубаво дори и малко да се е разчупило клишето ,с което се произвеждат сякаш на парче този вид продукции!
Винаги ми се е струвало,че Джан сякаш не се чувства много комфортно в такъв вид "мероприятия"😄,освен когато на помощ дойде някоя огнена напитка или...Демет, тя дава заряд за повече от един,мнооого са различни наистина(поне от това ,което показват на нас).Обаче винаги съм вярвала,че противоположностите се  привличат, инак става нещо като....Лейла и Емре🤩хармонични,но леко скучни!
Дано гледаме и продължението на "КапДжан и Мачо" в живота!😍
Страхотен ден!☀️🦄🍀

# 132

===============

Туит от продуцента Фарук Тургут....

Цитат
Прошлым вечером Ранняя пташка закончила процесс съемок. Благодарю сценаристов Айше Кутлу, Аслы Зенгин, Сайгын и Фети. Режиссеру Чагри Байрак и всю техническую команду. Я очень благодарен всем моим игрокам, в первую очередь Демет Оздемир и Джану Яману. До свидания, с любовью.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 15:09 от Zlatina3

# 133
Благодаря за всичко публикувано!
Парти и веселие, но в някои очи има и сълзи. Само Джан е дистанциран, усмихнат само на общи снимки. Няма го до колеги артисти, не е поискал да се снима или никой не го е поканил за снимка. Може ли определението, което използва Санем за Дивит - мегаломан - да се отнася и за Яман? Странно ми е да го гледам такъв "изгубен", не в час с останалите.

# 134
 Hug Hug Hug

Whistling Whistling Whistling

Не сме видели всичко от партито, а и Джан мегаломан Stop

Общи условия

Активация на акаунт